Ae, Mod je počeo eksperimentirati sa ovim zvučnicima još dok su isti bili u bas reflex kutijama i sa Motorolinim visokotoncima. Odmah se je vidjelo da to ima puno potencijala. Tu je MoD napravio grešku jer je istrčao pred rudu i nabavio je skretnice. Međutim dolaskom horni umjesto očekivanog dobio sam nekakav "mrtav" zvuk. Tada sam treći red na visokotoncu smanjio na drugi a na basu sa drugog reda smanjio na prvi, Pa je bilo bolje. Neznam kako se nisam sjetio početne postave koja je u bas refleks kutiji djelovala obečavjuće a to je bilo D130 fullrange a na visokotoincu prvi red.
Frustracije su rasle

kao i prtljanje po atenuaciji i rezu (i dalje drugog reda) koje poprimalo epske razmjere. Bilo je napretka, ali... Tu je onda uletila autosugestija i tako to...
Jučer je došao the_bebe sa mjernom opremom i dijelovi skretnice su ubrzo počeli letjeti. I eto nas na početku; D130 fullrange, visokotonac odrezan prvim redom 2.2mF. Khm, atenuacije na visokotoncu nema

Zvuk? Ne, nije "audiofilski"

driveri ne mogu sakriti godinu konstrukcije, ima grubosti, i na nekim snimkama sibiliranja, ali sve u svemu, jak energičan zvuk sa dosta detalja, e da i malo basa.

Sve u svemu ja sam jaako zadovoljan.
Što reć, nego the_bebe svaka ti dala, I puno ti hvala.
Sad ne preostaje nego napraviti MoD's Imperial mk1.
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.