DIY Caffe

Re: DIY Caffe

PostPostao/la yoke » Pet tra 03, 2015 8:26 am

nema do obicne poste :mrgreen:
meni su ove kurirske sluzbe ostavljale pakete od par iljada kuna pred vrataima u stambenoj zgradi, ostavljali kod susjeda a kad bi ih zvao na telefon nebi imai pojma kome su ostavili, pa bi setao od vrata do vrata u potrazi za paketom...
Ovaj zadnji paket koji je isao iz TME (isto neka dostavna sluzba) skoro vratili paket je navodno nije pisala adresa primaoca...
srecom bio tracking pa ih zvao kad sam vidio da isporuka nije izvrsena
cuo se s tipom, dostavili drugi dan na ruke...prilazi mi tip, i kaze ''a sorry, pise samo adresa, ne pise na koga je paket''...ja rekoh nema problema, pogledam paket i stvarno pod ''ime i prezime'' pise NA ali dvi linije ispod grada fino velikim slovima pise ime i prezime (naljepnica kurisrke sluzbe)
onda okrenem paket a tamo je original naljepnica od TME gdje velikim slovima pisu svi podatci...
:doh: ...sreca pa je bilo samo iljadu kuna u paketu... :mrgreen:
ali dobro, tko radi taj i grijesi :mrgreen:
yoke

PostPostao/la Edison » Pet tra 03, 2015 9:18 am

Khadgar2007 napisao:Meni je iskreno rečeno glupost da se u cijenu+poštarinu uračuna i carina neke države. Kao ča je Les rekao tko garantira da to ide u naš proračun.

A tko kaze i da sve sto "ubere" carina ide u nas proracun? Jedno vrijeme je to bila posudionica (bespovratna) ex premijeru, nekoj stranci i jos nekima... :cry:
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la audio kutak » Pet tra 03, 2015 12:32 pm

malo sam guglao forume i naokolo... stvarno čudna ta firma PB.... stvarno.. kao da uzimaju lovu za sebe,
a zbog njih samih puno ljudi ne kupuje više iz usa...

čudna su im i pravila poslovanja.... em piše da oni plačaju sve troškove uvoza, carinu i porez, em piše da te dodatne
troškove snosi kupac... svašta...

koliko sam shvatio, namjera je bila da oni preuzmu taj sav posao na sebe ali sam također shvatio da roba kupljena
tim putem ulazi samo u englesku, a znamo da se carina plača u zemlji uvoza (oni to rješavaju jer oni uvoze a ne mi kupci),
a znamo još da je ugovor između usa i uk, te također znamo da se ovi u uk na plačaju porez i to... zašto samo oni od
svih europljana, to ne znam...

dolazim do zaključka da oni na taj način legalno izbjegavaju plačanje poreza, carine i da to sve stavljaju u svoj džep,
a ne tamo kamo bi trebalo...
također sam shvatio da u usa taj posao exporta, carinjenja... može raditi i pvt firma... to u europi radi samo država, tj. carinici,
ne privatnici

u svakom slučaju je taj "deal" ebaya sa PB donio eBayu više štete nego koristi....
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la audio kutak » Pet tra 03, 2015 12:35 pm

meni su najmanje 1/3 pošiljki donijele kurirske službe... dpd, overseas, gls... uglavnom mi oni dostave za robu iz europe
i ponešto iz usa.. a poštom mi dođe ako uzimam od kineza i nešto iz usa...
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la audio kutak » Pet tra 03, 2015 12:38 pm

Khadgar2007 napisao:Meni je iskreno rečeno glupost da se u cijenu+poštarinu uračuna i carina neke države. Kao ča je Les rekao tko garantira da to ide u naš proračun. Da postoji neki dogovor između država vezan za to sigurno bi se pisalo negdje o tome a ovako ignoriram amere i ostale koji imaju u cijenu uračunatu carinu do daljnjega.

carina se plača u zemlji uvoza.... možeš ti uvesti onaj kontejner tv-a u njemačku, tamo platiš carinu a ondak
u hr platiš ostalo.... nisi ograničen u koju eu zemlju češ uvesti robu... tak je otkad smo u eu....
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la pamook » Pet tra 03, 2015 1:14 pm

pošto su sad ti kontajneri TV-a, nisam pratio zadnje vrijeme?
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la Khadgar2007 » Pet tra 03, 2015 1:26 pm

E sada što to "ostalo" znači,jel to po našem dobrom starom običaju hebe lud zbunjenoga da se pobere još neka lova koja će otići tko zna gdje,ako je tako kao ča sam već prije rekao ako sam prije izbjegavao Amere zbog povišene poštarine sada ću ih bome izbjegavati u luku reda veličine putanje Plutona oko Sunca.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la fixxxer » Pet tra 03, 2015 1:27 pm

:sad-bored:
fixxxer

PostPostao/la Dean » Pet tra 03, 2015 1:28 pm

pamook napisao:pošto su sad ti kontajneri TV-a, nisam pratio zadnje vrijeme?

Šta opet grup baj ? :doh:
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la yoke » Pet tra 03, 2015 1:54 pm

pamook napisao:pošto su sad ti kontajneri TV-a, nisam pratio zadnje vrijeme?

jel se moze provjeriti dali imaju negdje na stanju 55' plazme od panasonica,
to garantirano ima najbolju sliku
bar bolju od vec prije spmenutih televizija
pa vec kad uzimamo kontejner da bar bude pun korisnih stvari
pamook os ti to odraditi ? :mrgreen:
yoke

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica