preamp sa 13DR7

ON topic

Re: preamp sa 13DR7

PostPostao/la davorin » Sub ožu 08, 2014 6:12 am

Edison napisao:
pamook napisao:mislim uzet na ebayu nekakav kardanski zglob za one autice na daljinski da kompenziram kut upada, pa sam pot postavit iza kod straznje stranice :think:

Straznji pogon... ;)
Dobro da ne radis balansirano pretpojacalo. Onda bi ti trebao i diferencijal... :lol:

Kakv bi mehanizam tek trebao da je u pitanju sistem Home Theatar 7.1 sa balansiranim vodovima? :lol:
davorin

PostPostao/la pamook » Sub ožu 08, 2014 11:19 am

davorin napisao:
Edison napisao:
pamook napisao:mislim uzet na ebayu nekakav kardanski zglob za one autice na daljinski da kompenziram kut upada, pa sam pot postavit iza kod straznje stranice :think:

Straznji pogon... ;)
Dobro da ne radis balansirano pretpojacalo. Onda bi ti trebao i diferencijal... :lol:

Kakv bi mehanizam tek trebao da je u pitanju sistem Home Theatar 7.1 sa balansiranim vodovima? :lol:

u tom slucaju, bolje da zaposlim dva zedna Bugara :doh: :lol:

ovako nesto sam imao na umu

http://www.ebay.com/itm/171177828066?ss ... 1497.l2649

a i ideja sa silikonskim crijevom (imam nesto doticnih) je OK, probam... ionako ide motorizirani pot pa nece bas bit puno rucnog rada oko pota :think:
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la zika » Sub ožu 08, 2014 2:14 pm

Evo kako je to (ovo je slika pre nego što je uređaj pa i taj sklop uglačan) to rešio naš član @impuls:
Slika
(ako sam dobro razumeo o čemu pišete...)
Evo i uređaja pre predaje krajnjem korisniku:
Slika
zika

PostPostao/la pamook » Sub ožu 08, 2014 3:21 pm

Zika, odlican nacin za izmještanje pota :handgestures-thumbup: , ali kod mene je drugi problem(cic) - trebam kompenzirati kut upada osovine sa volume pot-a da se postavi paralelno sa dnom/poklopcem kutije i na kraju veze za volume potenciometar
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
pamook

PostPostao/la davorin » Sub ožu 08, 2014 4:00 pm

Sistem prijenosa sa remenom radi dobro i u slučajevima kad su osovine pod različitim kutevima (uglavnom dobro do 45°).
davorin

PostPostao/la Master of disaster » Sub ožu 08, 2014 5:23 pm

Kod njega je problem što su mu i gumb i potenciometar u istoj osi, tako da bi nešto od toga trebalo premjestiti ako se ide na remen.
Ili može jednostavno saviti osovinu :mrgreen:
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la zika » Sub ožu 08, 2014 5:45 pm

pamook napisao:Zika, odlican nacin za izmještanje pota :handgestures-thumbup: , ali kod mene je drugi problem(cic) - trebam kompenzirati kut upada osovine sa volume pot-a da se postavi paralelno sa dnom/poklopcem kutije i na kraju veze za volume potenciometar
Znao sam da nešto propuštam, u podsvesti sam (izgleda) pročitao post-ove detaljnije nego što je doprlo do (ako je i ima) svesti... ;) Zato sam se i ogradio jer je podsvest to nalagala... ;)
Pade mi na pamet (ne nije išta ugruvano jer nema mogućih žrtava) da se drveni deo napravi debljim i da se u njemu produži postojeća osovina pot-a a da gumb na njoj dobije svoje utočište u drvetu. Gumb bi bio samo delimično dostupan ali bi to bilo veoma lepo, viđao sam... Dakle dugme i osovina kao da nema drvenog umetka u kojem su upušteni...
Zadnja izmjena: zika; Sub ožu 08, 2014 8:31 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
zika

PostPostao/la tubeman » Sub ožu 08, 2014 6:00 pm

A da probaš sa sajlom :!:
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

PostPostao/la stressman » Sub ožu 08, 2014 6:17 pm

ima mogucnosti...

Slika

samo je pitanje izbora :)
as vintage as it gets

Slika
stressman

PostPostao/la pamook » Sub ožu 08, 2014 11:19 pm

...evo, prodjelovao drugi voltaren :| :angry-screaming: , sad mogu vise-manje funkcionirati iznad mentalne razine lokalne vegetacije :D

sajla mi nije uopce pala na pamet, thx za ideju Tubeman :P

dobio sam na razmisljanje dva gotovo identicna prijedloga, da sam poklopac (knob :shock: :lol: ) ostane ravno, a okolna drvenarija kako je zamisljeno - ukoso, i jako mi se svidjelo ono sto sam mogao vizualizirati, pa ce se ici u probu izvedbe takve solucije :greetings-clappingyellow:
pamook

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Kompletni projekti