MARANTZ CD53 plejer - neki problemi i tvikanje

Re: MARANTZ CD53 plejer - neki problemi i tvikanje

PostPostao/la audio kutak » Pet svi 31, 2013 7:48 pm

evo, da nastavim dalje pošto smo riješili glavne stvari....

moja prvobitna zamisao je bila da umrtvim kučište sa ljepljivim bitumenskim pločama, zamijenim op-ampove u izlazu,
zamijenim elkose u napajanju, te da poboljšam napajanje... no, pošto baš nisam frik u tome molio bih vas za prijedloge, sugestije, komentare...

servisni manual se nalazi na ovom linku ili ako što bude trebalo, budem ja postao ovdje:

http://www.diyparadise.com/CD43_53_63_S ... Manual.pdf" target="_blank" target="_blank

razmišljao sam da stavim bolji clock unutra, nešto tipa:
http://www.raylectronics.nl/cd_clock_en.html" target="_blank
kako to spojiti? jel treba što sa ploče pleyera odlemiti?
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la tom_hifi » Pet svi 31, 2013 10:02 pm

Koliko je meni jasno, to je vrlo slična 'mašina' kao i CD63, a o njemu imaš već hrpu tema na internetu.
tom_hifi

PostPostao/la sonny » Pet svi 31, 2013 10:22 pm

Pročitaj što je ilimzn pisao na AFNu o tvikanju Marantza 1020 ( tako neka oznaka, čini mi se ) kao i temu o Onkyo tweaku i LIPSEOu što sam je ja otvorio na starom forumu... Naći ćeš puno više boljih i kvalitetnijih informacija/tweakova od onih što se za CD63 vrte po netu... A i da budem iskren, ne donose nikakvo značajno poboljšanje - tipa samo zamjene elektrolita/dioda u napajanju... Napravili smo to na Schultzovom CD63MkII ( čini mi se ) i nikakav pomak na bolje ( kao ni na gore ) ja čuo nisam... :D
Simple kind of man
sonny

PostPostao/la Schultz » Pet svi 31, 2013 10:57 pm

CD67 MkII...
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la audio kutak » Sub lip 01, 2013 10:56 am

po tome ispada da je bolje ne dirati.....

kada razmislim promjenio bih trafo, bolje elektrolite u napajanju, clock.... ostalo baš nebi dirao....

vidim da gotovo svi stavljate male folije paralelno na elkose, čemu? što se time dobije?
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la tom_hifi » Sub lip 01, 2013 11:15 am

Navodno da CD63 (kao i CD53), imaju nekih 'problema' s PCB-om, odnosno da budem jasniji, sa samom implementacijom. Ono što možeš napraviti je odvojiti napajanja D/A konvertera (ako već nema), staviti bolji clock s posebnim napajanjem, tviknuti izlazni stupanj. To su stvari, koje se gotovo uvijek, gledaju u svakom CD Playeru, no, nikad nije isto rješenje. Za tako nešto moraš već dobro proučiti Service Manual svog CD Playera i pogledati kako je što izvedeno i gdi možeš napraviti koju od modifikacija i na koji način.
tom_hifi

PostPostao/la audio kutak » Sub lip 01, 2013 11:37 am

tom_hifi napisao: Za tako nešto moraš već dobro proučiti Service Manual svog CD Playera i pogledati kako je što izvedeno i gdi možeš napraviti koju od modifikacija i na koji način.

ne razumijem se toliko u elektroniku cd-a a kamoli u D/A i ostale điđe pa zato tu pitam...

idem onda kopati po netu i vidjeti tko je kaj tvikal i zakaj.... možda onda skužim..
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la tom_hifi » Sub lip 01, 2013 11:50 am

audio kutak napisao:idem onda kopati po netu i vidjeti tko je kaj tvikal i zakaj.... možda onda skužim..

To ti je recept za 'propast'. Internet je prepun bapskih priča .. najbolje proučiti Service Manual i usporedno otvoriti datasheet D/A konvertera i gledati kaj unutra piše i uspoređivati s implementacijom koja je u CD Playeru. I tako isto za ostale stvari koje su još unutra. Nitko nije reko da se to može napraviti za 2 dana :D Ako nisi siguran, bolje da ništa ne diraš jer ćeš nekaj spaliti ...
tom_hifi

PostPostao/la sonny » Sub lip 01, 2013 11:52 am

Sorry, ja brkam te Marantze jer me uistinu ne interesiraju previše... :D
Ja se ne bih zamarao zamjenom trafoa, ako za to nema pretjerane potrebe...
Zamjena elektrolita i dioda u ispravljanju da, ali u nekakvim normalnim financijskim okvirima...

Radije kako je tom rekao i ilimzn pisao, poraditi na napajanju DA konvertera, što će donijeti zasigurno sonične pomake...
Iako su digitalni dio DAC-a i napajanje za clock odvojeni RC ćelijama, napajaju se iz istog regulatora 5V, a tu sigurno ima prostora za poboljšanja...
BTW DAC je tu SM5872, tako da sve napisano u prije spomenutoj temi za Onkyo DX7310 ( i slične ) možeš primjeniti i ovdje...
Iako su kod Marantza neke stvari odrađene korektnije...
No pročitaj teme koje sam spomenuo...

Zamjena OPampova u izlaznom stupnju, makar ne mora značiti da će biti bolje...

Umrtviti kućište...

Pa se tek na kraju igrati s clockom...
Simple kind of man
sonny

PostPostao/la tom_hifi » Sub lip 01, 2013 12:04 pm

Samo da još dodatno, ovo s bapskim pričama sam generalizirao, da nebi ispalo da je sve tako :mrgreen: Ima i dobrih prijedloga, no, većina se zasniva na onome .. promijeni ovaj kondić sa 'ultra super skupim' kondićem i imat ćeš high end cd player :)
tom_hifi

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Digitalni izvori zvuka