DIY project by Audiojudgement

DIY project by Audiojudgement

PostPostao/la Fantocci » Sri lis 27, 2021 12:53 pm

Kako vam se čini taj projekat? Komentari?
https://audiojudgement.com/diy-audiophi ... nding-mtm/"

Video:
Watch on youtube.com

Osobno volim projekte sa jednostavnim skretnicama, koji ukazuju na dobar odabir drivera...
Fantocci

Re: DIY project by Audiojudgement

PostPostao/la SasaKC83 » Sri lis 27, 2021 9:10 pm

Vjerojatno od 7 aktivnih na forumu nitko nije imao iskustva baš s tim driverima, a ovaj na linku se i nije potrudio baš obrazložiti nešto detaljnije svoju konstrukciju...osim jako smooth frekvencijskog odziva nema baš podataka...Youtube nisam gledao...

:think:
SasaKC83

PostPostao/la joe dalton » Sri lis 27, 2021 11:12 pm

Nemam iskustva s navedenim projektom ni drajverima pa mogu samo teoretski lamentirati na osnovu procitanog, prikazanog i datasheetova drajvera. Prva i najozbiljnija primjedba bi bila pustanje 18cm midbasa da svira do 2,5kHz. Po meni daleko previsoko za tu velicinu drajvera. Drugo sto mi se cini da bi se za te novce moglo sloziti puno bolje zvucnike. Seas u ovim “srednjim” kategorijama cijene jednostavno nije konkurentan. Mislim da su SB Acoustic ili Dayton bolji izbor. Trenutno slusam kombinaciju Dayton RS225P i ScanSpeak D2604/833000 u kompresijskoj kutiji, skretnica 2 reda na 1,5kHz i to svira super (koliko drajveri u kutiji mogu biti super :D ). Eto mojih 5lp ako bude od koristi.
joe dalton

PostPostao/la Bepone » Čet lis 28, 2021 3:31 am

joe dalton napisao: Mislim da su SB Acoustic ili Dayton bolji izbor. Trenutno slusam kombinaciju Dayton RS225P i ScanSpeak D2604/833000 u kompresijskoj kutiji, skretnica 2 reda na 1,5kHz i to svira super (koliko drajveri u kutiji mogu biti super :D ). Eto mojih 5lp ako bude od koristi.

ja pogledao video, covjek farba zvucnike kopresorom u sobi, genije :lol:
glas protiv tj jedan mali offtopic, za mladje generacije ako postoji jedan bar, dobro je :mrgreen:

svi predlazu SB Acoustic i DAyton, dovoljan razlog za ih ne koristiti. kao ca se predlaze ECF80 za svako PP pojacalo ? imamo 100/100 blizanaca svi obuceni sa istom robom? na ca to lici? ili przonjeri=? meni je to tesko zatupljivanje mase u skladu sa danasnjim svijetom, umjesto poticanja na razmisljanje i koristenje necega drugacijega, upotrebe tog vakuuma u glavi koji vecina koristi kao propuh za prozracivanje, od mora opcija danas, zilijun drivera, brandova, komponenti lampi, moraju se odabrati SB Acoustic jer je najjeftiniji ili ECF80 koja je odlicna i jeftina? 2 puta vidin konstrukciju sa ECF80 dovoljno mi je da prodam cijeli stock ECF-PCF80 jer, koji je gust nesto radit ako netko daje gotovo rjesenje..popunjavat krizaljku popunjenu olovkom, ali sada sa flomasterom za promjenu. moren sad monolog jedno par sati ali ne da mi se :lol:
ne govorin nis, samo govorin..
Bepone

PostPostao/la davorin » Čet lis 28, 2021 7:27 am

Bepone napisao:
joe dalton napisao: Mislim da su SB Acoustic ili Dayton bolji izbor. Trenutno slusam kombinaciju Dayton RS225P i ScanSpeak D2604/833000 u kompresijskoj kutiji, skretnica 2 reda na 1,5kHz i to svira super (koliko drajveri u kutiji mogu biti super :D ). Eto mojih 5lp ako bude od koristi.

ja pogledao video, covjek farba zvucnike kopresorom u sobi, genije :lol:
glas protiv tj jedan mali offtopic, za mladje generacije ako postoji jedan bar, dobro je :mrgreen:

svi predlazu SB Acoustic i DAyton, dovoljan razlog za ih ne koristiti. kao ca se predlaze ECF80 za svako PP pojacalo ? imamo 100/100 blizanaca svi obuceni sa istom robom? na ca to lici? ili przonjeri=? meni je to tesko zatupljivanje mase u skladu sa danasnjim svijetom, umjesto poticanja na razmisljanje i koristenje necega drugacijega, upotrebe tog vakuuma u glavi koji vecina koristi kao propuh za prozracivanje, od mora opcija danas, zilijun drivera, brandova, komponenti lampi, moraju se odabrati SB Acoustic jer je najjeftiniji ili ECF80 koja je odlicna i jeftina? 2 puta vidin konstrukciju sa ECF80 dovoljno mi je da prodam cijeli stock ECF-PCF80 jer, koji je gust nesto radit ako netko daje gotovo rjesenje..popunjavat krizaljku popunjenu olovkom, ali sada sa flomasterom za promjenu. moren sad monolog jedno par sati ali ne da mi se :lol:
ne govorin nis, samo govorin..

I tako jadna ECF80 stradala zato što je dobra i jeftina! :lol: :lol:
davorin

PostPostao/la SasaKC83 » Čet lis 28, 2021 7:30 am

Ne damo SB Acoustics. Nećemo Accuton i Eton s još jednom nulom iza cijene više. :mrgreen: :whistle:

U lampe se ne kužim... :lol:
SasaKC83

PostPostao/la Bepone » Čet lis 28, 2021 9:19 am

:lol:
htio sam rec ne odustaj! kombiniraj! sve je moguce!
Bepone

PostPostao/la Fantocci » Čet lis 28, 2021 10:36 am

Sve je moguće, da. Samo driveri iz tog projekta nisu baš jeftini, pa bolje ne eksperimentirati nego ići na sigurno.
Slažem se, da nije baš puno oko konstrukcije objasnio...

Meni se recimo svidja jednostavna skretnica, D`Apolito design zbog vjerovatno dobre polarne karakteristike (koju nije izmjerio ili barem prikazao) i flat odaziv (ako je stvarno takav). Malo manje raspon u basu unatoč ogromnom bas refleksu (najprije sam mislio, da ima tri basa). Ali mora biti takav promjer zbog dva velika drivera, da ne dobiješ čujna izobličenja u cijevi. Mada i nekih -6dB na 50Hz nije baš loše, svejedno obzirom na veličinu kutije mislim da bi moglo i bolje.

BTW, isto pitanje oko bojenja u sobi je dobio među komentarima i objasnio, da to nije dnevni boravak već neka unajmljena prostorija, koja mu služi kao radionica.
Valjda je mislio, da bijelom bojom barem neće zidove isprljati :)
Fantocci

PostPostao/la Cindra » Čet lis 28, 2021 12:30 pm

https://www.diyaudio.com/forums/full-range/273524-10f-8424-rs225-8-fast-waw-ref-monitor.html
Ovo je dobro dokumentirano i dosta hvale a financijski nije dramatično
Cindra

PostPostao/la Bepone » Čet lis 28, 2021 1:32 pm

Fantocci napisao:Meni se recimo svidja jednostavna skretnica, D`Apolito design zbog vjerovatno dobre polarne karakteristike (koju nije izmjerio ili barem prikazao) i flat odaziv (ako je stvarno takav). Malo manje raspon u basu unatoč ogromnom bas refleksu (najprije sam mislio, da ima tri basa). Ali mora biti takav promjer zbog dva velika drivera, da ne dobiješ čujna izobličenja u cijevi. Mada i nekih -6dB na 50Hz nije baš loše,

ejla.nema teorije da tako veli zvucnik u sobi gre do samo 50Hz, bar do 30, tako da basa sigurno nece falit..ko zna ca je taj mjerio..
inace za mtm ima seas kitove to uzmes ako zelis kit..nije lako proracunavat mtm , bar je kit od firme sa iskustvom..mi se cini da je seas thor naziv
Bepone

Sljedeće

Vrati se na: Zvučnici