prošli vikend san opet vratia Le Monstre umisto
20W-tne bipolarne verzije , zanimalo me kako će zvučati sa unaprijeđenim regulatorima jer zadnji put kad sam ga slušao još nisam upoznao Walt Jung-a
za početak sam krenuo sa strujom mirovanja na kojoj je onda bio namješeten prije godinu dana i to na 2A ,šta sa +/-19V daje 76W disipacije po kanalu bez regulatora koji je još 12W po kanalu tako da je to sve skupa ako računam CRCRC filtere oko 200W disipacije

, hladnjaci su bili na ugodnih 66C šta bi bilo i ok da nije lito

, istina to nije dobra temperatura za tranzistore jer Flirova termalna kamera kaže da je u samom tranzistoru preko 80C
bez obzira na ovu disipaciju ugrijao sam pojačalo na stolu i namjestio opet ofset zlu ne tribalo
kad sam ga spojio u sustav ostao sam iznenađen zvukom , u biti i ne bi trebao jer je Hiragin Le Monstre unaprijeđena verzija njegove 20W A klase koju sam slušao još to jutro
sa 'novim' regulatorima ovo pojačalo je tek prosviralo , puno bolji u donjem spektru , nevjerovatno dobar za samo 15W na 8oma, srednji i visoki isto bolje odrađeni, sasvim prirodni ,doslovce osjetiš instrumente , za mene totalno iznaneđenje , a to znači da Le Monstre traži savršeno odrađeno napajanje da bi pokazao šta može ,biće zato Hiraga i koristia akumulatore i hrpu farada
u početku mi se bipolarna verzija više sviđala i stalno sam nešto unaprijeđiavo oko regulatora dok je svirala tako da mi je ovo sad bio pravi šok jer sam mislio da će biti po starome ali ne ,unaprijeđeni regulatori su zbilja pomogli u zvuku Le Monstrea

ako koga interesira imam pločice sa testnom verzijom regulatora ,znači +/- koliko treba volti do 38Vmax i struje 5A , recimo za nekog Alepha ili sl. , pa ih mogu malo urediti i poslati nekome da ugradi u pojačalo i da svoj sud , pad napona ne regulatoru može biti samo 3V šta nije puno i eto dobre ideje za mali test , meni bi to puno značilo jer bi dobia povratnu informaciju , glupo je da samo ja imam monologe i hvalospjeve

2A regulators ,Hiraga Le Monstre.jpg
Hiraga Le Monstre + regulators 2A b.jpg
regulator.jpg
zaboravia san , ipak san smanjia struju na 1,5A ,odma je lakše u dnevnom a i klima ne mora non stop raditi

Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.