Kako slabo kontroliram ego, uzvraćam udarac s visoko uzdignutom bradom i rukavicom - molim dvoboj sutra u 6 rano kraj jezera ....
No da ne meljem brezveze - evo ga. Nabavio sam Tannoy T12 iz serije Professional. Onako iskreno - uvijek sam želio čuti zvuk iz takve kutije s takvom jedinicom, čak sam kao blesav ulazio u jedan kafić ne bih li samo vidio te kutije kako vise s plafona. Što li je jadan konobar mislio o meni ?
To zaista nisu kutije za dom, niti po zvuku, niti po pojavnosti, ali ugodno sam se iznenadio što mogu. kutije odišu snagom, transparentnim zvukom i zaista za sada nemam neke loše misli vezane za njih.
Na lokaciji http://www.google.hr/url?q=http://www.t ... -3wovO2JSw" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank
nalaze se podaci o istoj. Slična je I12, ali drugačija izvedba kutije. Krase ih velika snaga u radu i velika osjetljivost, 12 inčna jednica, tekstilni gornji centrator (dupli), tvrda papirna bass-srednjotonska membrana s vrlo krutim hodom, Tulip za HF. Skretnica napravljena da izdrži sve na stage-u (osigurač na HF-u je žarulja 12V/50W).
Kabineti su mješavina šperploče i MDF-a, vrlo robustno složeno da izdrži tamba-lamba po koncertima, no vanjštinu ne možeš spasiti.
Jedinice su bile ispravne u dolasku (ovo ne znači da su sada loše), skretnice isto tako dobre i po dolasku u moju radionu je radilo sve OK. Kutije su bile izderane i nedostajalo je ljepote. Trebalo je lupit "glanc".
"Glanc" je podrazumijevao:
- kompletno rastavljanje kutija, svih vijaka, nosača, skretnica, mreže
- kompletno pranje ispune (spužva krojena za gabarite kutije)
- pranje i čišćenje zvučnika, odnosno rastavljanje HF od bass jedinice
- kitanje i bojanje kutija
- unos i montaža nove i jednostavnije skretnice
- postavljanje speakon utičnice na plavu ivericu (nadam se da me Ilimzn neće klepit za autorska prava)
- montaža istih žica (original Tannoy piše na žicama) na novu skretnicu
- brtvljenje skretnice
- montaža svega natrag u kompletnu cjelinu
Kutije su sada sklopljene i sve je zaista jako dobro, čak jako dobro radi na 6W SE cijevnom pojačalu, odnosno treba im malo snage za fini zvuk...
Par slikica prilažem uz pričicu,
Gilhooley