Za sve ostalo mislim da tamo imaju odgovori...
A ako se mislis ovim baviti onda bi trebao nabaviti
https://www.parts-express.com/loudspeak ... k--500-035
Pa laganin citanje pred spavanje
Mislim da inace neces daleko
delboy87 napisao:Kako da izracunam ukupni otpor kutije. Driver je nominalno 8 ohm i u seriskom spoju sa zavojnicom koja je 0.3 ohm i ukupan otpor iznosi 8.3 ohm. Visokotonac je u paralelnom spoju sa istom zavojnicom od 0.3 i kada preracuna R1xR2/R1+R2 dobijem ocekivano oko 0.3ohm ali ako sam dobro shvatio taj mali otpor nije toliko bitan za pojacalo jer ne vuce puno struje iz pojacala pa nemoze nastetiti pojacalu. Zatim Kako izracunati sad ukupni otpor kutije spoj dva zvucnika sa zavojnicama I oni su ako se ne varam u paralelnom spoju.
delboy87 napisao:Skretnica sluzi da se bas nebi naprezao i svirao visoke ferkvencije koje nije u mogucnosti i za to koristimo zavojnicu koja propusta niske a zaustavlja visoke ferkvencije i to je rez prvog stupnja koji je 3 db po oktavi. Da bi se ubrzao taj pad koristimo u kombinaciji kondezator i zavojnicu da dobijemo pad od 12 db po oktavi. Da bi odredili reznu ferkvenciju moramo znati kolika je impedanca zvucnika na reznoj ferkvenciji ili koristiti zobel da bi donekle kompezirali impedancu. Za visoke je sve obrnuto kondezator propusta visoke a zaustavlja niske itd.
delboy87 napisao:Skretnica sluzi da se bas nebi naprezao i svirao visoke ferkvencije koje nije u mogucnosti i za to koristimo zavojnicu koja propusta niske a zaustavlja visoke ferkvencije i to je rez prvog stupnja koji je 3 db po oktavi.
Baidu [Spider], Bing [Bot] pregledava forum i 1 gost