Vec sam slozio nekoliko gainclone pojacala, tj. chip pojacala s LM3886, cim su se ti chipovi pojavili na hrvatskom trzistu. Tada se LM3875 nije mogao nabaviti kod nas, a ni slabiji LM1875. Tad jos nije bilo Pay-pala i slicnih mogucnosti, a ja sam htio napraviti pojacalo s LM1875, jer svi su pricali da to bas lijepo svira. Nije tad bilo kod nas ni MUR-860 doioda, ni Panasonic FC kondenzatora, ma skoro nicega... I nabavio sam tada kit pojacalo BrianaGT sa stranice:
http://chipamp.com/product-category/chipamp-kits/lm1875kits/
Odmah sam ga i sastavio, no nisam imao transformator za pogon. I pricekao sam da se trafo "pojavi", i to cekanje je trajalo podosta godina. Trafo se nije pojavio sam od sebe, pa sam na kraju kupio jedan Poljski u Holexu, iste prodaje i TME. Eto imam trafo, ali nemam kuciste, nemam hladnjaka... No imam nesto profila iz Bauhausa, a kolega s posla mi donirao par hladnjaka za hladjenje procesora. Onda sam malo vrtio i premetao profile i hladnjake i gledao moze li se od toga sloziti kakvo kuciste? I dosao sam do nekog rjesenja u koje stane trafo i oba hladnjaka, nesto prikljucaka, i napajane koje je montirano "zracno"... Malo busio spajao, rastavljao, busio, spajao, rastavljao... i tako skoro dodjoh u beskonacnost, ali slozih nekakvo kuciste.
Svo je od 3mm debelih profila, i cvrsto je da bi i tenk imao problema unistiti ga... Bas mi i nije uspjelo previse dizajnerski, jer mi ovi hladnjaci na njemu izgledaju kao klempave usi, ali sto cu, kao sto Predcednik veli: "S cim imamo - s tim klimamo"...
Napajanje je +/-25V i po tome bi se prema datasheetu dalo izvuci 25W snage na 8 Ohma. Ja sam izmjerio 26W u praksi. Pojacalo je jednostavno, na mjerenjima prolazi dobro, DC-offset je oko 5 i 10mA. Svira jako lijepo. Na ulaz sam mu prikljucio kineski buffer sa 6N3P cijevi (bit ce u drugoj temi). To dvoje u kombinaciji radi jako dobro. Zvuk je brz, dinamican, prozracan, nimalo naporan. Eto moze se za mali novac sloziti pristojno malo pretpojacalo/pojacalo koje zaista dobro svira, i kojeg se vlasnik ne treba stidjeti.
Usput, hladnjaci su preveliki, jedva se smlace. Ne trebaju tako "jaki" hladnjaci ovom pojacalu...
No ipak sam na novogodisnje jutro probusio rupe za hladjanje na poklopcima kucista.