Aleph 3

Re: Aleph 3

PostPostao/la micro » Uto vel 03, 2015 4:40 pm

tom_hifi napisao:Svaka čast Kolareku i tebi kutak na gledanju na uštedu, jer, ruku na srce, nije baš bajno vrijeme za razbacivanjem, no, što se tiče motanja toroida, Kolarek i Trafo Sv. Nedjelja ne stanu u istu rečenicu. Čak ni općepoznati Trafomatic iz Srbije, koji rade navodno najbolje toroide, ne mogu neke stvari namotati kao Trafo iz Sv. Nedjelje. Stoga, kad je riječ o toroidu, Trafo Sv. Nedjelja je za mene prvi i zadnji odabir. Amen :)

Imam dosta njihovih trafoa i neki zuje i to onako dobro, neki mrtva tisina , tako da nikad ne reci nikad :D
micro

PostPostao/la vksamael » Uto vel 03, 2015 4:59 pm

Nesto mi post, ali da nedužim trafo iz Sv. Nedjelje od 600W sa duplim sekundarima (8 žica na sekundaru), košta preko 820kn s pdv, a 300W preko 500kn s pdv, lijepo piše na njihovoj stranici MPC , dodatni izvod 5% , nosač 28kn i cijene su bez pdv. Kad sam ih zvao kažu da trafo/i mogu biti gotovi kroz 3 dana ali prvo ide uplata na račun i faxom poslati uplatnicu i to je to. Kad god sam uzeo trafo od njih ( kolega iz elektronic centra mi je naručivao pa se cijena mogla korigirati jer su oni plaćali nešto manje) bio sam zadovoljan , nijedan trafo nikada nije zujio ili da je bio lose namotan sve je bilo čvrsto.
vksamael

PostPostao/la audio kutak » Uto vel 03, 2015 6:15 pm

tom_hifi napisao:Svaka čast Kolareku i tebi kutak na gledanju na uštedu, jer, ruku na srce, nije baš bajno vrijeme za razbacivanjem, no, što se tiče motanja toroida, Kolarek i Trafo Sv. Nedjelja ne stanu u istu rečenicu. Čak ni općepoznati Trafomatic iz Srbije, koji rade navodno najbolje toroide, ne mogu neke stvari namotati kao Trafo iz Sv. Nedjelje. Stoga, kad je riječ o toroidu, Trafo Sv. Nedjelja je za mene prvi i zadnji odabir. Amen :)

tomek, meni je dosta "narodni auto"... neka sredina, ne trebam mercedesa a pogotovo ne bentleja...
uostalom, svatko radi kako može i sa čime može (nadam se da se g. štovani Precednik neće ljutiti što ga citiram)
Ovo nije natjecanje čiji je veći, jači, bolji... ovo je forum samograditelja sa raznolikim znanjem
i platežnim mogućnostima....

Kolarek mi je namotao nekoliko mrežnih trafoa i sa svima sam zadovoljan i nemam nikakvih primjedbi,
osobno znam još nekoliko ljudi koji su njime zadovoljni...
Što se tiče izlaznih trafoa, tu je g. Branko puno kvalitetniji i to se u praksi pokazalo...

spominješ taj Trafomatic iz Srbije....ja nigdje nisam pročitao da oni rade "najbolje" toroide....s druge strane,
ne zaboravi koliko su oni trafića do sada prodali i koliko zadovoljnih mušterija imaju, a sigurno imaju i nekoliko
nezadovoljnih (kao i svi ostali)... to što neke stvari ne mogu namotati (ne žele, ne znaju, nemaju iskustva)
ne znaći da nisu kvalitetni.... nitko nije savršen...

tebi nijedan naš motač nije bio dobar pa si išao motati trafiće u Italiju.... Netko drugi bi isto tako mogao
reći da njihovi trafići ništa ne valjaju i da su bolji američki XYZ ili japanski CRK... kužiš poantu....
Tvrditi da netko dobro ne radi jer tebe to ne zadovoljava, jednostavno nije istina... nema smisla...
svaka roba ima svog kupca...

po meni najvažnije: uživajte u svojem uratku i zvuku... ;)

ps.da si ja kupim ono što želim (to moje oči žele) ne bi mi bilo dosta ni da kuću prodam niti oba bubrega....
mislim da je bespredmetno dalje govoriti o tome....
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la tom_hifi » Uto vel 03, 2015 7:54 pm

Nisam ja nigdje rekao da Kolarek ne mota dobro :) Niti Krklec niti itko drugi. Ali da, ok, to kaj si reko štima.
tom_hifi

PostPostao/la pinco » Uto vel 03, 2015 8:21 pm

Ja zadnjih par god sve u Trafo Sv. Nedilja, niti mi se neda tražit druge ponude, neradin priviše toga pa mi se neda šparat i možda završit ka kolega ziki na kraju..., ok ono je ekstremni slućaj... Neman problema sa njima, sve je točno po dogovoru, motali su mi i na 1,2T, male i velike trafoe, zujanja nema. Dobija san i proraćun trafa motanoga na 1,2T, reka bi da se radi o ljudima koji znaju posal a to je najbitnije, danas svak svašta radi.... U krajnome slućaju najskuplje je kad nisi zadovoljan, onda si ni vamo ni tamo.
pinco

PostPostao/la audio kutak » Uto vel 03, 2015 8:50 pm

pinco napisao: U krajnome slućaju najskuplje je kad nisi zadovoljan, onda si ni vamo ni tamo.

sa time se potpuno slažem!
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la tom_hifi » Uto vel 03, 2015 11:32 pm

Meni su motali i 1.0T, 260VAC primar ... a da ne govorim 1.2T 1000V toroide :D Nisu jeftini, ali motaju izvrsno i uvijek sve kako sam naveo, nikakvih odstupanja nema.
tom_hifi

PostPostao/la Klokan » Uto vel 10, 2015 1:07 pm

Ja sam imao iskustva sa jednim toroidom iz Sv. Nedjelje kojeg je prijatelj koristio u TDA7294 a trafo je nabavljen iz Elmatisa. To je jedini njihov trafo koji mi je prosao kroz ruke i mogu reci da nisam bio odusevljen. Brujanje se culo cak i u praznom hodu a cim je ispravljac bio prikljucen na sekundar bilo je toliko glasno da takav trafo jednostavno nebih nikada stavio u bilo sta sto radim, pogotovo pojacalo.
Klokan

PostPostao/la tom_hifi » Uto vel 10, 2015 1:16 pm

Ima svakakvih iskustava, no, ja trafoe nabavljam direktno od njih i ekstra sam zadovoljan. Tihi, pouzdani i odlično namotani.
tom_hifi

PostPostao/la audio kutak » Uto vel 10, 2015 1:24 pm

trebao bi znati da elmatis nabavlja trafoe iz raznih izvora tako da ne možeš po jednom trafou suditi... tamo sam kupio
nekoliko Poljskih toroida pa i za svoj STUDIO amp i sve je radilo ok.... moj je bio od Trafoxa iz Sv.nedjelje iako je na webu
pisalo da je poljski....to sam skužio poslije... imaju oni i loših i dobrih trafoa u ponudi ali nemaju jako dobrih ili (vrhunskih)...
ovisi na koji naletiš... ;) Oni su trgovci i trebaju zaraditi, a Trafox su profi motači i to naplačuju.

uostalom, ne znaš jel bruji dok ga ne kupiš i čuješ, jel tako? A možeš ga i vratiti nazad, nema problema.

a da sam čuo toroide kako bruje, jesam, iako sam gluh! :lol: :lol: Nisam mogao vjerovati da tako bruje...
We Are DIY-erz...
audio kutak

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Tranzistorska tehnika