Ovako... pošto alata za aluminijsku šasiju nisam imao, napravio sam je od drvene kutije, tako da transformatori nisu uzemljeni na šasiju (bi li to trebao biti problem?)
Izvadio sam PT i OT iz starog Tesla UKT-59 i napravio amp sa sljedećim lampama: EL84, ECC88 (6N1-P) i EZ80.
Amp sam htio napraviti sa EL86 ali nisam dovoljno obrazovan za taj zadatak, pa nisam htio nešto zeznuti putem,
no pojačalo već sa EL84 ima problema i još nisam ni blizu toga da se strujni kr. promijeni (BIAS vrijednosti i adaptiranje OT na EL86) kako bi pasao na EL86 lampu.
Taj output tansformator ima 4 pina na primaru (na shemi od radija su sam tri?) i 4 pina na sekundaru, tako da sam dugo dumao i na kraju samo spojio plejt od '84
i B+, ostali pinovi na trafu su nekako bili čudno spojeni i išli bog zna kamo (jedan od pinova na trafu je bio spojen na 9 pin od EL84-ke i onda na drugi dio rezervar kondenzatora koji je 50+50uF
350V i skužio sam da zapravo B+ koj ide u prvi dio rezervar capacitora ide u primar OT i dolazi do plejta, a onda pošto trafo pruži otpor na nekom kasnijem namotu se spaja na 9ti pin od '84 i onda na drugi dio kondica.
Problemi sa pojacalom su sljedeci: Kad se upali PT se "trese" i proizvodi onaj cudni 50/60 Hz šum i trese cijelu šasiju tim vibracijama,
zatim kad odvrnem amp do daske, čuje se on ali ni blizu jako ka šta bi tribo, onda mičem i vrtim jedini jedan pot pojačalo- oscilira i pišti da ti probuši uši.
Nisam s multimetrom htio mjerit voltaze i zapisivat na shemu da me ne pukne struja (ipak je to visok i opak napon s kim se nije za igrat)
Šemu ču stavit u atečment.
Ubuduće hvala na pomoći, Marko.