Triode Festival 2014.

Re: Triode Festival 2014.

PostPostao/la Edison » Uto svi 28, 2013 10:30 pm

Mislim da je prerano za raspravu o iducem Triode festivalu. Pa tek je ovogodisnji zavrsio, nismo pravo ni sredili dojmove.

Iako su zelje da ne bude "ovih" i "onih" u redu, i uvijek takvo sto podrzavam, u ovom slucaju, potpunog pomirenja nece biti. Kratkovidnim i losim vodjenjem, "oni" su rastjerali ljude sa "svog" foruma. Tamo sad pise tek nekoliko ljudi. Iskreno receno, nemam vise volje tamo pisati. Pisao sam afirmativno o TF sa zeljom da se tradicija ne prekine, jer tesko je ponovo pocinjati nakon prekida... Jasno mi je da rukovodstvo tamo nikad nece popustiti i pruziti ruku pomirnicu. Tako stvari stoje. Bio sam na sva cetiri festivala, ukupno 11 dana. Sve pamtim, sve znam, tako stvari stoje...

Tamo su ljudi optuzivani da kradu tudje sheme i patente, da pisu gluposti pa im se zato brisu postovi, da su grupa pijanaca... sad i da zaradjuju na kradji nacrta za plocice pojacala... Pa tko ne bi volio biti tamo clan pa da mu se prikaci kakva etiketa... :(
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la yoke » Uto svi 28, 2013 10:31 pm

Dean napisao:Ma nemoj! Oš se tuč? :lol:

budeš ti do splita došao!!!
:twisted: :evil: :twisted:

:mrgreen:
yoke

PostPostao/la yoke » Uto svi 28, 2013 10:34 pm

Edison napisao:Mislim da je prerano za raspravu o iducem Triode festivalu. Pa tek je ovogodisnji zavrsio, nismo pravo ni sredili dojmove.

Iako su zelje da ne bude "ovih" i "onih" u redu, i uvijek takvo sto podrzavam, u ovom slucaju, potpunog pomirenja nece biti. Kratkovidnim i losim vodjenjem, "oni" su rastjerali ljude sa "svog" foruma. Tamo sad pise tek nekoliko ljudi. Iskreno receno, nemam vise volje tamo pisati. Pisao sam afirmativno o TF sa zeljom da se tradicija ne prekine, jer tesko je ponovo pocinjati nakon prekida... Jasno mi je da rukovodstvo tamo nikad nece popustiti i pruziti ruku pomirnicu. Tako stvari stoje. Bio sam na sva cetiri festivala, ukupno 11 dana. Sve pamtim, sve znam, tako stvari stoje...

Tamo su ljudi optuzivani da kradu tudje sheme i patente, da pisu gluposti pa im se zato brisu postovi, da su grupa pijanaca... sad i da zaradjuju na kradji nacrta za plocice pojacala... Pa tko ne bi volio biti tamo clan pa da mu se prikaci kakva etiketa... :(

oki doki...
meni je pola tih informacija potpuno nepoznato... :doh:
povlacim se :lol: :lol: :lol:
yoke

PostPostao/la Dean » Uto svi 28, 2013 10:35 pm

yoke napisao:
Dean napisao:Ma nemoj! Oš se tuč? :lol:

budeš ti do splita došao!!!
:twisted: :evil: :twisted:

:mrgreen:

Naravno! Ili na Tf u Split ili na godišnji, ali doći ću sigurno ;)
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la the_bebe » Uto svi 28, 2013 10:36 pm

Ja mislim da bi trebalo pustiti još malo vremena pa tek onda krenuti o raspravama i prijedlozima za TF2014...
Isto tako sam mišljenja da bi trebalo napraviti nekakvo druženje gdje bi bili ravnopravni i izlagači koji recimo ne rade uređaje sa lampama jer i njih ima podosta...bilo bi ljepo vidjeti puno razno raznih uredjaja iz svih područja elektronike šta ovih sa lampama šta ovih sa poluvodičima...
the_bebe

PostPostao/la Master of disaster » Uto svi 28, 2013 10:41 pm

Khm, mada bi se ovima sa pijeskom u kučištima trebalo nametnuti pravilo o izazovnoj prezenterici, kako bi se kompezirao manjak atraktivnosti istih a naspram svjetlucavih lampi...
:lol:
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la yoke » Uto svi 28, 2013 10:41 pm

the_bebe napisao:...napraviti nekakvo druženje gdje bi bili ravnopravni i izlagači koji recimo ne rade uređaje sa lampama jer i njih ima podosta...bilo bi ljepo vidjeti puno razno raznih uredjaja iz svih područja elektronike šta ovih sa lampama šta ovih sa poluvodičima...

ovo definitvno !!!

doduse, u sibeniku je vec bio i takav jedan sustav
yoke

PostPostao/la Lest » Uto svi 28, 2013 10:46 pm

koliko se sjecam,do sada je na svakom TF-u bilo SS konstrukcija,nikad nije bilo problema sto se tice toga ;)
Lest

PostPostao/la Zerowaf » Pet svi 31, 2013 12:55 am

:think: Tek sam čitajući ove četiri stranice dobio uvid u razlog stvaranja novog foruma. Nije tajna da sam puno više na diyaudio.rs. Tamo sam ulogiran od 2009. i tada je to bio jedini diy forum na prostoru. Udomaćio sam se i ostao. Ipak, jako sam bio sretan kada sam vidio da je stvorena i hrvatska varijanta diyaudio foruma.
Pratio sam pripreme za prvi TF i ponosio se iako nisam do sada otišao na nijedan (razlozi su viša sila, a ne moja želja).

Kako god bilo, TF ili ne TF, takva okupljanja su prioritet i volio bih da se nađe način da TF nastavi sa tradicijom. Ako je problem u imenu uzmite svoje ime - S&V Festival (Sand & Vacum f.) :lol: , ali nastojte da se takva druženja i izložbe održe. I sada imamo ŽF i TF - i oba su posjećena.
Ako ne postoji drugi način napravite fest za diy kao cjelinu. (Iako meni ne smeta da je bez tranzistora :lol: )

Nemojte ovo protumačiti kao soljenje pameti nego kao podršku!
"Čvrsto vjerujem u pravilo kompenzacije.
Istinite nagrade su uvijek u razmjeru
s radom i žrtvama."
-Nikola Tesla-
Zerowaf

PostPostao/la zuzi » Pet svi 31, 2013 12:19 pm

Stvari kako ih ja vidim stoje otprilike ovako:

Kad sam prije četiri godine vidio na audiofil.netu da se kod nas kani napraviti Triodni festival, rekoh sam sebi imam nešto triodnih ampova ili bar je trioda u drajveru pa eto rekoh sam sebi a kasnije i tubemanu idemo vidjeti o čemu se radi. I otišli smo i upoznali odličnu ekipu "botleheada". Jedan od njih je imao na prezentaciji i hibrid sa PCF 82 u drajveru. C je C i uvjet je bio zadovoljen.

Kako nisam htio remetiti ideju o C odlučio sam proširiti uvid u cjevare i to moje Varaždince i smislio sam naziv žarula fest, jer stvar svijetli pa bilo trioda,pentoda ili heksoda. Sve blešči kako bi u Zagorju povedali.

I tu nas se /po prethodnoj nevjerici jednog uglednog člana ovog foruma/ okupilo nas dvadesetak varaždinaca i pokazali smo da nam ni ostale cijevi nisu strane. Fešta je bila o.k. i opet se krug "botleheada" proširio na opće veselje.

Kako se pokazalo da ima priličan broj samograditelja harkonen je prihvatio poziv u Sheraton u DIY sobu gdje nema ograničenja - idu i SS trupe. Tako je khadgar dofurao svoj SS amp. Cjevari su opet bili u većini ali nema veze. I opet dobra zayebantzija.

Tako eto imamo na raspolaganju tri varijante TF (C),ŽF (A,B, ABL,EBL, EL....) i DIY u Sheratonu. I to je to. Tri priredbe na različitim mjestima. Zagreb,Varaždin, gdje se dogovorimo.

Kako bi ŽF trebao biti u rujnu pozivam sve da nas posjete a u Sheratonu ako ga bude - prijavite se i pokažite sve što je DIY vezan na užitak u glazbi.

I na kraju svima želim što manje hladnih lemova a što više toplog i ugodnog zvuka. 8-)

Za Predcednika - zuzi v.r. 8-)
zuzi

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Triode festival