Zvučnici-trebam savjet

Re: Zvučnici-trebam savjet

PostPostao/la drazenK » Pon svi 09, 2016 5:51 pm

prije nekoliko mjeseci sam došao u kontakt sa osobom koja je izvukla sa tavana dynaudio 3-sistemske kutije koje su rađene prema projektu iz sam-a prije tko zna koliko godina. bila je varijanta da će ih prodati ali ovjesi na oba basa su se raspali, pa takvi nisu ni mogli u prodaju. ja sam bio zainteresirani kupac. razmontirao sam bas jedinice i senf je napravio zamjenu baš sa tim ultra mekanim gumenim ovjesima. mogu reći samo to da te kutije fantastično sviraju. gospođa je naposljetku odustala od prodaje..
drazenK

PostPostao/la joe dalton » Pon svi 09, 2016 8:01 pm

davorin napisao:30W54 je 11" promjera, a veličina TL-a bi bila više ovisna o ciljanoj donjoj frekvenciji od promjera zvučnika.

Vjerojatno misliš na duljinu tunela.
Površina presjeka tunela je proporcionalna površini drajvera (Sd).
Veći presjek tunela = veći volumen kutije.

Inače po parametrima mi se čine dobri drajveri. Ja bi to prije u kompresiju. Ali ne može biti mala kutija nikako.
@Sawa - ako je cijena ok uzmi. Koliko traži? Dalo bi se uz to pripasat neki srednji i visoki. Samo treba vremena i malo truda za mjerenja i preslagivanja skretnice.
joe dalton

PostPostao/la SaWa » Pon svi 09, 2016 8:55 pm

joe dalton napisao:
davorin napisao:30W54 je 11" promjera, a veličina TL-a bi bila više ovisna o ciljanoj donjoj frekvenciji od promjera zvučnika.

Vjerojatno misliš na duljinu tunela.
Površina presjeka tunela je proporcionalna površini drajvera (Sd).
Veći presjek tunela = veći volumen kutije.

Inače po parametrima mi se čine dobri drajveri. Ja bi to prije u kompresiju. Ali ne može biti mala kutija nikako.
@Sawa - ako je cijena ok uzmi. Koliko traži? Dalo bi se uz to pripasat neki srednji i visoki. Samo treba vremena i malo truda za mjerenja i preslagivanja skretnice.

Da ne mislim da su drajveri vrhunski ne bi ih uzimao u obzir,jer mi baš i ne treba neka mrcina od zvučnika.Ali pošto je to DYNAUDIO,malo sam se polakomio. :)
svakako ih neću kupovati dok ne budem znao točno što sa njima raditi i koje strednjotonce i visokotonce ukomponirati.
Drajveri baš i nisu jeftini,odnosno cijena je korektna i realna,ali ih ne uzimam poštopoto,pa da mi stoje na polici.
Najviše mi se sviđa ideja o kompresiji.
Joe,da li imaš kakvih konkretnih kandidata za srednje i visoke?
SaWa

PostPostao/la Master of disaster » Pon svi 09, 2016 9:14 pm

Sawa, ako bi išao na kompresiju, baci oko na one drivere od Ciarea (HW 250) Meni to izgledaju ok zvučnici.
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la SaWa » Pon svi 09, 2016 9:26 pm

Master of disaster napisao:Sawa, ako bi išao na kompresiju, baci oko na one drivere od Ciarea (HW 250) Meni to izgledaju ok zvučnici.

Pa ako odustanem od dynaudia(napisao sam već zašto ga uzimam u obzir),onda idem na prvotni plan,a to je trosistemska kompresija sa basom 17-20cm.
Tako sam i krenuo u potragu,pa sam prvo skrenuo sa puta sa scanpeak-om,sad sa dynaudiom.. :doh: :lol:
SaWa

PostPostao/la Master of disaster » Pon svi 09, 2016 9:37 pm

Malo je to :mrgreen: Nema smisla radit trosistemce sa basem manjim od 25-30 cm. :D
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la SaWa » Pon svi 09, 2016 9:48 pm

Master of disaster napisao:Malo je to :mrgreen: Nema smisla radit trosistemce sa basem manjim od 25-30 cm. :D

Ma imam i to već kod kuće...http://www.cinenow.fr/products/2281-foc ... lectra-920" target="_blank
zato sam i krenuo u potragu za nekim manjim kutijama,pa na kraju skrenuo sa puta. :lol:
SaWa

PostPostao/la Master of disaster » Pon svi 09, 2016 9:58 pm

:D To! Fini zvučnici. Ništa onda, vidim da nikako da napravim megalomana od tebe :lol: idi radi male trosistemce. :lol:
Master of disaster

PostPostao/la SaWa » Pon svi 09, 2016 10:09 pm

a šta mogu kad sam skroman. :lol:
ovi macani koje imam su super,ali nisu DIY. :whistle:
SaWa

PostPostao/la joe dalton » Pon svi 09, 2016 11:18 pm

SaWa napisao:Joe,da li imaš kakvih konkretnih kandidata za srednje i visoke?

Naravno. ;)
Ako im je osjetljivost onakva kako piše na specifikaciji
http://www.gattiweb.com/images/dynaudio/30w54_data.pdf

Srednji:
http://www.tb-speaker.com/products/w4-1320sif

A visoki ima više opcija ovisno o budžetu
joe dalton

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Zvučnici