vlado64 napisao:Mora li se držati zlatnog reza kao pijan plota

Schultz napisao:vlado64 napisao:Mora li se držati zlatnog reza kao pijan plota
Naravno da ne...![]()
Pogledaj naprimjer mene. Bliže sam kugli a isto sam blizu savršenstva (doduše kugla je savršeno tijelo) pa evo ti odgovora....![]()
![]()
![]()

Schultz napisao:Pogledaj naprimjer mene. Bliže sam kugli a isto sam blizu savršenstva (doduše kugla je savršeno tijelo) pa evo ti odgovora....![]()
![]()
![]()

vlado64 napisao:@Dean, zato što puno razmišljam, kombiniram, računam... inače sam spor u svemu... A danas sam posebno ljut jer sam, puštajući neke test tonove, utvrdio da mi jedan visikotonac ima nekakav prizvuk. Greška nije ni u izvoru zvuka ni u pojačalu nego baš u jednoj (još uvijek staroj, s početka teme) zvučnoj kutiji. E sad, ili je stvar u samom drajveru ili u skretnici. Zamijenit ću visokotonce između kutija pa ću saznat.
ilimzn napisao:...Polozaj bas refleks porta nije proizvoljan. Ponovno, ekstremi mogu imati uticaj. Bas refleks otvor na kraju visoke kutije a driver na drugom kraju mogu rezultirati promjenom efektivne duljine porta, pogotovo ako je presjek kutije istog reda velicine kao presjek porta...
Postavljanje bas refleks cijevi
Bas refleks cijevi u bas refleks zvučničkoj kutiji su efikasne samo unutar vrlo uskog frekvencijskog intervala u okolišu ugođene helmholtzove frekvencije i ne djeluju na rad sustava na ostalim frekvencijama. Iz toga proizlazi kako uopće nije kritičan položaj bas refleks otvora. Međutim, bas zvučnik i bas refleks cijev čine sustav čije pravilno funkcioniranje mogu poremetiti prepreke u okolini. Potpuno je prihvatljivo postaviti bas refleks otvor na bilo kojoj strani kutije sve dok se ne ugrozi protok zraka. Dakle, ako je bas refleks otvor na stražnjoj strani kutije, kutije se ne smije leđima nasloniti na zid. Potpuno se ista pravila odnose i na unutrašnjost kutije. Ako kutiju ispunjamo akustički apsorpcijskim materijalom ne smijemo začepiti otvor bas refleks cijevi. U principu potrebno je ostaviti brisanog prostora bar dva promjera bas refleks otvora. Nadalje, potrebno je akustički apsorpcijski materijal unutar kutije pričvrstiti, da se ne bi pri radu pomakao zbog kretanja zraka i ugrozio rad bas refleks sustava.

Baidu [Spider] pregledava forum i 1 gost