Malecko pojačalo TPA3116

Re: Malecko pojačalo TPA3116

PostPostao/la joe dalton » Čet ruj 25, 2014 10:48 pm

A da mu složiš klasično napajanje?
Ono trafo, grez, CRC?
joe dalton

PostPostao/la Edison » Čet ruj 25, 2014 10:59 pm

joe dalton napisao:A da mu složiš klasično napajanje?
Ono trafo, grez, CRC?

Pa ovo KingrRex napajanje je klasicno stabilizirano napajanje od 13V, vrlo kvalitetno napravljeno. Ne bih ni sam bolje slozio...
Ako bih slozio napajanje 19-20V, bilo bi prilicno veliko i tesko i onda se gubi prednost ovako malog pojacala. A ne bi bilo ni jeftino pa se i tu opet gubi prednost... ;)

No, ne kazem da necu. Vidjet cu jos.

Cudno mi je da sa switcherom svira bolje nego s klasicnim napajanjem. Jest razlika u naponu, no ne cini mi se da je samo do toga...
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la zuzi » Čet ruj 25, 2014 11:01 pm

Čovjek veli da se bavi iz hobija pa valjda nije registrirao ovaj svoj simpatični znak
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
zuzi

PostPostao/la beboni » Pet lis 03, 2014 11:10 pm

...jako zgodna igračka za nekakav sobni ili kuhinjski setup :think:

Edisone,meštre,jel može koji kratki osvrt na karakter zvuka?koliko sam pročitao(onako brzinski na diyaudio)da najbolje rezultate daje na naponu 21 V.

Recimo da povučeš paralelu sa nečim poput borinog techna,lm3875 ili lm3886 pojačala jer je borin techno ili gainclone većini forumaša prošla kroz prste i uho....pa onda završila u kolekciji/ormaru kao i kod tebe :)
Tko rano poludi,život mu prođe u veselju.
beboni

PostPostao/la fixxxer » Pet lis 03, 2014 11:30 pm

Teško da je Techno pojačalo koje će da završi u ormanu, ukoliko cilj hobija nije praviti tek da bi se pravilo...
fixxxer

PostPostao/la Edison » Sub lis 04, 2014 12:06 am

beboni napisao:...jako zgodna igračka za nekakav sobni ili kuhinjski setup :think:

Edisone,meštre,jel može koji kratki osvrt na karakter zvuka?koliko sam pročitao(onako brzinski na diyaudio)da najbolje rezultate daje na naponu 21 V.

Recimo da povučeš paralelu sa nečim poput borinog techna,lm3875 ili lm3886 pojačala jer je borin techno ili gainclone većini forumaša prošla kroz prste i uho....pa onda završila u kolekciji/ormaru kao i kod tebe :)

Ispravak krivog navoda: Techno nije u ormaru, nego svira kod prijatelja. Nikako ga ne vraca ;) , a ja ga i ne pitam... Kod mene bi, ipak, zavrsio u ormaru. Imam boljih pojacala od Techna.

Ne mogu dati nekakvu procjenu tog 3116 pojacala. Naime, nisam ga pravo ni usvirao. Ono sto mogu reci je da originalno i nije bas nesto. S par sitnih modifikacija se znatno popravilo, i prilicno to dobro svira. Kad se pogleda koliko kosta, tesko da ima ijedno pojacalo bolji odnos kvalitet/cijena. No, meni je trenutno neupotrebljivo. Pravi smetnje tuneru, bar dok ga pogonim sa switcherskim napajanjem od 19V. Klasicno napajanje te voltaze i snage bih mogao improvizirati na brzinu, no onda pojacalo vise nije ni maleno, ni lagano, a ni tako jeftino... Za sad sam to pojacalce ostavio na stranu. Usviravam mini Aleph, koji odlicno radi, a veceras sam eksperimentalno slozio i novo cjevno pretpojacalo pa trebam i to malo poslusati. ;)

Tuner mi je vazan izvor zvuka, preko dana mi cijelo vrijeme svira radio, a navecer pustim nesto s playera. Dok ne rijesim smetnje tunerima koje stvara to pojacalce sa switcherskom napajanjem, nema ozbiljnog slusanja. A kad ce to doci na red, ne znam. Mozda nece tako skoro... jer imam jos nekoliko otvorenih projekata.
Edison

PostPostao/la beboni » Sub lis 04, 2014 12:17 am

Kućište od lima (željeznog lima) bi možda spriječilo smetnje...ili možda da dislociraš pojačalo bar 80-100cm?

Fixxxer,nemam kuda više sa tim stvarima,a bogme ni vremena kako me u zadnje vrijeme gaze.......da techno ne valja,ne bi pravio dva komada (4 kanala)
Tko rano poludi,život mu prođe u veselju.
beboni

PostPostao/la Edison » Sub lis 04, 2014 12:40 am

beboni napisao:Kućište od lima (željeznog lima) bi možda spriječilo smetnje...ili možda da dislociraš pojačalo bar 80-100cm?

Celicno kuciste bi mozda pomoglo, mozda ne bi... Trebalo bi probati. Ali nekako ne vjerujem... jer ubacio sam pojacalo u limenu kutiju od keksa (hvata ju magnet), ali smetnje su ostale. Doduse, switcher je ostao vani...

Odmicanje ne pomaze. Vec sam opisao, pojacalce svira u sobi, a smeta tuneru u kuhinji. Zracna udaljenost preko dva metra, a izmedju zid od cigle...

Postoji problem, a trenutno nemam dovoljno vremena za istjerivanje duhova... ;)
Trebalo bi mi jos jedno slicno pojacalo da provjerim da li se isto ponasa, ili je problem samo s ovim mojim...
Edison

PostPostao/la Zmajz » Sub lis 04, 2014 7:53 am

jesi li probao neko drugo svičersko napajanje? Ako nemaš, pogledat ću ja u Zg, kad se vratim, kakva napajanja za laptope imam pa ti pošaljem.
Zmajz - Z na kraju se ne čita i ne izgovara bez potrebe, to je nepostojano Z!
Zmajz

PostPostao/la Edison » Sub lis 04, 2014 9:06 pm

Zmajz napisao:jesi li probao neko drugo svičersko napajanje? Ako nemaš, pogledat ću ja u Zg, kad se vratim, kakva napajanja za laptope imam pa ti pošaljem.

Probao sam switcher od 20V/6A i ove 19V/3,4A. Ovi od 19V za laptop ljepse sviraju. Oba tipa proizvode smetnje. Napominjem da sa switcherima od 19V pogonim male ACA monoblokove, nalaze se 20cm od kucista tunera i ne smetaju nicemu ni najmanje. Ocito se radi o interakciji pojacalaca i switcherskih napajanja.
Edison

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Tranzistorska tehnika