Iskra wide range u novom ruhu

Iskra wide range u novom ruhu

PostPostao/la boca » Sri srp 06, 2016 10:07 pm

Evo da se g.Dean ne ljuti stavit cu par starih slika zvucnika jer su trenutno na preslagivanju.
Watch on photobucket.com

Nisam bas bio zadavoljan kutijom za visokotonac i lakirnjem pa su sad na remontu.
Stigao je novi damping materijal jer je po nacrtu bila staklena vuna.
Nadam se da ce do vikenda biti u pogonu pa cu stavit nove slike.
Inace je radjeno po ovom nacrtu
http://www.supravox.fr/kits/bafflescompenses.pdf
boca

Re: Iskra wide range u novom ruhu

PostPostao/la boca » Čet lis 06, 2016 8:30 pm

Pitanje za znace:
Pošto je Iskrin FR 4 ohma i spojen je direktno bez ikakve skretnice a na visokotoncu sadašnjem od 4 ohma je samo kondić od 3.3uf pa me zanima dali bi na isti način mogao spojit visokotonac druge omaže?
boca

PostPostao/la boca » Čet lis 06, 2016 8:38 pm

Konkretno bi me zanimao Focal TD-90 TD5.
Ako netko ima kakvu drugu preporuku dobavljivu kod nas moze i SH do 400-500kn par.
boca

PostPostao/la joe dalton » Pon lis 10, 2016 8:28 pm

boca napisao:Pitanje za znace:
Pošto je Iskrin FR 4 ohma i spojen je direktno bez ikakve skretnice a na visokotoncu sadašnjem od 4 ohma je samo kondić od 3.3uf pa me zanima dali bi na isti način mogao spojit visokotonac druge omaže?

Možeš samo vodi računa o tome da ti rez skretnice ovisi i o impedanciji drajvera.
Što znači ako sada imaš visokotonac 4 Ohma i kondenzator u seriji 3,3uF da ti je taj visokotonac odrezan na cca. 7kHz (sa strminom 6dB/okt).
Ako samo zamijeniš visokotonac nekim impedancije 8 Ohm rez će ti se pomaknuti na 3,5kHz.
Da bi zadržao reznu frekvenciju istom trebaš zamijeniti i kondenzator upola manjim.
I pri svemu tome vodi računa o efikasnosti drajvera. Obzirom da baš nisi dao neke podatke o projektu teško je bilo što više reći ovako na pamet i dati bilo kakav savjet za visokotonac.
joe dalton

PostPostao/la boca » Pon lis 10, 2016 10:28 pm

E sad specifikacije konkretne nemam.
Kutija je rađena točno po Cabasseovm nacrtu sa dodanim Visaton DT 94 visokotoncem na vrhu.
FR driver je iz Iskra OZ 40 zvučnika i poprilično je iznenađenje jer svira jako dobro s tim da bi iz ove koncepcije mogao izvući i još više sa boljim visokotoncem.
A sa druge strane su mi zanimjivi jer su osjetljiviji od Eposa što mi odgovara jer sam nabavio cijevne monoblokove sa 6l6 cijevima.
Vidio sam da ce biti DIY soba u Sheratonu pa sam cak razmisljao da ih donesem ali su dosta veliki i nezgrapni mada bi me jako interesiralo tuđe mišljenje o zvuku.
boca

PostPostao/la boca » Sri stu 09, 2016 1:29 pm

Moze koja info o Westra XDT-804 visokotoncu?
Radio bi kao helper za Iskrin FR.
Nemogu nigdje naci koja mu je osjetljivost.
boca

Vrati se na: Zvučnici