JBL K 130 sa krizom indentiteta

Re: JBL K 130 sa krizom indentiteta

PostPostao/la Master of disaster » Pet srp 26, 2019 11:00 pm

Nastavak. Na Lofi buvljaku baš ne paze kako skladište ploče za izradu zvučnika :mrgreen: pa su (većina :evil: ) malo izvitoperene. Malo, i kod izrade manjih kutija to nije neki problem ali ovo je ipak malo :mrgreen: :mrgreen: veća kutija i tu me je bogami izmučilo. Tako da radovi napreduju malo sporije od planiranog, ali napreduju. Mislim da ću sutra zgotoviti. Ako me kiša ne zaj.... :twisted:

3.jpg

4.jpg

6.jpg

7.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la Pao Pepeo » Sub srp 27, 2019 12:49 am

znaci ove zvucnike ces u dvoristu slusati :shock: ;)
Pao Pepeo

PostPostao/la Master of disaster » Sub srp 27, 2019 1:09 am

Ma to je setup za spavaću sobu. :mrgreen:
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la Master of disaster » Sub srp 27, 2019 10:48 am

Pao Pepeo napisao:znaci ove zvucnike ces u dvoristu slusati :shock: ;)

Šalu na stranu, 4530 je horna koja ljepo radi do 75 Hz (što god tvrdili u JBL-u :lol: ) Za sve ispod toga se moraš oslanjati na slaganje više komada zajedno (oldschool PA fora sa ovim kutijama) ili na EQ (a driveri sa malim hodom membrane pogodnim za horne to ne vole) Ili na room gain...

Stvar je u tome što ono što se odsvira, odsvira se jako dobro, pa me zanima (jako) što bi bilo kada bi horna odgovarala mogućnostima drivera. Bumo vid'li rekli bi sljepci. Da je veliko, zbilja je :o , da je teško (pogotovo napravljeno od iverice :o :o ooo je. WAF ... je to šta za jest... i tako to. Ali moram to izbacit iz sistema. :mrgreen:
Master of disaster

PostPostao/la Master of disaster » Pon srp 29, 2019 11:00 pm

Aaa je. U subotu je bilo veselo. Epska borba sa vremenom i elementima. Oluja juriša, ja zavidavam bočnu stranicu, a brat i frend se kese sa strane i piju pivo. Taman kada se stropoštala oluja pola horne je već kroz prozor :lol: ušlo u boravak.

I da li radi? Radi. Skroz sam zadovoljan. Naravno basa fali uvijek i principjelno :mrgreen: , ali recimo da mi ne pada na pamet raditi veću hornu :mrgreen: :mrgreen:

Odaziv je do pedeset Hz skroz u redu a onda sobni modovi, gremlini :mrgreen: itd, počnu stvarati nepodobštine i tako stigne do tridesetak Hz. Čak i elektronsku muziku svira moćno.

Sve u svemu jako zadovoljan, i sada mi je jako drago da sam se upustio u ovo, jer ovako nešto stvarno treba doživjeti. Nema do velike bas horne :happy-smileygiantred:

MoD Imperial MK1 JBL D130 u desnom kutu.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Master of disaster

PostPostao/la Master of disaster » Pon srp 29, 2019 11:09 pm

I nikako ne zaboraviti audiofilske snimke!! :lol:

Watch on youtube.com

Watch on youtube.com
Master of disaster

PostPostao/la Pao Pepeo » Uto srp 30, 2019 12:13 am

bravo Mod to se zove biti uporan :clap:
nemoj se cuditi ako skocim do tebe ih poslusat odnosno vidit :shock: ( autopoziv :lol: )
Pao Pepeo

PostPostao/la Master of disaster » Uto srp 30, 2019 6:08 am

Autopoziv je dobrodošao. :D
Jedino, mamutovac mora van iz kuće, kako bih ja poživio. Jer nesreće na spavanju se dešavaju. :mrgreen:
To znači da se autopozvat možeš bilo kada, ali prozor za čut ovo je još danas od tri popodne pa do cca 18h kada bi trebao biti iznešen van i premjeren na otvorenom. (Moja verzija gluhe komore :lol: ).
Nakon toga mu je sudbina neizvjesna. I nije mu naklonjena. Jedan prijatelj je izrazio želju da ga udomi, ako ga ipak ne uzme, vjerojatno će se raskonadan vratiti od kuda je došao. :(
Master of disaster

PostPostao/la tom_hifi » Uto srp 30, 2019 6:10 am

Ti fakat ideš na sve veće i veće :mrgreen:

Da se naslutiti da to jako dobro radi. Samo kaj više ni u obični kombi ti to "skoro" ne stane :lol:
tom_hifi

PostPostao/la Master of disaster » Uto srp 30, 2019 7:59 am

Dobro radi. Najviše me veseli što ova kutija puno bolje od 4530 iskompenzira lagano uzlaznu karakteristiku odaziva D 130. Tako da zvučnik bez ikakvih filtera i skretnica zvuči puno ujednačenije. Trebalo bi napraviti fine tuning i poigrati se sa dampingom.
I da, stane u kombi, stane. :mrgreen:
Master of disaster

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Zvučnici