Zvuk je jednostavno drugi svijet. Ima jako puno prednosti, ali, po meni, i nekih manjih nedostataka. Za nas koji smo navikli na klasične konstrukcije je možda malo teško reći što je ispravnije i bolje, ali vidi se da tu ima jako puno potencijala i mjesta za napredak. Pogotovo u dijelu integracije sa wooferom ili subom.
Dean napisao:Koji fotošop !!
Pao Pepeo napisao:pa tom-hifi kako drugacije...imas pojacalo lijepo opisano u cijevnoj tehnici

chuby napisao:Koji je nick od Tomislava koji je napravio one GM70 monoblokove?
Naime, frend me ubija od TF-a da bi i on takvo nesto pa mi trebaju informacije da ne lutam ko guska u magli
davorin napisao:Nastavak osvrta na protekli TF:
-Edison se predstavio sa vrlo dorađenim pojačalom sa 300B u izlazu izvrsnog zvuka i izuzetnog komfora u rukovanju (daljinski upravljač) sa uobičajenom preciznosti izvedbe. Isprobao sam ga na svoje zvučnike koji su zvučali bolje, mirnije i s manje agresivnosti nego sa mojim pojačalom (također sa 300B u izlazu!). mala zamjerka se može uputiti jedini nešto manjoj dinamici i ranijem odlasku u "clipping". Na šasiji se vide bogato dimenzionirani transformatori (i izlazni!), pa se to ne može pripisati eventualnom zasićenju jezgri ili nedovoljnom induktivitetu (za niske tonove) pa se razlog za to može potražiti u pobudnom stupnju sa elektronkom 6SN7. Ta vrlo linearna elektronka ima vrlo niska izobličenja u naponskom pojačanju, ali i nedovoljan neizobličen pobudni napon za punu pobudu 300B. Uz osjetljive zvučnike i manje zahtjevnu glazbu se ništa ne osjeti, ali prosječni zvučnici uz klasičnu glazbu bi tražili jaču pobudu nižeg un utrašnjeg otpora.
davorin napisao:"Projekt Potemkin" (AMC CVT3030) nisam čuo (na žalost!), ali svakako se treba diviti maštovitoj, preciznoj i "Edisonovski" urednoj izvedbi s kosum smještajem pločica sa izlaznim elektronkama!
davorin napisao:Korekciono RIAA predpojačalo se nije predstavilo u punom svjetlu jer se iz gramofona (Lest) nije mogao dobiti signal bez brujanja (problemi sa uzemljenjem) pa niti neko značajnije pojačanje te ozbiljnija prosjena kvalitete. Samo korekciono predpojačalo je bilo vrlo tiho (s otvorenim ulazom!) čak i ovako izvedeno kao prototip i bez gornjeg poklopca.
Ostale Edisonove uređaje također nisam čuo, najviše zbog nedostatka vremena (zapravo i ne znam što je još donio na TF?).
Nema registriranih korisnika pregledava forum i 0 gostiju