Jos jedni sa visaton fr10 4ohm

Jos jedni sa visaton fr10 4ohm

PostPostao/la Toma » Pet sij 13, 2017 10:28 pm

Dok jos razmisljam sta cu sa visaton bg13p napraviti jer su oni po karakteristikama iznad 200hz iskoristivi odlucia sam napraviti male zvucnike sa fr10 4ohm.Iskoristia sam daske koje sam ima doma,to je smreka 18mm za okvir a prednja i straznja su 15mm i 12mm šperploca od breze.Cisto igranje je u pitanju.Sad sam kita sve rupice pa me sutra ceka jos malo brušenja.Jedino mi je žaj sta se nemogu nikako prisiliti napravit šablonu za glodalicu pa da mogu lipe krugove raditi a ne sa ubodnom pilom ka seljak.Inace imam 4 glodalice i sve su dobra marka,hahahah.Sutra cu probit rupe za bass reflex
Radia sam u par programa simulacije i valjda ce bit ok,znam moga sam po provjerenom projektu radit ali ovako mi je bilo zabavnije :D :D :D

Slika
Slika
Toma

Re: Jos jedni sa visaton fr10 4ohm

PostPostao/la denis_vz » Pet sij 13, 2017 10:38 pm

Zgodno, zgodno....
Javi slušne utiske kad bude gotovo :)
denis_vz

PostPostao/la Toma » Ned sij 15, 2017 11:05 pm

Za sada ovako,nisam se tia trudit oko finisha previše jer me najvise zanima kako rade.Ako je to ugodno uhu sigurno cu ih napravit cile od 15mm špere kako treba.Ali ovako ce mi se lipo uklopit u ostatak shabby chic namještaja. :D
Stavia sam cijev od kanalizacije za bass reflex,pa da ne bude ružno napravia ovaj mali rub od drva

Slika
Toma

PostPostao/la Toma » Pon sij 16, 2017 1:11 pm

Isprobani su i zvuk je ok,moram ih samo napunit dobro jer su sad svirali prazni i cuje se kako im fali dampinga.Sigurno se isplate u bolje(vizualno) kuciste staviti.
Toma

PostPostao/la Pao Pepeo » Pon sij 16, 2017 9:37 pm

Toma napisao:Jedino mi je žaj sta se nemogu nikako prisiliti napravit šablonu za glodalicu pa da mogu lipe krugove raditi a ne sa ubodnom pilom ka seljak.Inace imam 4 glodalice i sve su dobra marka,hahahah

Ja sam si napravio ovakvu napravu i dobro me sluzi, glodalicu imamo istu. Sipkice su one sto dobijes s glodalicom, na jednom L profilu izbusis rupoe od 8 na drugom od 5 i za centar stavis neki naostren vijak i to ti je to :D
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Pao Pepeo

PostPostao/la Toma » Pon sij 16, 2017 11:32 pm

super stvar,jos nemam nista za kupovati. :D
Toma

PostPostao/la Toma » Uto sij 17, 2017 12:09 am

Sad su kompletni,napunia sam ih sa ispunom nekog jeftinog kušina i mislim da ih necu više otvarat

Slika
Toma

PostPostao/la Toma » Ned ožu 12, 2017 2:21 am

u međuvremenu napravljen je jedan mod na samom driveru.Na uho je dobio na dubini i mislim da mi trubica manje prlja visoke tonove.Znala je meni biti prilicno iritantna na nekim dionicama.Još se cool faktor samom drivera podigao na veci nivo tako super za oci i uši :lol: :lol: :lol:
Izgleda interesantno?Šta je to Toma napravia i stavia na zvucnik.E pa to je onaj komad šta se zavida za pod tako da vam vrata ne lupnu u zid.hahahahahhaha

Slika
Toma

PostPostao/la Master of disaster » Ned ožu 12, 2017 10:36 am

Sa tom modifikacijom si povećao Mms (masu gibljivih elemenata), spustio Fs te promjenio krivulju odaziva zvučnika. Čim mjenjaš Mms mjenjaju se i
ostali parametri (Qes, Qts, Qms) pa bi bilo interesantno vidjeti kakve prohtjeve za kutijom ima novonastali zvučnik (doduše razlika vjerojatno nije drastična). Oću reć sada bi se možda isplatilo poigrati sa tuningom kutije i bass refleksa.
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la Zmajz » Ned ožu 12, 2017 11:12 am

A gdje ti stavljaš te slike????
Ne vidim niti jednu....
Zmajz - Z na kraju se ne čita i ne izgovara bez potrebe, to je nepostojano Z!
Zmajz

Sljedeće

Vrati se na: Zvučnici