Ovaj Topas mi se uopće ne čini loš zvučnik.
Kada se sjetim da bi se u gambuži našao koji ribbon..... Hmmmmmm..... Svega mi se vrti po glavi...
zdandrija napisao: A za visokotonac neznam, vjerojatno cu staviti tog bar za pocetak ili mozda ako netko prodaje tu na forumu ili ako na njuskalu nadem neke skuplje povoljno.
Pogledat cu jos malo i druge samogradnje.
U projektu pise iverica ili mdf 16mm pa me zanima jel se isplati ici na mdf ili je razlika za jeftinije zvucnike nebitna?
Za skretnicu pise Elko cond, da stavim MKT?
Edison napisao:zdandrija napisao: A za visokotonac neznam, vjerojatno cu staviti tog bar za pocetak ili mozda ako netko prodaje tu na forumu ili ako na njuskalu nadem neke skuplje povoljno.
Pogledat cu jos malo i druge samogradnje.
U projektu pise iverica ili mdf 16mm pa me zanima jel se isplati ici na mdf ili je razlika za jeftinije zvucnike nebitna?
Za skretnicu pise Elko cond, da stavim MKT?
Nemoj mijenjati visokotonac, bar u startu, a ni tip kondenzatora u skretnici. Napravi sve prema nacrtu i specifikacijma. Kad zvucnike slozis i dobro usviras i poslusas, onda eventualno mozes mijenjati. Samo stavljanje pojedinih boljih dijelova ne znaci automatski bolji zvuk. Vrlo je vjerojatno da ces tako "pokvariti" provjeren projekt. Autor je izbalansirao projekt za zadanu cijenu, i bilo koja izmjena ce to narusiti, i to vise nece biti taj projekt, a ti jos uvijek nemas dovoljno znanja, ni mjernih instrumenata i iskustva da uspjesno unaprijedis projekt. Kazu da i chorava koka nadje zrno, ali ne kazu da se pri tome dosta nakljuca u prazno...![]()
Mislim da je bolje napraviti kutiju od MDF-a nego od iverice, a cijena tu ne bi trebala biti nepremostiva prepreka.
zdandrija napisao:Hvala na savjetima i podrscii ispricavam se na duzem postu, ali imam ja jos nekih pitanja za rijesiti.
![]()
1. Zasto visaton zna koristiti drivere razlicite omaze u projektima?![]()
![]()
![]()
npr alto I/II 4ohm bas, 8ohm visokotonac.(zanima me jer cesto netko od pocetnika pita jel moze kombinirati 4 i 8ohma i odgovor je odmah ne, a u projektima ima i toga)
http://www.visaton.com/en/bauvorschlaeg ... ction.html" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank
zdandrija napisao:2. Ako mijenjam visokotonac iz projekta to onda ne utjece na kutiju, nego samo na skretnicu? Mozda da samo promijenim visokotonce i mozda skretnicu?
zdandrija napisao:3.Koja je razlika osim 1kn izmedu W 100 S 8 ohm i W 100 SC 8 ohm, cisto ako netko zna ima li kakve razlike u koristi ovog skupljeg, mozda je noviji, poboljsan?
zdandrija napisao:4.Koliko je uopce kvalitetna ova yamaha v357, tj. jel se isplati uzeti neki dac, npr hrt streamer da se izbjegne njen dac?
zdandrija napisao:5.Skretnica - mislim se drzati onog sto pise, ali mogu li ove elko zamijeniti s nekim kvalitetnijim(MKT?),ima li razlike, 0.6mm i 1mm zavojnice su ok?
joe dalton napisao:Čini mi se da su neka pitanja ostala neodgovorena pa ću pokušati:
...
Ja bi ti za razliku od drugih rekao da probaš zamijeniti elkose nekim folijskim kondenzatorima. Posebno one 3,3uF u seriji sa visokotoncem.
Mislim da možeš samo profitirati na rezoluciji.
Zavojnice nemoj dirati jer njihov omski otpor utječe na frekvenciju reza
Bing [Bot] pregledava forum i 3 gostiju