Pioneer sx-636

Pioneer sx-636

PostPostao/la fuke » Sub svi 22, 2021 12:43 pm

Pozdrav svima.

Kupio sam neispravan Pioneer sx-636 .
Popravak nije bio problem ( par kondenzatora i otpora, osvjetljenje i čišćenje potova) ali sad je na red došlo čišćenje i imam problem.
Radi se o smradu po staroj elektronici ako znate na šta mislim . Vjerovatno je negdi godinama stajao u šupi , podrumu , tavanu.
Već 4x sam sve prskao isoprophyl-om , četkao kistom , pemzlom , vatom , papirom ali smrad ne nestaje.
Opcija rastavljanja svega mi za sad ne igra zbog mase kablova (i nijednog konektora naravno) i špage tuner skale pa tražim savjet sa cime bi mogao još probat čistit same pločice da ih ne uništim a da se riješim vintage miomirisa.
Lim sam uspio (fleke i hrđu) riješiti ali sam pcb (tuner , power i amp) se "čuju" koda su na obnovi pod hrpom nečeg bili onak 23 godine -.- .
Lim je u planu još za prefarbat kao i drveni dio iznutra pa možda nitro preuzme miris ;) .

Hvala unaprijed.

https://photos.app.goo.gl/EQYLkezYLimUKh1B6
fuke

Re: Pioneer sx-636

PostPostao/la Pao Pepeo » Sub svi 22, 2021 1:46 pm

pozz fuke i dobrodosao na forum
lijepo radio , i dobro da si ga sredio . Nekada su bili povoljni sada im se cijena vec dobro digla
ja sam imao sa608 pojacalo dobro me sluzio , i prelijepo je izgledao dok nisam upao u cijevnu pricu
za miris starog radija ili ce se vremenom razvijetrit ili ces se ti vec naviknut... :mrgreen:
dok dobro njusis makar znas da nemas koronu ;)
Pao Pepeo

PostPostao/la fuke » Sub svi 22, 2021 2:02 pm

Što se tiče korone mislim da i pozitivni osjete ovaj smrad :) tako da o navikavanju na njega teško.
Nije mi prvi vintage smrdljivac ali ni jedan do sad se nije tak cuo ;) .
fuke

PostPostao/la Khadgar2007 » Sub svi 22, 2021 2:34 pm

Da se riješiš mirisa nema ti druge nego kompletna rasturaljka i čišćenje sa isopropanolom, permetalom(razrijeđenim 1:4) i nakon toga ispiranje sa vodom. Naravno ne kupanje već kao što si već naveo špricanje i onda kist,četkica, papire salvete itd... Koliko vidim nema tu puno žica, makneš pločice(njih očistiš sa navedenim načinom) i onda relativno praznu šasiju očistiš na isti način.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la fuke » Sub svi 22, 2021 4:42 pm

Dali nakon ispiranja sa vodom treba sa nečim opet preći pločice ili je dovoljno dobro osušiti?
Čistim ih inače sa svim i svačim ali vodu izbjegavam pa pitam ;)
Bdw , ima žica dosta samo su sa donje strane (nije slikano).
fuke

PostPostao/la Khadgar2007 » Sub svi 22, 2021 4:53 pm

Samo ih dobro osuši, bolje čekati dulje nego kraće pa da imaš dima i vatre jer je još ostalo negdje vlage.
Aha, znači takav je tip ožičenja. Imam jedno staro Lenco pojačalo koje nikako da dođe na red. Ono ima 80% ožičenja ispod subšasije te se uopće ne vidi kada se makne gornji poklopac. Uglavnom slikati,označiti sve kako treba da pri sastavljanju ne bi bilo "a gdje ta žica ide?".
Khadgar2007

PostPostao/la fuke » Ned svi 23, 2021 2:50 pm

Uglavnom odustao sam od kompletnog rastavljanja. Malo pofarbanog lima i malo spray-a za plastiku i ne "čuje" se više ...jako ;) .
Ako nekog zanima završni rezultat slike na linku.
Sve u svemu jako lijep i kvalitetan uređaj . Zvuk je prekrasan baš kakav treba biti.
Snage ima taman za kućnu upotrebu a sama skala i plavo svijetlo je vrh :).

https://photos.app.goo.gl/EQYLkezYLimUKh1B6
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
fuke

PostPostao/la Khadgar2007 » Ned svi 23, 2021 3:39 pm

Kažeš plavo...pa si zamišljaš da imaš jednog McIntosha? :mrgreen:
Sasvim si to dobro napravio ako ti ne smeta neoriginalna boja unutrašnje šasije koja se zapravo čak i dobro uklopila.

Što se tiče kačenja slika, bolje ih lijepo digni na forum a ne na neki servis koji će jednog dana prestati da radi/početi naplaćivati usluge i sl. pa će onda biti hrpa praznine u temama.
Khadgar2007

Vrati se na: Refresh starih uređaja