Nešto za PC bratiju, a nije desktop

Re: Nešto za PC bratiju, a nije desktop

PostPostao/la Zmajz » Pet tra 03, 2015 3:36 pm

Ovdje ništa nije moje, osim izbora materijala (prema onome što se imalo), na kraju ću opširnije o kako i o zašto. Ovdje je link:
http://www.hifi-forum.de/viewthread-267-246.html
Zmajz - Z na kraju se ne čita i ne izgovara bez potrebe, to je nepostojano Z!
Zmajz

PostPostao/la zuzi » Pet tra 03, 2015 3:56 pm

Zvučnici sa slike su Cain&Cain a postoje i Walla Walla. Oba modela se vrte oko dvojice music lovera i samograditelja koji su u kasnijoj dobi stvar komercijalizirali. Gordon Rankin je vlasnik firme Wavelenght audio i bio je jedan od autora koji su surađivali u Sound Practiceu (to bi svakako trebao apsolvirati). U intervjuu za TNT audio Rankin navodi kako je zidne zvučnike konstruirao 1981 i zvali su se kako drugačije nego Pictures.
Eto za početak imaš dosta elemenata za googlanje. Da li negdje ima kakav nacrt ili detalji ne znam.
zuzi

PostPostao/la zuzi » Pet tra 03, 2015 4:01 pm

Ono što mi se čini sigurno je da ti zvučnici imaju potencijalno veliki WAF.
zuzi

PostPostao/la deleted user » Pet tra 03, 2015 4:11 pm

Apsolutno!

PostPostao/la zuzi » Pet tra 03, 2015 5:36 pm

Walla Walla bočno
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
zuzi

PostPostao/la Zmajz » Pet tra 03, 2015 8:59 pm

Znanje je moć, isplatilo se ulagati 15ak godina u Tehničku enciklopediju JLZ-a:
IMG_20150403_204455.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Zmajz

PostPostao/la Zmajz » Uto tra 07, 2015 5:53 pm

Nakon što sam enciklopedije savladao, puštanje u prvi pogon. Hm! Nije adekvatno mjesto ali se uigrava. Prvih par minuta sam i neadekvatnu muziku pustio (Leonard Cohen, taj nema basa, Jeff Haley Band, isto slabo snimljen bas, to su ta vremena) pa sam se snuždio. Onda reko, ajmo malo Jose James i tu već dolazi do izražaja ono što od tih zvučnika nitko ne očekuje: definiran i brz bass! Anbilivbl, istina je što su ekipa po forumima pisali, ide to do 70Hz, bubanj je fino definiran i čist mam sam došao k sebi. nakon gnjavaže sa Visatonima (onim malim eksperimentima s desktopima) povratio sam vjeru u sebe.
U svakom slučaju u ovih pola sata: sredina i visoki očekivani čisti, širokopojasni u punom smislu (pozitivnom), bas stvarno dobar, bar ovo do sad, vrlo definiran, ne fali mu dubina iako neide jako duboko. Zadovoljan, ali sad malo idem prebirati dalje (radio, Yamat i Student,oni imaju malo nadrukan bas u odnosu na 101) pa ćemo čuti. svirat ću ih do sutra da se razdrmaju i da steknem malo bolji dojam. Šminka i belosvetska prezentacija u Sisaku.
Slikica u pogonu:
IMG_20150407_172555.jpg
Zmajz

PostPostao/la Zmajz » Uto tra 07, 2015 6:39 pm

Prvi dojmovi:
Traže malo glasnije slušanje (ne preglasno, ali ako se hoće puni potencijal, nije za pretiho). Tiho slušanje ću isprobati sutra. kad se razigraju.
St. Germaine - Tourist, nemam zamjerke. Opet više obraćam pažnju na bas i bubnjeve. Stvarno vjeran bas bubanj, a i sve druge membrane, već dugo ne čuh tako fino bubnjeve.
Andreas Vollenweider - White winds- malo prema sinfo roku/ili što već, harfa fino svira, snimka je isto malo tanka u basu, takva muzika.
Beck - Morning phase, ujednačena snimka, naglasak na vokalu i akustičnij gitari, za radijsko slušanje. Akustična ima punoću zvukaq, u pozadini se čuje bas čisto kako treba, vjerojatno je tako snimljeno da se ne ističe posebno.
Gorillaz - Demon Days, To sam malo isprobao na tiše slušanje (kako bih to inače za komjuktorom) i čudno, bas je izraženiji nego na glasno. kao da pri glasnijem slušanju sredina malo maskira donji dio. Ali to je i inače malo nervozna muzika, pa...
Leonard Cohen - Popular problems, malo bolje snimljeno. Hit "Almost like the Blues" odlično, odlično. Glas mu je hrapav baš kako treba. bas u pozadini se fino čuje iako je nenametljivo snimljen.
Gary Moore - Still Got the Blues. sve mi se više sviđaju, eto prošlo je već trifrtalj vure, možda je i to u pitanju.
Dosta za danas, mogli bi mi se svidjeti previše, a to nije dobro. Ne momente mogu posramiti moje stare Warfedale iako...
današnji zaključak: TL rules! Fullranger rules!
Sutra malo više o radijskom programu.
I, da, Nemoraju se glasnije slušati... zanemarite moju prvu rečenicu.
Zmajz

PostPostao/la pamook » Uto tra 07, 2015 8:19 pm

bravo Vedran :obscene-drinkingcheers:

i kakvo gubljenje vjere u sebe... no habla! :lol:
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la Dean » Uto tra 07, 2015 8:25 pm

Sviđa mi se ideja. Nešto sam gledao još davno da napravim tako nešto, ali sam zapeo u designu..
...pipl mast trast as....
Dean

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Zvučnici