Uvijek zna uletit iznenadjenje...

Danas sam nesto malo radio, montirao mrezni trafo i prigusnice, postavio neke prikljucke, trazio prikladne vijke i podlozne gumice (za slavinu) za pod transformator i prigiusnicu... Uglavnom, nista vrijedno fotografiranja. Uletio mi iznenadni "posao" pa sam se pojacalom bavio manje.
Naime, na nasoj stanici gradskog autobusa (koji ne voze vec mjesec dana) ima jedan veci kiosk-kafic-pecenjara. Tu moj brat zna otic na kavu. I tamosnja konobarica mu jednom davno uvalila neki kompjuter da ga ja pogledam. To sam tada sredio, iako se time na bavim, niti to volim raditi, prasine ko u prici... Sad taj kafic radi kao i gradski prijevoz - nikako. I nazvala zena brata da kompjuter ne radi, samo rosche...

i bi li ja to opet pogledao, jer nikog ne moze naci. A kcer ide u skolu, a ta je sad on-line, i frka joj. Kaze da su nebavili neki tablet, ali tesko joj ide s tim.
Zna brat da sam mu rekao da mi vise ne donosi takav posao, ali ipak je pitao. Odmah sam pristao, zao mi bilo skolarke. U razdoblju od 4 sata kompjuter donijeli, i sredjen odnijeli. Bio je pun prasine, ocistio sam hladnjake i ventilatore, promijenio termopastu na procesoru, provjerio svu kablazu, jedan kabel je bio ispao. I nasao sam ono sto "rosche", 50 lipa upalo i zaglavilo se nezgodno, ali moglo je malo "putovati" i dodirivati pinove tamo gdje se kabel otkacio. Najcesce su konektori na maticnoj zenski i u plastici, ali ovaj je bas bio muski i dostupan... 50 lipa sam bacio, to nisu sretne lipe...

Zena je htjela platiti, ali nisam htio nista uzeti. Konobari po takvim kaficima imaju bas "velike" place, a sad kad je zatvoreno - pogotovo... Glavno je da mala moze lakse pratiti tu nastavu. Cinilo mi se to vaznije od pojacala. Ima vremena za pojacalo.