VIFAantastic Mk2

VIFAantastic Mk2

PostPostao/la Zmajz » Sub kol 22, 2015 12:30 pm

Nešto se kroji pomalo:
IMG_20150822_121539.jpg

IMG_20150822_121555.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Zmajz - Z na kraju se ne čita i ne izgovara bez potrebe, to je nepostojano Z!
Zmajz

Re: VIFAantastic Mk2

PostPostao/la Zmajz » Uto kol 25, 2015 2:05 pm

Još malo:
IMG_20150824_120119.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Zmajz

PostPostao/la Zmajz » Uto kol 25, 2015 2:14 pm

Malo izunutra:
IMG_20150825_140858.jpg
Zmajz

PostPostao/la Pao Pepeo » Uto kol 25, 2015 2:42 pm

zmajz to bi trebali biti 8ohm driveri ?? i kako ih planiras spojiti paralelno ili seriski :D
Pao Pepeo

PostPostao/la Zmajz » Uto kol 25, 2015 2:48 pm

I jedno i drugo, po potrebi
Zmajz

PostPostao/la Pao Pepeo » Uto kol 25, 2015 4:29 pm

ja sam isto trenutno u nekim nazovimo ih experimentima :D sa koristenjem po dva ista "fullrange" drivera po kutiji (mi smo cak bili nesto pricali o tome ako se sjecas..) tako vidijevsi ovo radis mi je jako drago :dance:
odgovor na moje prijasnje pitanjce sam i ocekivao... spoj drivera bi trebao najvise ovisit o tome kakvo ce pojacalo biti na njih spojeno,pa mogucnost da se odabire između 4 i 16 ohma je veoma dobra.Sad kolko ja znam jedna od bitnijih karakteristika kod zvucnika koja određuje njihovu kvalitetu nije niti tolko nominalni otpor kolko promjena tog otpora promjenom frekvencije.Tako da bi trebalo spoj na 16ohma davat boje rezultate ali snaga koju bi pojacalo davalo bila bi manja nego da se zvucnici spoje paralelno na 4 ohma :think:

isto vjerujem da koristenjem dvaju drivera se dobiva jos nekih prednosti od dinamike,bolje pozornice,povecanje osjetljivosti a i nekih nedostataka ali o tome kasnije
Pao Pepeo

PostPostao/la Pao Pepeo » Sri kol 26, 2015 3:56 pm

Imam jedno malo pitanjce,kakve bi bilo preklopnike najbolje koristiti u ovom slucaju za odabir otpora odnosno vrste spoja zvucnika??
vjerujem da bi odabir pao na neki rotacioni preklopnik ali neznam koji su tipovi dovoljno kvalitetni da bi se koristili za ove primjene..
Pao Pepeo

PostPostao/la Dean » Sri kol 26, 2015 6:24 pm

Skoro svi na svijetu su dovoljno dobri za to ! ;)
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la Pao Pepeo » Sri kol 26, 2015 8:09 pm

sad i malo radi sminke a i stvarno radi malo boljega spoja u audio spici :) gleda se o kakvim konektorima je zvucnik opremljen (jednako kao i kablovi) .Pa tu imamo i razne pozlate i razne obrade metala,lemove sa udjelom srebra itd. sve u cilju da se na kontaktima smanje gubici,a o kakvim gubicima pricamo siguran sam da vas ima mnogo koji znate vise o teme nego ja... :mrgreen:
pa tako sigurno ima i boljih i losijih preklopnika,ali slazem se sa tobom deane da nase zahtjeve vecina bi ispunila ocekivanja
znam ili predpostavljam da zmajz nece niti koristit nikakvi preklopnik... vec ce bit za probe odlemi zalemi ali ovo pitanje ipak stoji..
evo jos se uvijek sjecam kako je to lijepo bilo rijeseno na zvucnicima koje je ilimzn koristio ove godine na AV sajmu u sheratonu,nije se bas radilo o klasicnom preklopniku ali meni je bilo bas fino odrađeno.Ne vjerujem da je to bilo za odabrat spoj zvucnika prije za odabir atenuacije visokotonca ili sl. bo... ali znam tko zna vise o tome... :D
i zao mi sto nemam sliku detalja... ali mozda je netko ima ili je vidio o cemu pricam
Pao Pepeo

PostPostao/la Zmajz » Sri kol 26, 2015 8:43 pm

U ovom slučaju se radi o prototipu i neće biti prekidača, samo fiksna veza preko čokolad klema (redne stezaljke) prvi spoj koji će se sutra ujutro upogoniti će biti 4 omski. 16 omska varijanta se upotrebom šrafcigera lako sredi i ovisit će o pojačalu koje će se koristiti u datom momentu. Isprobat ću i usviravati na vintage Rank Arena 25W pojačalu (tranđistori). Ako se budu realizirali u drvu za stalno onda ću razmišljati o prekidačima.
Zmajz

Sljedeće

Vrati se na: Zvučnici