DIY Caffe

Re: DIY Caffe

PostPostao/la gilhooley » Uto srp 09, 2013 10:07 am

Počelo je... :evil:

Bude li ovo krenulo u smjeru u kojem Saki i Dean navigavaju - bit će svašta....

Ne znam što sam ja Bogu skrivio... :doh:
Haba, haba, haba...
gilhooley

PostPostao/la Khadgar2007 » Uto srp 09, 2013 11:10 am

Ja sam se igrao sa ovim http://www.moxtone.com/interconnect.htm" target="_blank ,kako zvuči ne pitaj, ali mi se činilo kao zgodna naprava zbog veoma malog kapaciteta. Zapravo ja to nisam niti napravio kako bog zapovijeda jer sam uzeo kikiriki činčeve a ne poštene sa teflonskom izolacijom. Danas je problem i naći antenski saćasti kabel jer ga skoro nitko ne dila, ja sam nešto imao ali sam to iskoristio.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la audio kutak » Uto srp 09, 2013 2:28 pm

Khadgar2007 napisao:Ja sam se igrao sa ovim http://www.moxtone.com/interconnect.htm" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank ,kako zvuči ne pitaj, ali mi se činilo kao zgodna naprava zbog veoma malog kapaciteta. Zapravo ja to nisam niti napravio kako bog zapovijeda jer sam uzeo kikiriki činčeve a ne poštene sa teflonskom izolacijom. Danas je problem i naći antenski saćasti kabel jer ga skoro nitko ne dila, ja sam nešto imao ali sam to iskoristio.

ne interesira me jel bolje zvuči ovako ili onako, interesira me samo jel mora ili ne mora biti koaksijalac? Koliko sam
shvatio, ne mora....

@Khad.... zašto je taj sa sačastom izolacijom bolji? Kako plastika ili teflon utječu na boju ili kvalitetu zvuka? To mi je malo šašavo....
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la Khadgar2007 » Uto srp 09, 2013 2:39 pm

Naravno da ne mora biti koaksijalac, ako se u uređajima koriste sfrkane telefonske parice ili UTP a tamo ima raznih smetnji od trafića i sl.
Nemam pojma zašto je nešto bolje od drugoga, znam samo da su glavne smjernice kod interkonekta ča manji kapacitet a kod zvučničkih da je manji induktivitet(iako je i to relativno). Kako postići to kod kabela je na krajnjem korisniku ili proizvođaču. Plastika i teflon imaju dielektričku konstantu i pretpostavljam da to utječe naravno na ukupni kapacitet.

Tom se bavi sa kablovinjem pa bi možda on mogao reći koju.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la Edison » Uto srp 09, 2013 3:15 pm

audio kutak napisao:ne interesira me jel bolje zvuči ovako ili onako, interesira me samo jel mora ili ne mora biti koaksijalac? Koliko sam
shvatio, ne mora....

Ne mora. Ima dosta komercijalnih kabela koji nisu koaksijalci. Npr. Kimber kabeli su upleteni, Nordost su paralelni i plosnati. Mozes kako hoces. Pogotovo sto te ne zanima kako/kad bolje zvuci.

audio kutak napisao:
@Khad.... zašto je taj sa sačastom izolacijom bolji? Kako plastika ili teflon utječu na boju ili kvalitetu zvuka? To mi je malo šašavo....

Moze biti sasavo, ali ocigledno je da utjece na zvuk. Kabel se sastoji od zica i izolatora, i oboje utjecu na zvuk. A dosta ovisi i o geometrji kabela.
Kad ne bi bilo tako, svi bi kabeli zvucali isto. A nekima tako i zvuce... ;)
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la audio kutak » Uto srp 09, 2013 3:34 pm

Edison napisao:
audio kutak napisao:ne interesira me jel bolje zvuči ovako ili onako, interesira me samo jel mora ili ne mora biti koaksijalac? Koliko sam
shvatio, ne mora....

Ne mora. Ima dosta komercijalnih kabela koji nisu koaksijalci. Npr. Kimber kabeli su upleteni, Nordost su paralelni i plosnati. Mozes kako hoces. Pogotovo sto te ne zanima kako/kad bolje zvuci.

nije da me baš ne zanima, imam gubitak sluha pa vjerovatno nebi bilo velike razlike mom uhu.... U svakom slučaju mogu eksperimentirati
i ostaviti si ono što "meni" dobro zvuči. ;)

hvala svima na odgovorima....
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la Edison » Uto srp 09, 2013 3:50 pm

audio kutak napisao:nije da me baš ne zanima, imam gubitak sluha pa vjerovatno nebi bilo velike razlike mom uhu.... U svakom slučaju mogu eksperimentirati
i ostaviti si ono što "meni" dobro zvuči. ;)

Naravno, eksperimentirati je uvijek dobro. Nesto se nauci. A vjerojatno ces ipak cuti neke razlike izmedju raznih interkonekata.
Nemoj samo da te kabeli "zalude" pa da u to potrosis previse novaca. Krenu ljudi s utepejcem pa zavrse na srebru i specijalnim konektorima... :twocents-twocents:
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la s@ki » Uto srp 09, 2013 4:36 pm

Dean napisao:
audio kutak napisao:jedno brzinsko pitanje..... namjeravam si napraviti par interkonekta za cd, preamp itd... vidim da na netu i u dućanima
ima svega i svačega od 0,5 - 1000 zelenih po metru....

pitanje: jel treba biti koaksijalni kabel od 50 ili 75 ohm ili mogu 2 obične bakrene ili srebrne ufrkane žice, naravno, svaka izolirana??

Može što god ti se svidi. Ionako nitko ne zna krajnji rezultat. Gill je radio sa vučenim srebrom, pitaj čoveka....

Ispravak netocnog navoda, radi se o omlohavljenom srebru -:)
i šut u dupe je korak prema naprijed
s@ki

PostPostao/la tom_hifi » Uto srp 09, 2013 6:19 pm

Edison napisao:Krenu ljudi s utepejcem pa zavrse na srebru i specijalnim konektorima... :twocents-twocents:

:) :whistle: Poput mene.
tom_hifi

PostPostao/la harkonen » Uto srp 09, 2013 6:23 pm

Šta, i ti rabiš "omlohavljeno" ?
Opus Diy
harkonen

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica