Katarina C Horne

Re: Katarina C Horne

PostPostao/la Bepone » Uto vel 25, 2020 12:43 am

sreca da si posadio kumpir pa se mores sad konacno zvucnicima posvetit! :mrgreen:
Bepone

PostPostao/la Bepone » Uto vel 25, 2020 12:48 am

Pao Pepeo napisao:Koje god zvucnike da sam napravio od drveta su mi dobro svirali... :

a ako ne, moru se istavit van , sjedit na njima i plest luk po ljeti!
Bepone

PostPostao/la Pao Pepeo » Uto vel 25, 2020 12:50 am

Bepone napisao:sreca da si posadio kumpir pa se mores sad konacno zvucnicima posvetit!

4 reda !!! i znas da mirnije spavam ... :lol:
Pao Pepeo

PostPostao/la Bepone » Uto vel 25, 2020 12:51 am

mislin da ti je kumpir svu koncentraciju uzeo..od danas more bit samo bolje :lol:
Bepone

PostPostao/la Bepone » Uto vel 25, 2020 12:52 am

a da gres sad malo.merit ispred kuce? piiiiii... sve sismise bis rastjerao ako nis drugo?
Bepone

PostPostao/la Edison » Uto vel 25, 2020 1:08 am

Pao Pepeo napisao:mislim da bi zvucnik za kucnu upotrebu trebao teziti onoliko da ga vlasnik moze sam dignuti i nosit !!!
tome cu u buducim projektima teziti , znajuci da cu se poreci... :lol: :doh:

Treba ubaciti u formulu i da ono sto vlasnik s 35 godina nosi bez problema, sa 60 ne moze nikako. Iz iskustva... :lol:
Edison

PostPostao/la Bepone » Uto vel 25, 2020 4:45 pm

prevazam zvucnike do 1 tone (uklj i betonske) balonima helija, povoljno!
Bepone

PostPostao/la Master of disaster » Uto vel 25, 2020 8:19 pm

Pao Pepeo napisao:... gotovo da covjeku ne pofali bas-a ( ok MOD sve znam... :hand: )

Jesi me :lol:

za neke buduce projekte mislim se pozabavit iskljucivo 8 inch driverima u horni ,, i to papir koji mi je uglavnom bio uhu ugodan i prirodan.
8cama u horni ne moze falit basa , uglavnom visokih , osjetljivot im je pogodna za SE pojacala

To to, nema zamjene za površinu membrane. Ali onda počne vuć na dvostazno. 20 cm bi mogao biti dobar kompromis. Fora je što ovi manji FR ljepo rade bez notch filtera, ali fali basa, kako se površina membrane povećava (pod uvjetom da ne fali basa, previše, sweet spot postane "laserski") Tu u priču ulaze kocentrični, ali većina ponude je razglasna po izvornoj namjeni pitanje koliko bi se to moglo navuć da radi.
Jedno vrijeme sam se zabavljao mišlju da nabavim neke tannoy 15 kocentrike koji bi mogli u hornu ali onda sam vidio koliko to košta i zaboravio na cijelu priču.
Ako naleti koji razglasni kocentrik sa 15" bas zvučnikom da je jeftin i dobar :mrgreen: probao bih, ali bolje si dat mira...
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la Pao Pepeo » Uto ožu 31, 2020 1:49 pm

nastavljamo sa dovrsetkom ovih horni , dosadan posao.. ali mora se
vanjski dio horna odlucio sam dovrsit i pripremit za farbanje prije nego se montira drveni dio komore , da bi je sacuvao od ostecenja i sprijecio da se drvo isprlja...
dodao sam komadic sperploce da bi bolje pridrzao komoru i malo ojacao hornu. Za zaobljenja sam si pomogao s onim zutim kockicama koja su kao od nekog stiropora. Jako su zgodna za tu namjenu , lako se obrađuju i smirglaju do zeljenog oblika , kasnije dobro upijaju smolu.
Te komadice sam i dobio od jednog prijatelja koji se bavi brodogradnju sa stakloplastikom.
Kasnije se sve vise puta brusi i smirgla i na kraju sam dao dvije ruke spric kita kojega između spricanja i brusim.
Sad mi je malo problem naci fini vodobrusni za to dovrsit i auto lak tesko da ce mi biti uskoro dobavljiv...
vjerujm da cu se snaci... ;)
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Pao Pepeo

PostPostao/la yoke » Uto ožu 31, 2020 2:09 pm

A ludjaka :lol: :lol: :lol:
yoke

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Zvučnici