P.H.S. Mk2

P.H.S. Mk2

PostPostao/la Master of disaster » Ned svi 11, 2014 6:04 pm

Dakle, iako nosi ime PHS Mk2, ovo pojačalo će postojati zahvaljujući dobroj volji g. Davorina koji me je opskrbio shemom prema mojim prohtjevima, izlaznim lampama i ulaznom lampom ( sa podnožjem i retainerom), izlaznim transformatorom, proračunom za mrežni trafo, te brdom savjeta.
Na tome mu puno hvala. :bow-blue: :bow-blue:
U napajanju, ispravljanje će vršiti jedna EZ 81 a zatim će se filtracija vršiti u nekoliko C R stupnjeva (5 konkretno)
Samo pojačalo će imati hi i low ulaze koji će se pojačavati u 6AV6 cijevi u tom stupnju će biti boost prekidač koji će pojačanje tog stupnja dizati za cca 30 dB. Nakon toga signal ide u tonske kontrole (treble, mid, bass, sa bright prekidačem te na ulazu u 1. polovinu 12AX7 nakon čega (preko prezence kontrole) će se u 2. polovini 12AX7 dijeliti signal i preko push-pull master volume kontole dolaziti u pp izlaz sa 6BV6 lampama, koje su po konstrukciji slične 6V6 lampama a balon je sličnih dimenzija kao EL 84.
Svi savjeti i primjećene greške kao i pojašnjenja svega što što je očito da mi nije sjelo su dobrodošli. :mrgreen:

Davorinova pošiljka.jpg

U firmi Odeon je napravljen mrežni transformator, te je usput Izlazni transformator prošao kuru poljepšavanja :mrgreen: nek se nađe...
trafo face-lift.jpg

PHSMK2napajanjedovršeno1.jpg

PHSMK2shemadovršeno1.jpg

A kako poput fendera (za što ni nemam novaca) nebi morao kupovati crkve radi rasušenog drva, slučajno se na tavanu spotičem o jedno kubik istog (do sada u suhom i mračnom prostoru uredno složeno odležalo 12 godina) sa čim je stari mislio napraviti Istarski tip škura za kuću u Istri, ali ovako je filozofski ispravnije :violin: Dakle, ima se i sirovina za kutiju, samo je nema tko napraviti (tu mi misli bježe na nekakvog tokara amatera koji to po svemu sudeći zna :mrgreen: )

01052014677.JPG

Nastavak sljedi u sljedećem napetom...jeli...nastavku u kojem ćemo vidjeti kako MoD nezna koje elemente gdje staviti, ali o tome naknadno...
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

Re: P.H.S. Mk2

PostPostao/la davorin » Ned svi 11, 2014 9:09 pm

Mala korekcija: izlazne elektronke su 6BW6, a ne 6BV6.
davorin

PostPostao/la Master of disaster » Ned svi 11, 2014 9:35 pm

:doh: Tako je, hvala.
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la Master of disaster » Sri ruj 17, 2014 10:37 pm

Dakle poštar je posjetio prijatelja, koji je onda posjetio mene. Sve u svemu pitanje tinjalice riješeno. Sada nać neki cool prekidač i može se reći da je napajanje kompletirano. Hvala pamooku na savjetima oko korištenja IN 7 nixie cijevi.

nixie in7.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Master of disaster

Vrati se na: Pojačala