Slušalice ...

Re: Slušalice ...

PostPostao/la Edison » Sri stu 19, 2014 10:19 pm

LesFaul napisao:Trazim slusalice za navedeno pojacalo.

A koje je "navedeno"? Ima puno cjevnih OTL pojacala za slusalice. A puno se i razlikuju medjusobno...

Po meni, ne trazis na dobar nacin. Treba traziti slusalice ciji ti zvuk odgovara za glazbu koju pretezno slusas, i koje ti dobro sjedaju na usi i glavu. Onda trazis pojacalo za te...
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la yoke » Sri stu 19, 2014 10:24 pm

Ne znam zasto se opterecivati s otporom slusalica ?
To je gore nego razmisljati o otporu zvucnika...

S obzirom da smo kakvi/takvi samograditelji puno je lakse "nabaviti" prikladno pojacalo za slusalice koje nam se zvukovno svidjaju nego se ograniciti na jedan ili dva modela koji omazom odgovarju necemu...

sorry ne vidim smisao u tome...
trazim slusalice od 32 ohma ?

Razumijem trazim do xxy kuna ?
Ali do neke omaze nikako :mrgreen:

imao sam grado sr60, sluzile me od studentskih dana, nekih 15godina (mozda malo vise), slusao sam dosta jedan period 701 na kraju sam opet zavrsio na grado PS500...

Sve njih slusam ili sam slusao preko mobitela, walkmena, kompova...jedan period preko nekog pojacala u A klasi...
drzim da nema neke velike razlike izmedju razlicitih izvora kojiko u samim slusalicama...jednako kao i sa zvucnicima i pojacalima.

Normalno, da ce se nekakav maksimum izvuci s kvalitetnijim pojacalom...ali za svakodnevnu brain free upotrebu i cisto slusanje glazbe cak i izlaz s PC je dobar :mrgreen:

( ja provedem dnevno nekoliko sati s sluhama na glavi ... i pri tome se bas ne opterecujem sta bi bilo s kvalitetnijim pojacalom )

Doma imam akg k141 i one mi zvuce kao igracka prema PS500
akg k141 mi je za po doma, vecinom za PC
PS500 mi stoje na poslu utakane u PC
yoke

PostPostao/la joe dalton » Sri stu 19, 2014 10:35 pm

tom_hifi napisao:
joe dalton napisao:Zasto ako smijem potat?
Ako vec imas pojacalo za slusalice sa visokoomskima mozes samo profitirati jer ti gotovo svako moze isporuciti dovoljno napona.

Imam The Wire, imat ću Gainwire MK2 i u planu je napraviti još jedno u A klasi s mosfetom u izlazu. Stoga, sve konstrukcije imaju više nego dovoljno struje za potjerati 32 ohm sluške. Ako imaš kakav prijedlog, slobodno reci.

Sva ta pojačala mogu tjerati i visokoohmske slušalice bez problema. Samo još možeš profitirati većim damping faktorom.
Koja lova?
joe dalton

PostPostao/la joe dalton » Sri stu 19, 2014 10:37 pm

Edison napisao:
LesFaul napisao:Trazim slusalice za navedeno pojacalo.

A koje je "navedeno"? Ima puno cjevnih OTL pojacala za slusalice. A puno se i razlikuju medjusobno...

Po meni, ne trazis na dobar nacin. Treba traziti slusalice ciji ti zvuk odgovara za glazbu koju pretezno slusas, i koje ti dobro sjedaju na usi i glavu. Onda trazis pojacalo za te...

Tako je. I koje odgovaraju novčaniku dodao bih.
joe dalton

PostPostao/la deleted user » Sri stu 19, 2014 10:44 pm

LesFaul napisao:Daklem, bez transformacije na izlazu, malo je cijevnih OTL pojacala koja 32 ohmske slusalice mogu potjerati kako spada? Ili se varam?

Ovaj moj malo dopunjeni komentar je bio odgovor na tom_hifi zelju za 32 ohmskim slusalicama. Htio sam reci da bi mi bila zelja imati slusalice koje ce me dobro sluziti sa pojacalom za slusalice koje bi htio da bude cijevno, OTL konstrukcije. Dakle, neman ni jedno ni drugo osim zelje za nabaviti odnosno napraviti oboje. Ako cu vec imati i neko pojacalo za slusalice s tranzistorima, koliko sam shvatio otpor uopce nece biti problem... Eto. Ako treba, pojasnit cu jos.

@Khadgar Vidis, to mi je pojacalo nekako promaknulo. Zanimljiva ideja (iako ima (auto)trafo) koju cu svakako uzeti u obzir.

PostPostao/la yoke » Sri stu 19, 2014 10:46 pm

Edison napisao:Po meni, ne trazis na dobar nacin. Treba traziti slusalice ciji ti zvuk odgovara za glazbu koju pretezno slusas, i koje ti dobro sjedaju na usi i glavu. Onda trazis pojacalo za te...

Ovo sa sjedenjem na glavi bi moglo biti i presudno :mrgreen:
Osobno mi grado ljepo sviraju, ali da su najudobnije i nisu...
mozda ne i do kusina jer su nekako grubi...

701 su mi puno ljepse lezale...ali su mi bile malo, mozda prerezolutne ?, kao da nista nisu skrivale...grado ipak boja za razliku od njih... ( meni je to draze )
yoke

PostPostao/la joe dalton » Sri stu 19, 2014 10:58 pm

yoke napisao:
Edison napisao:Po meni, ne trazis na dobar nacin. Treba traziti slusalice ciji ti zvuk odgovara za glazbu koju pretezno slusas, i koje ti dobro sjedaju na usi i glavu. Onda trazis pojacalo za te...

Ovo sa sjedenjem na glavi bi moglo biti i presudno :mrgreen:
Osobno mi grado ljepo sviraju, ali da su najudobnije i nisu...
mozda ne i do kusina jer su nekako grubi...

701 su mi puno ljepse lezale...ali su mi bile malo, mozda prerezolutne ?, kao da nista nisu skrivale...grado ipak boja za razliku od njih... ( meni je to draze )

Slažem se apsolutno.
Udobnost je kod slušalica vrlo bitan faktor.
Po meni su tu Sennheiserice odlične. A i po zvuku.
Dakle preporuka od jeftinijih prema skupljima HD555, HD595 (50 Ohm), HD600, HD650 (300 Ohm).
I ove Beyerdynamic koje ima Edison su mi isto odlične.
joe dalton

PostPostao/la yoke » Sri stu 19, 2014 11:00 pm

Jos samo da napisem...
kad su mi riknule sr60...
poslusao sam hrpu slusalica do 1000-1200kn
nisam htio dati puno love
600kn mi je bio ciljani razred (grado nisu imali u splitu, cak ni sennheizer...samo AKG, sony...)
Jednostavno do tih 1000-1200kn nista mi nije sviralo kao sr60.

Mozda sam naucio ma njihov zvuk...ali eto...

svakome bi preporucio da poslusa bilo sta od grada prije kupovine...
yoke

PostPostao/la tom_hifi » Sri stu 19, 2014 11:37 pm

Frend ima Grado SR80i, pa sam dosta naviknut na njihov zvuk. Pokojni Dražen je također uvijek praktično izlagao s Grado slušalicama, pa su mi one referenca određena. SR80e mi se čini kao OK kupovina.

Dal je imao tko priliku slušati Grado u tom cjenovno razredu?
tom_hifi

PostPostao/la joe dalton » Čet stu 20, 2014 12:09 am

tom_hifi napisao:Frend ima Grado SR80i, pa sam dosta naviknut na njihov zvuk. Pokojni Dražen je također uvijek praktično izlagao s Grado slušalicama, pa su mi one referenca određena. SR80e mi se čini kao OK kupovina.

Dal je imao tko priliku slušati Grado u tom cjenovno razredu?

Ako možeš posudi od frenda pa slušaj malo duže odnosno probaj držati na glavi par sati u komadu.
To ti je pravi test.
Ako to podneseš, a zvuk ti je ok onda kupi.
joe dalton

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Zvučnici