DIY Caffe

Re: DIY Caffe

PostPostao/la tom_hifi » Sub sij 03, 2015 3:29 pm

Sonny, kako se te samoljepljive drže prilikom jakog zagrijavanja? :D Sumnjam da bi to GM-70 izdržalo ... isto razmišljam slijed spajanja, već unaprijed! :mrgreen:
tom_hifi

PostPostao/la sonny » Sub sij 03, 2015 3:38 pm

A što znači jako zagrijavanje...
Znam da je kod babuški bilo problema s plastifikacijom na gornjim pločama jer je postajala "mekana" uz sam rub podnožja...
Zato je Dean i radio one telefonske (teflonske) odstojnike...
Ali to ne znači da je cijela noseća ploča bila tako jako zagrijana...
Pa to onda ne bi smio taknuti :mrgreen:
Ja nemam problema s odljepljivanjem, dapače kad se sve malo zagrije, ljepilo se valjda bolje rasporedi pa i jače "zagrize"...
Netom postavljene je čak i lako skinuti i ponovno iskoristiti (ako se zezne u pozicioniranju)...
Jednom kad se dobro zaljepe, mogu se skinuti samo tako da se uništi dvostrana ljepljiva traka...
Čak su mi znali puknuti i oni utori za vezicu prilikom skidanja (na polugu)...
Kako bi se ponašale kod tebe, stvarno ne znam jer nitko ne može znati koliko će ti se kućište grijati...
No komad tog nosača je 2-3 kn, tako da nije velika šteta ako ih par uništiš :mrgreen:
Simple kind of man
sonny

PostPostao/la Zmajz » Sub sij 03, 2015 4:53 pm

Da citiram Juricu: Y(ST)-Y, koji se inače koristi za telefonske instalacije, i dobavljiv je u lokalnim trgovinama elektro-materijalom. Žice su promjera 0.8mm, što je promjer kod kojeg teorija predviđa da ne postoji skin efekt na najvišoj čujnoj frekvenciji od 20 kHz
a ovdje malo detaljnije, pa Čak i slikekabla (ima puno boja) http://www.audiofil.net/how_news_item.asp?NewsID=34" target="_blank
Zmajz - Z na kraju se ne čita i ne izgovara bez potrebe, to je nepostojano Z!
Zmajz

PostPostao/la Pao Pepeo » Sub sij 03, 2015 5:30 pm

evo bas kad je zmajz spomenuo,upravo sam ogulio taj kabel sa 6 zila i radim si ove zvucnicke kablove samo zica koju sam ja naso u Y(ST)-Y je od 0.6mm tako da provjeri prije nego kupis.Sad neznam dali postoje dvije vste tog kabela za telefoniju ali ovog mog sam precizno izmjerio pomocu mikrometra kojeg imam i on je 0.6mm.. u clanku sa audiofila se navodi da je ona 0.8mm :think:
Pao Pepeo

PostPostao/la Schultz » Sub sij 03, 2015 5:44 pm

Mrežni kabel je 0,6 mm.
Telefonski kabel je 0,8 mm.
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la Klokan » Sub sij 03, 2015 6:17 pm

Edison napisao:
sonny napisao:Mislim da Edison ne radi grijanje s punom žicom (ili se varam)...

Ma radim s punom zicom, ali ne od 1,5mm2. S takvom ne rade ni Rambo i Chuck Norris zajedno... :lol:
Ne znam otkud klokanu ideja da zica mora biti tako debela. To se ne moze ufrkati i razvoditi po kutiji.
Radim sa zicom promjera 0,8mm (to bi bilo pola kvadrata), i kroz to ide bez problema struja od 1,5A... naravno da te pletenice nisu jako dugacke...
Ocito je klokan nesto krivo shvatio.

Nisam niti ja namjeravao raditi s tom, ali je jedina koju sam nasao meni dostupnu. Iz tog razloga sam se i javio ovdje. Ali eto, cini se da cu opet morati raditi s onim sto imam na raspolaganju i biti sretan s tim :cry:
Klokan

PostPostao/la zuzi » Uto sij 06, 2015 1:01 am

Ekipa dobro pretražite ladice,podrume,tavane .... ova se lampa na njemačkom e bayu cijeni 3.000,00 eura /slovima tritisućeeura/
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
zuzi

PostPostao/la davorin » Uto sij 06, 2015 8:41 am

http://www.ebay.co.uk/itm/Telefunken-VF ... 259b1a8612" target="_blank" target="_blank
Nemam VF14, ali imam EF14 ! :lol:
Elektronka za mikrofonsko pojačanje ugrađena u kućište nekih mikrofona firme TELEFUNKEN, kao i u čuvene mikrofone U-47 i U-48 firme NEUMANN koji su se proizvodili od 1947. do 1965. i ima kultni status kod stručnjaka za snimanje zvuka.
Također je vrlo skupa AC701 koja je ugrađivana u mikrofon N-52 firme TELEFUNKEN.
Zadnja izmjena: davorin; Uto sij 06, 2015 2:54 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
davorin

PostPostao/la audio kutak » Uto sij 06, 2015 2:50 pm

profi oprema ima i profi cijene.... niš čudno....
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la tubeman » Uto sij 06, 2015 5:26 pm

Što reči nego: precijenjeno.
Da su im mikrofoni dobri, dobri su, ali današnjih petnaestak tisuća eura (a i više) vrijede samo freakovima.
Zvuk modela 47, 48, 49 i sl. je ipak uglavnom mitska kategorija.
Ali to je boljka svega u životu. Pokazati da se ima para.....
BTW imam i ja neku količinu tih EF14 raznih proizvođača :)
Oni svetogralski orjentirani će reći: OK, ali nisu iz dobre serije" :) :)
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica