KV-linear

Re: KV-linear

PostPostao/la davorin » Uto tra 09, 2013 1:05 pm

tom_hifi napisao:Imam ja jedan trafo iz mikrovalne, za pokloniti :) Mislim da ga još uvijek čuvam :mrgreen:

Aboniram se! :P
davorin

PostPostao/la deleted user » Uto tra 09, 2013 1:09 pm

davorin napisao:
s@ki napisao:I što s njim ?
Mislim, nisam se bavio tematikom mikrovalnih, no ukoliko naletim na neku rashodovanu, gdje koristiti trafo ?

Kod mene! :mrgreen:

Veliki problem s njima, tj. bar onima koji su mi prosli kroz ruke je sto su im limovi izvareni i kao takvog nemozes rastavit bar ne na nacin da ga kasnije mozes sastavit....

PostPostao/la tom_hifi » Uto tra 09, 2013 1:10 pm

Može, ne frke. Rashodovan je iz jedne starije mikrovalne za koju su ljudi rekli da još radi, ali da je stara i nije im više nije 'in' :mrgreen:

Tak da, sve ostale detalje na PM! Trafo ide davorinu. Mogu i slike poslati :)
Zadnja izmjena: tom_hifi; Uto tra 09, 2013 1:20 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
tom_hifi

PostPostao/la davorin » Uto tra 09, 2013 1:11 pm

LesFaul napisao:
davorin napisao:
Mislim, nisam se bavio tematikom mikrovalnih, no ukoliko naletim na neku rashodovanu, gdje koristiti trafo ?

Kod mene! :mrgreen:

Veliki problem s njima, tj. bar onima koji su mi prosli kroz ruke je sto su im limovi izvareni i kao takvog nemozes rastavit bar ne na nacin da ga kasnije mozes sastavit....

Treba mi ispravan i nerastavljan, odnosno zavaren kakav je.
davorin

PostPostao/la Master of disaster » Uto tra 09, 2013 1:31 pm

LesFaul napisao:

npr.

I ja imam trafo. Tko zna :lol: dali bi bio dovoljan za dvije gu81, pa da opravimo časkom jeda SE stereo malo konkretniji. :angry-extinguishflame:
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la davorin » Uto tra 09, 2013 1:38 pm

Master of disaster napisao:
LesFaul napisao:

npr.

I ja imam trafo. Tko zna :lol: dali bi bio dovoljan za dvije gu81, pa da opravimo časkom jeda SE stereo malo konkretniji. :angry-extinguishflame:

Transformatori visokog napona za mikrovalne pećnice nisu napravljeni za trajni rad!
Pojedinci su ih koristili kao izvore visokog napona za radio-amaterske odašiljače, ali i bez opterećenja na sekundaru su se jako grijali i na kraju izgarali. Odlični su za kratkotrajna impulsna opterećenja, kao što je u stvari i njihova izvorna namjena. Većina ih ima sekundarni napon od 1,5kV (neki manji, neki veći ovisno o upotrebljenom tipu CW-magnetrona), i ponekad dodatni napon za grijanje magnetrona.
davorin

PostPostao/la Master of disaster » Uto tra 09, 2013 1:42 pm

To sam i pretpostavljao, ja sam trafo sačuvao sa namjerom da zamjenim sekundar, sa niskonaponskim pa improviziram stroj za točkasto varenje.
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la davorin » Uto tra 09, 2013 1:45 pm

Master of disaster napisao:To sam i pretpostavljao, ja sam trafo sačuvao sa namjerom da zamjenim sekundar, sa niskonaponskim pa improviziram stroj za točkasto varenje.

To zovem krađom misli! :lol:
davorin

PostPostao/la Master of disaster » Uto tra 09, 2013 1:56 pm

:lol: :lol: telepatija :lol:
Master of disaster

PostPostao/la davorin » Uto tra 09, 2013 1:58 pm

Master of disaster napisao::lol: :lol: telepatija :lol:

Već godinu dana njuškam povremeno po obližnjem otpadu i našao sam već 10-ak izgorenih i niti jedan ispravan trafo iz mikrovalke!?
davorin

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Kupujem