PL504-PCC88 SE Class A 2x5W

ON topic

Re: PL504-PCC88 SE Class A 2x5W

PostPostao/la midruzin » Ned lip 30, 2013 6:22 pm

PS. Sad baš slušno testiram rabljenu PCC88 EI Niš, koju sam među ostalim cijevima danas dobio od svog prijatelja radio-amatera Iveka (hvala Ivek). Dosada ju nisam imao prilike čuti, pa me vrlo ugodno iznenadila. Karakterizira ju odličan duboki bas, ugodni, mekani, topli, lijepo obojeni srednji i lagano zamućeni i nenametljivi visoki, ne toliko precizni i detaljni kao kod Tesline PCC88. Odlična jazz cijev za dugo slušanje i opuštanje bez zamora. Sad me zaintrigiralo i htio bi baš čuti i PCC88 ostalih firmi. Ukoliko neko ima rabljene PCC88 (ECC88) koje mu ne trebaju, osim Philips,Tesla, EI Niš koje sam već testirao, za bilo kakvu razmjenu, dogovorit ćemo se, imam puno toga za razmjenu.
midruzin

PostPostao/la joe dalton » Ned lip 30, 2013 8:47 pm

midruzin napisao:PS. Sad baš slušno testiram rabljenu PCC88 EI Niš, koju sam među ostalim cijevima danas dobio od svog prijatelja radio-amatera Iveka (hvala Ivek). Dosada ju nisam imao prilike čuti, pa me vrlo ugodno iznenadila. Karakterizira ju odličan duboki bas, ugodni, mekani, topli, lijepo obojeni srednji i lagano zamućeni i nenametljivi visoki, ne toliko precizni i detaljni kao kod Tesline PCC88. Odlična jazz cijev za dugo slušanje i opuštanje bez zamora. Sad me zaintrigiralo i htio bi baš čuti i PCC88 ostalih firmi. Ukoliko neko ima rabljene PCC88 (ECC88) koje mu ne trebaju, osim Philips,Tesla, EI Niš koje sam već testirao, za bilo kakvu razmjenu, dogovorit ćemo se, imam puno toga za razmjenu.

Ja ju koristim za drajv 6S19. Trenutno je u pojačalu Amperex Heerelen (brendana SEL Lorenz).
Imam još i par Siemens, Tungsram i Tesla (isto brendane Lorenz).
Ako hoćeš dam ti jednu Siemens na probu?
joe dalton

PostPostao/la micro » Ned lip 30, 2013 9:57 pm

Ja mogu reci o E88CC , slusao simensovu E88CC (zlatni pinovi) i teslinu E88CC, od ove dvije je simensova bolja. Ali od ove dvije mi je jos bolja vaskhod 6n23p, ne kolorise zvuk, i ima puno dublji i precizniji bas, moje misljenje.
micro

PostPostao/la joe dalton » Ned lip 30, 2013 10:06 pm

micro napisao:Ja mogu reci o E88CC , slusao simensovu E88CC (zlatni pinovi) i teslinu E88CC, od ove dvije je simensova bolja. Ali od ove dvije mi je jos bolja vaskhod 6n23p, ne kolorise zvuk, i ima puno dublji i precizniji bas, moje misljenje.

Koje pojačalo, koja radna točka?
joe dalton

PostPostao/la tom_hifi » Ned lip 30, 2013 10:09 pm

Dobro pitanje :) Meni je, npr. u katodnom sljedilu najbolje radila 6N1P, pa E88C, pa 6N23P, a 6N6P najlošije. Svaki put sam korigirao radne točke prije promjene lampi. S druge strane, u DAH-1 6N1P bolje radi paralelno spojena nego u SRPP-u. Tako da, ima tu puno opcija oko isprobavanja i sličnih stvari.
tom_hifi

PostPostao/la midruzin » Pon srp 01, 2013 8:13 am

Joe dalton hvala na ponudi posudbe Siemensove ECC88, ali dolazi u obzir samo razmjena, jer znam što će se dogoditi. Ako mi je posudiš, sigurno će mi se dopasti (nije bez veze hvaljena na forumima i skupa na e-bayu), teško ću se onda rastati od nje, a ne mogu si je priuštiti.
Interesantno je koliko su lampe zahvalne za eksperimentiranje s radnim točkama i koliko se različitih boja zvuka samo zamjenama pobudnih ili izlaznih lampi može dobiti. Nema tog audiofila koji neće naći zvuk po svom ukusu. Pri tome moram reći, koliko god to subjektivno, možda i smješno zvučalo, one su jedine od svih tehnikalija koje imaju dušu i koje najbolje od svih pobuđuju ljudske emocije. Dokaz tome je što svi, baš svi, kad jednom uđu svijet lampi, ostaju ko začarani i više nikad iz njega ne izlaze. Lampe jednostavno nikad ne dosade. Jeste li primjetili da je bilo koji audiofil sa stranih i naših foruma napustio svijet lampi, mislim da niste. Dogodi se samo, da zbog lagane razlike u mišljenjima pređe na drugi forum ili osnuje svoj. To nije samo kod nas slučaj, nego i na vanjskim forumima. To je normalno i ljudski. Broj audiofila - lampaša se nezaustavljivo širi i ne nazire mu se kraj.
midruzin

PostPostao/la joe dalton » Pon srp 01, 2013 6:14 pm

midruzin napisao:Joe dalton hvala na ponudi posudbe Siemensove ECC88, ali dolazi u obzir samo razmjena, jer znam što će se dogoditi. Ako mi je posudiš, sigurno će mi se dopasti (nije bez veze hvaljena na forumima i skupa na e-bayu), teško ću se onda rastati od nje, a ne mogu si je priuštiti.

Radi se o PCC88.
Imam 3 kom. Od toga jednu rabljnu, ali ne znam koja je. Moram ih ubost u pojačalo i izmjeriti tako da ti mogu poslati novu. Ako ti se svidi, lako dogovorimo neku razmjenu (lampe, kondenzatori....).
joe dalton

PostPostao/la midruzin » Pon srp 01, 2013 7:05 pm

Ok, dogovoreno, mislim da ćeš naći sigurno nešto iz mojeg lagera što ti treba!
midruzin

PostPostao/la davorin » Pon srp 01, 2013 7:23 pm

Jesi li probao 6P36S na mjestu PL504? (Ukoliko nisi: OPREZ! RAZLIČITI NAPONI ŽARENJA!)
davorin

PostPostao/la midruzin » Uto srp 02, 2013 7:38 am

Nisam, jer bi morao mijenjati oba mrežna trafoa za anodni napon i grijanje, a to bi mi stvorilo velike probleme, jer nema dosta mjesta za veće trafoe u stisnutom kučištu. Ovaj mrežni koji je sada, iz starog radia, niskog je napona 132V i manje snage (max 100W), te se dosta se grije, pa sam stavio ventilator za hlađenje. On bi bio malo preslab za jače lampe kao što su 6P36S. Pošto sam jako zadovoljan zvukom i kvalitetom ampa s PL504-PCC88, stvarno je vrhunski, pa radi toga neću ništa mijenjati. PL5o4 imam i novih i starih, a PCC88 ću si još zamjenama nabaviti. To tako zauvijek ostaje, PL504 je jednostavno predobra audio lampa, a PCC88 idealna driverica za nju.
S 6P36S ću definitivno raditi novi SE amp. Imam Kolarekove izlazne trafoe 2,5 K/4-8 Ohma 114 mA, koji su nešto više impedanse nego što treba za 6P36S, pa ću tu trebati Vaš savjet. Koliki bi anodni napon trebao upotrijebiti, da bude što bolje prilagođenje toga izlaznog trafoa na 6P36S. Također je tu i pitanje driverice, jer sam na istočnim forumima pročitao, da 6P36S ima nešto manje pojačanje od EL500, PL504 i treba zbog toga koristiti za nju driverice s većim pojačanjem. Tvrde da najbolje radi s EC(PC)86 i 6F12P. Imam nove 6F12P koje želim iskoristiti, makar su pomalo sklone mikrofoniji, oscilacijama i mehaničkim rezonancijama. Želio bi pokušati s njima u SRPP i STC spoju, pa što ispadne, ako ih ne uspijem umirit, lako ih zamijenim s drugima. Brine me što baš nema takvih shema na netu za nju, pa ću probati uz Vašu pomoć dotjerati novi projekt do kraja.
midruzin

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Kompletni projekti