DIY Caffe

Re: DIY Caffe

PostPostao/la davorin » Pon svi 25, 2015 6:43 pm

Cijena srebra je ~2kune po gramu, a kroz usluge vučenja žice, lijevanja i kovanja limova kroz naplaćenu uslugu naraste na ~2,5kuna/gram!
Dakle za preostalu sumu od 300 tisuća kuna bi trebalo u pojačalu biti oko ~120 kg srebra, a još i preostaje više od 20 tisuća kuna za ostale troškove!
davorin

PostPostao/la tom_hifi » Pon svi 25, 2015 6:49 pm

Nimalo ne opravdavam cijenu troška takvog pojačala, ali tržište za to postoji, pa eto, može se prodati. Tu se puno troši i na sami marketing, plaće, poslovnice, troškove slanja, uvoza ... No, svejedno, za PSE 2A3, puuuuno previše novaca.
tom_hifi

PostPostao/la deleted user » Pon svi 25, 2015 7:51 pm

Ajd onda da nastavim u revijalnom tonu, ako neko hoce, prodajem komplet za dva All DHT PSE 2A3 (6S4S) sa DOSLOVNO svim potrebnim komponentama (svi trafi, prigusnice, svi PIO kondovi (amp je zamisljen bez elektrolita)) osim naravno kucista... :mrgreen: Mrtav sam ozbiljan. :snooty: Ajmo narode, navali, jos malo pa nestalo! :clap: Cijena sitnica, doslovno jednog entry level hifilistickog strujnog kabela. :lol:

PostPostao/la joe dalton » Pon svi 25, 2015 8:40 pm

davorin napisao:Pokušavam biti maksimalno maštovit i u glavi kombiniram od čega bi to pojačalo od ~70k€ trebalo biti napravljeno!?
Ukoliko je kompletna šasija od 24 karatnog zlata, možda bi se nekako mogla nagurati polovina te sume, ali svakako bi me u opravdanost te sume uvjerila prisutnost nekoliko desetaka karata brušenog dragog kamenja ispod šasije (izvana se ne vide!?)
Tako na primjer najskuplji izlazni transformatori firme AUDIO-NOTE koji su ujedno i daleko (bez osnove!) najskuplji u ukupnoj svijetskoj ponudi, koštaju ~27k€ (9695Łza jedan ili 19390Ł za dva, odnosno 13570€ za jedan ili 27034€ za dva). Napominjem da se ti transformatori prodaju po cijeni koja je ~10-ak puta veća od njihove realne vrijednosti!
Razlika između ~70k€ za cijelo pojačalo i ~27k€ za izlazne transformatore je dakle ~43k€!
Uz 10-erostruko preplaćene izlazne transformatore (a u navedenom pojačalu nisu ugrađeni AUDIO-NOTE izlazni trafoi model: T305-3-55-H306H306-S) ostaje misterij što bi u ostatku pojačala moglo vrijediti te novce!? (odnosno 322 285 kuna ili slovima: tristodvadestdvijetisućedvjestoosamdesetpet kuna!) :mrgreen:

E moj Davorine vidi se da si inženjer. Bez uvrede, i ja sam. :D
I isto kao i ti se ne mogu prestati čuditi takvim stvarima.
Šalu na stranu, očito cijenu formira tržište i prava cijena je samo ona koliko neko za to želi platiti.
Sad bi samo volio znati koliko je tih pojačala prodano za 70 k€ odnosno koliko ih je i po kojoj cijeni stvarno prodano?
Općenito cijena sve te "high-end" opreme više nema veze sa stvarnošću, računajući sav materijal, rad i razvoj, čak i trgovačku maržu i sve zavisne troškove (npr. cijena kapitala kad tako skupi komad opreme stoji u dućanu godinu dana, trgovac ga je platio dobavljaču, a nije ga još prodao).
joe dalton

PostPostao/la Edison » Pon svi 25, 2015 9:23 pm

Inzenjeri su cesto bez maste kad dodje do prodaje (marketing, cudna ekonomija i sl.) Neki, a nema ih puno, inzenjeri imaju maste kad stvaraju uredjaje, i to su oni pravi inzenjeri.

Evo primjera kao se racuna cijena: Recimo da ja radim pojacalo za prodaju (ne radim, ali uzmimo za primjer). Mene materijal dodje 1.000 necega. Ako zelim prezivjeti moram i ja zaraditi 1.000. Imam eksluzivnog zastupnika s kojim imam dugogodisnji ugovor i mimo kojeg ne mogu prodavati. U mom slucaju to je nas Predcednik zuzi, i mogu reci da je nasa suradnja uspjesna i nepomucena, mada jos nismo nista prodali... ;) Mora i on zaraditi 1.000, a bar 1.000 dati u marketing, reklamu... I onda to dodje do dealera, koji mora uzeti najmanje 1.000, a vjerojatnije je 2.000. Tu smo sad na 6.000 i drzava mora uzeti PDV pa je i to preko 1.000 (recimo da drzava nije prozdrljiva). I evo cijene od preko 7.000. Ako se proda, svi zarade. :dance: Primjetite da je u ovom lancu zarada obrnuto proporcionalna ulozenom radu, trudu i znanju... :idea: Bas radi toga se proizvodnja super isplati, i sve ide u q. :cry:
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la Dean » Pon svi 25, 2015 9:32 pm

Zaboravio si da je cijena od 7000 kn velika i da diler traži da smanjiš proizvođačku cijenu na 600 kuna, jer je tada konačna cijena 6600, a to je (njima) prihvatljivo :doh:
Uzmi da je cijena dijelova barem 500 kuna, ostaje ti ljepih 100 kn zarade, a ostalo je marketing, dileri, nakupci, prekupci, zastupnici....
Pošteno.
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la pamook » Pon svi 25, 2015 10:12 pm

ja bi u cijeloj toj prici najradije bio drzava :mrgreen:
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la zuzi » Pon svi 25, 2015 10:43 pm

Pa "organiziraj" se :mrgreen:
zuzi

PostPostao/la Khadgar2007 » Pon svi 25, 2015 11:07 pm

Pamooče,zakasnio si. Da si razmišljao na vrijeme mogao si lijepo osnovati državu u svojem susjedstvu. :ugeek:
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la joe dalton » Pon svi 25, 2015 11:44 pm

Edison napisao:Inzenjeri su cesto bez maste kad dodje do prodaje (marketing, cudna ekonomija i sl.) Neki, a nema ih puno, inzenjeri imaju maste kad stvaraju uredjaje, i to su oni pravi inzenjeri.

Evo primjera kao se racuna cijena: Recimo da ja radim pojacalo za prodaju (ne radim, ali uzmimo za primjer). Mene materijal dodje 1.000 necega. Ako zelim prezivjeti moram i ja zaraditi 1.000. Imam eksluzivnog zastupnika s kojim imam dugogodisnji ugovor i mimo kojeg ne mogu prodavati. U mom slucaju to je nas Predcednik zuzi, i mogu reci da je nasa suradnja uspjesna i nepomucena, mada jos nismo nista prodali... ;) Mora i on zaraditi 1.000, a bar 1.000 dati u marketing, reklamu... I onda to dodje do dealera, koji mora uzeti najmanje 1.000, a vjerojatnije je 2.000. Tu smo sad na 6.000 i drzava mora uzeti PDV pa je i to preko 1.000 (recimo da drzava nije prozdrljiva). I evo cijene od preko 7.000. Ako se proda, svi zarade. :dance: Primjetite da je u ovom lancu zarada obrnuto proporcionalna ulozenom radu, trudu i znanju... :idea: Bas radi toga se proizvodnja super isplati, i sve ide u q. :cry:

Računaš dobro ali gledaš s krive strane ;)
Znači recimo inženjeri naprave uređaj i onda gledaš na tržištu po kojoj cijeni se prodaju slični uređaji koje radi konkurencija.
Onda samo trebaš dokazati da je tvoj bolji za istu ili tek malo višu cijenu ili ako to ne možeš rušiš cijenu dok se ne poklope ponuda i potražnja odnosno dok ne prodaješ koliko možeš proizvesti. Pojednostavio sam i karikirao stvar, ali to je u osnovi tako....
joe dalton

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica