s@ki napisao:a da staviš black gate N i budeš faca ?
nemam ih dovoljno...imam 4komada (od 30uF ili 40uF..ne znam napamet...i nekoliko od 10uF), to mi je samo za dva kanala , trebam za 6
ali mogu ih staviti u DAC
s@ki napisao:ima ja
nekako ih sve čuvam jer vidim da su cijene popizdile za njih u zadnje vrijeme
Edison napisao:s@ki napisao:a da staviš black gate N i budeš faca ?
Black Gate je, bez obzira koliko kvalitetan bio, ipak je elektrolitski kondenzator. Kako ti mogu biti bolji od poliesterskih ili polipropilenskih, nije mi bas najjasnije, ali mozda i mogu.
Nisam direktno usporedjivao pa je tesko bilo sto reci, ali... ja bih uvijek prije stavio MKS ili MKP, nego BG.
yoke napisao:nego gdje da pronadjem one crvene wime ?
koja je tocno oznaka, jer vidim da su tebi ljepo legli na plocicu ?
da vidim da si mijesao MKS i MKP ?
zar nebi trebali biti svi isti od 10uF ?
yoke napisao:koje je ralika izmedju MKS i MKP ? sto bi ja trebao gledati ako zelim kvalitetnije od to dvoje ?
MKP je tri puta skluplji ali srecom i duplo jeftiniji na kolicinu koja meni treba
i koja je ralika izmedju MKP4 i MKP10 ?
Johnny napisao:jes, WIMA MKP10 - best buy kondenzator. Od samograditelja do Mark Levinsona, svi ih troše.
Mi ih u Rijeci kupujemo u Holexu.
Također, preporučio bi sa ebay-a da si svako kupi šaku Vishay MKP1839 10 nf kao bypass kondenzatora.
Taj mi se stvarno uvijek dobro čuje. Mislim da ne umišljam, a koštaju siću.
Edison napisao:MKS je poliesterski kondenzator, MKP je polipropilenski. Bolji su polipropilenski, i naravno da su skuplji.
MKP-4 i MKP-10 su oba polipropileni. Bolji i skuplji su MKP-10. Recimo da je najjednostavnije objasniti da je onaj s oznakom 10 "brzi" od onog s oznakom 4.
Jos kvalitetnije Wime su s oznakom FKP, ali to su veliki kondenzatori, i nema ih u vecim kapacitetima.
Eto, najkrace, da se ne mucis puno...
Vrati se na: Tranzistorska tehnika
Nema registriranih korisnika pregledava forum i 5 gostiju