Katarina C Horne

Re: Katarina C Horne

PostPostao/la Bepone » Čet vel 13, 2020 2:12 am

bloket ispod istarskog hrasta od 50 kil da ga bura ne spuse ako se pusti otpart barkon :lol: :lol:
Bepone

PostPostao/la Master of disaster » Čet vel 13, 2020 8:08 am

Ako ništa dobro izgleda. Primjetio sam (možda pogrešno jer nisam baš posvetio dovoljno interesa) da konstrukcije koje pokušavaju raditi ispod fs drivera imaju problema u tom području...
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la Pao Pepeo » Čet vel 13, 2020 2:23 pm

Master of disaster napisao:Ako ništa dobro izgleda.

E tako se i ja tjesim :lol: ali probat cu napravit da se bar prihvatljivo cuju...
A naj bitnije ce biti nesto zakljucit iz toga
Mjerenja se treba jos puno napravit , a i zvucnika izmjenjat
Neznam zasto mi sad ne uspijeva napravit screenshot na laptopu... inace mi uspijeva :think:
Zato nemojte mi zamjerit na slici mjerenja
Ispod 60Hz nije realno jer mi je vjetar dosta puhao , ono sto brine je podrucije iznad :shock:
Treba se vidit razlog tome i ljek
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Pao Pepeo

PostPostao/la Bepone » Čet vel 13, 2020 2:47 pm

lopata, lopata, kramp :lol: koliko mu vremena posvetis, tako ce i svirat //drugim rijecima :P
Bepone

PostPostao/la Master of disaster » Čet vel 13, 2020 5:46 pm

Stvarno neobično. Rekao bih, neko poništavanje/stojni val ali na otvorenom...hm. Možda unutar horne... :think: Probaj nešto zvučne izolacije staviti u doljnje koljeno, naročito na dio stjenke koji gleda u vertikalnu cijev. A definitivno probati sa nekim driverom koji ima niži fs.
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la Bepone » Čet vel 13, 2020 6:08 pm

pa neznam meni je mozda i logicno, napravio je savijeni didgeridoo! muzicki instrument, za generirat tonove a ne reproducirat! puhnes gore i on zagrmi!! :lol: :lol: ovdje se dobiju ton 80 hz i svi visi harmonici, 160, 240 hz, 320, 400 hz...
sad samo kramp i lopata igraju i najvise volja.. 8-)
Bepone

PostPostao/la Pao Pepeo » Čet vel 13, 2020 8:15 pm

Master of disaster napisao:Stvarno neobično. Rekao bih, neko poništavanje/stojni val ali na otvorenom...hm. Možda unutar horne... Probaj nešto zvučne izolacije staviti u doljnje koljeno, naročito na dio stjenke koji gleda u vertikalnu cijev. A definitivno probati sa nekim driverom koji ima niži fs.

ono meni skoro pa i da nije neobicno ta valovitost ( blago receno ) dijela od 80 do 300 hz
to govorim za horne od stakloplastike.
Uskoro bi mogao napraviti i jedno mjerenje na hornama Raša Marčana ( ima tema pod zvucnici ) koje su pri kraju također
davno sam i njih bio mjerio i tamo se dešavalo nešto slicno ali s malo blazim oscilacijama
mislim da je do materijala...

sto mi je sad ciniti
prvo cu dampirat komoru... pa mjerit
drugo mjerit sa mic. odmah na ustima horne , mozda stavit neku spuzvu između usta i zvucnika da mi malo odvoji valove sa prednje strane mambrane
-pustat postepeno frekvencije , vidit na kojoj horna rezonira i snimit mikrofonom kako
moguce je da obicnim Notch filterom oduzmem jedan dio ( frekvenciju ) i koja ce mi smirit donji dio

- ako se pokaze da je do horne ( a nema drugo.. :? ) probat je iz vana ukrutit , dal privremeno dal trajno pa opet mjerit
-dampitanje horne iz unutra je isto opcija , probati cu i to
Izmjenom zvucnika ne vjerujem da bi se popravio donji dio , prije gornji...
ali probati cu naravno i to , imam jedno 4 razlicite 4vorke koje cu probati , jena je interesantna.. neki kineski midbas

Bepone napisao:pa neznam meni je mozda i logicno, napravio je savijeni didgeridoo! muzicki instrument, za generirat tonove a ne reproducirat! puhnes gore i on zagrmi!! ovdje se dobiju ton 80 hz i svi visi harmonici, 160, 240 hz, 320, 400 hz...

mozda i nisi daleko od istine ali radio sam tako reci istu hornu , po rastu , povrsini usta grla a i duzina je u 5% , Katarina A
nisam imao ni priblizno nista slicno ovome , a slican rast sam primjenio jos par puta , jednom isto za 4inch drugi puta za hornu sa Fe126en
i nije toga bilo, te horne bile su rađene od mediapana 16 do 18 i jedne sam bio radio od spere breza 16
ne vjerujemd a je do blagog gotovo konstantnog rasta vec do materiala horne , ovog puta stakloplastike koju cu trebat jos podebljat ili sto vec..

malo pre rano isto donosim zakljucke.. recimo da pricam na glas
nakon kojeg mjesec-dva dana mjerenja i proba ovih horni se cujemo :mrgreen:
Pao Pepeo

PostPostao/la Bepone » Čet vel 13, 2020 9:52 pm

zabetoniraj je malo izvana, salovanje i za dva dana opet mjerenje! za tf ima prijatelj dizalicu cemo hi prebacit u rojc ni straha ;))
Bepone

PostPostao/la Zmajz » Čet vel 13, 2020 10:34 pm

Taj TB ne odgovara ovoj horni, zapravo ne odgovara nikakvoj horni (prvi uvjet je niski Qts koji mora biti vrlo mali - ispod 0,3) i odnos usta i grla horne je premali, usta bi trebala biti veća. Taj TB bi eventualno išao u TLS ili BR.
Teško, ako ikako, ćeš ga uskladiti s tom hornom.
Zmajz - Z na kraju se ne čita i ne izgovara bez potrebe, to je nepostojano Z!
Zmajz

PostPostao/la Pao Pepeo » Pet vel 14, 2020 10:46 am

da zvucnik radio dobri u horni treba imat manji Qts ali prije bi reko ispod 0.5-0.6 , iako volio bi probat Visaton Fr 10 hm sa svojim Fs 120Hz , Qts 1.13 i Vas 2 litra
Za njega bi se moglo iz prve reci da ne bi pasao... ali zelim probat
FR od 4 incha da ima manji Qts od 0.3 ne postoji.. ako da su rijetki i neznam za njih
Zmajz napisao: i odnos usta i grla horne je premali, usta bi trebala biti veća.

to bi volio da mi obrazlozis
Pao Pepeo

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Zvučnici