Nema odmora - dok traje obn... ma to je bilo iz nekih drugih vremena...

Bilo mi dugo cekati vikend da zavrsim kuciste/shasiju... pa sam to odradio u ponedjeljak u stanu. Opiljaka aluminija jos ima po coskovima...
Jucer montirao i ozicavao napajanje i ulazni dio. Montirao i hladila na BD139/140. Danas zavrsio ozicavanje izlaza i konektora za slusalice. Znaci, vrjedno se radilo.

Pretpojacalo sam radio sa zeljenim pojacanjem od 3,5x pa sam htio provjeriti kako je to ispalo. Spojio sam signal generator i osciloskop pa provjerio. Kad je jumper na poziciji "J1" pojacanje je 3,33x, a kad je na poziciji "J2" onda je 3,65x. Odlicno! Koji je koji mod, i sto tocno znaci CFA, ne bih znao... ne dolazim iz tranzistorskog svijeta... No, nisam jos vidio tako cist cetvrtasti signal kao kad je jumper u "J1" polozaju. Pretpojacalo je vrlo linearno, pad od -1dB je tek na 200kHz... Oba kanala pokazuju ista pojacanja i karakteristike. Hladnjaci napajanja i izlaznih tranzistora su ugodno topli, nista vise od toga.
Kako svira, rano je jos reci, ali cini mi se dobro. Spojio sam slusalice i pustio nek' malo svira. Osim mjerenja, pretpojacalo radi tek 20 minuta pa je jos prerano za bilo kakve zakljucke, ali ono sto cujem je dobro, s dubokim basom i dobro definirano. Kao pretpojacalo uredjaj nisam stigao isprobati, no sve je spremno i za to. Mogu birati izmedju dva ulaza, zbog toga je ozicenje toliko i trajalo.
Zahvaljujem dadi na shemi i plocici i Tomu na nabavci dijelova. Pretpojacalo nije ni jednostavno, ni jeftino, niti se moze sastaviti na brzinu. No izgleda da se isplatilo potruditi se. Proradilo je iz prve i bez ikakvih problema. Trebat cu mu nabaviti bolji pot od sadasnjeg i sagraditi pravo kuciste. U ovoj shasiji moze tehnicki raditi bez problema godinama, ali ipak, nije zatvoreno. Probat cu sutra kad se vratim s posla napraviti koju fotografiju pretpojacala.