Svoje prve zvučnike napravio sam prije petnaestak godina dok sam bio u gimnaziji i od onda me drži uradi sam groznica.
Poticaj za ulazak u HiFi su bili uradi sam časopisi iz tatine kompltne kolekcije i slinjnje na prekrasan Technics-ov amp-preamp combo sa ogromnim VU-metrima u izlogu Exportdrva. Kako mi tada takve stvari nisu bile ni približno dostupne krenuo sam prvo sa Monacor sph-170 i nekim visokotoncem iz Čipoteke te Bipolar pojačalom od Kobra elektronike. Za tulume savršeno ali slušalo i od klasike do Jethro Thull-a
Sadašnji setup mi je baziran na Audiolab 8000AV pretpojačalu/DACu, Aspen amplifiers Lifeforce 55 kitu i DIY dipolnim zvučnicima.

(sada bez donjih baseva, to odrađuje subwoofer)
Muziku slušam sa HTPC-a koji vrti Audiophile Linux. Za bas je zadužen Beyma 15LX60 i PA pojačalo sa 400w RMS, a nedavno sam nabavio skretnicu, smd kit sa Ebay-a sa podešavanjem faze. Dovođenje faze u pravi položaj je donjelo ogoman napredak u integraciji bas kompresije i dipola.

Neki sljedeći korak mi se čini upgrade transporta između PCa i DACa, možda i novi DAC. Za oko mi je zapeo XMOS usb interface, konkretno ovaj u kompletu sa DDDAC NOS kitom (pcm1794).XMOS mi se čini kao trajno rješenje za transport ali imam dilemu da li odmah ići na DSD DAC. Ah slatke muke