Postao/la ilimzn » Čet sij 25, 2018 5:30 pm
Pa napisao sam, primaju uplate SAMO u kunama pa jekao to nemoguce PayPalom jer tamo primaju samo u navedenim valutama, KN nije navedena. To je glupost, PayPal vrlo rado konvertira u bilo koju valutu, narocito EUR u KN s provizijom od 8%. Pravi je razlog sto vrla nam HR drzava ne prima PayPal placanje kao legalan nacin placanja i naravno veliki je problem sto ne mogu gurati nos u vas PayPal racun da vide ne bi li vam naplatili porez (dok istovremeno firma koja sve ovo radi, TME, moze imati HR podfirmu s racunom na kajmanskim otocima...).
Ovo s PayPal-om doduse cini se nece biti dugog vijeka. Prijatelj je danas dobio citabu od PayPala da se ocituje sto je, tko je, gdje je, porezni broj, slika, preslika osobne i pasosa, slika nekog racuna na njegovo ima (struja, voda, telefon...), inace mu ukidaju Paypal za mjesec dana.
Dakle, ponavljam, sto se tice TME-a (iz ustiju njihovog zaposlenika):
Privatne osobe u HR mogu placati SAMO u kunama ili bankovnim transferom ili karticom u KN preko e-servisa (kojio je isto notorno los i moras kod njih registrirati svoju karticu, ne znam uzimaju li proviziju ali znam da se ta usluga placa). Tocka, kraj. Dakle NEMA PayPal, niti ce ga biti do daljnjega.
Kao sto sam posebno napisao, to je problem ako imate parsto EUR na PayPal racunu bas za TME narudzbe, jer sad da se vrate s PayPal racuna na vas, i to kosta novaca (tipicno 8% + 5EUR).