DIY project by Audiojudgement

Re: DIY project by Audiojudgement

PostPostao/la SasaKC83 » Čet lis 28, 2021 9:19 pm

Seas Thor je dizajnirao Joža Dapolito personally himself. :D Ima temica na diyaudio od 120 strana tak da se ima kaj čitat. Kažu da dizajn ima neke probleme, ne bih znao. Nisam siguran jesu li originalni magnezijski driveri još uvijek dostupni...ako jesu cijena će biti X3 u odnosu na ovaj MTM iz naslova teme.

Ima i onaj neki TriTrix MTM koji ima veliku sljedbu i puno je jeftiniji, ali hebiga to je Dayton. :D
SasaKC83

PostPostao/la joe dalton » Pet lis 29, 2021 12:02 am

Bepone napisao:svi predlazu SB Acoustic i DAyton, dovoljan razlog za ih ne koristiti. kao ca se predlaze ECF80 za svako PP pojacalo ? imamo 100/100 blizanaca svi obuceni sa istom robom? na ca to lici? ili przonjeri=? meni je to tesko zatupljivanje mase u skladu sa danasnjim svijetom, umjesto poticanja na razmisljanje i koristenje necega drugacijega, upotrebe tog vakuuma u glavi koji vecina koristi kao propuh za prozracivanje, od mora opcija danas, zilijun drivera, brandova, komponenti lampi, moraju se odabrati SB Acoustic jer je najjeftiniji ili ECF80 koja je odlicna i jeftina? 2 puta vidin konstrukciju sa ECF80 dovoljno mi je da prodam cijeli stock ECF-PCF80 jer, koji je gust nesto radit ako netko daje gotovo rjesenje..popunjavat krizaljku popunjenu olovkom, ali sada sa flomasterom za promjenu. moren sad monolog jedno par sati ali ne da mi se :lol:
ne govorin nis, samo govorin..

Da mi to pise neko drugi ajd jos, nego lik koji slusa valjda najhipsterskije drajvere sta postoje. I jos da barem vrijede koliko kostaju. :mrgreen:
Samo sam jednostavno naveo cinjenicu da SB Acoustic i Dayton imaju dosta drajvera koji su dobro pogodeni i daju puno u odnosu na cijenu. I DIY ekipa je to skuzila i popularni su. S njima se moze kombinirati i napraviti desetine razlicitih dobrih zvucnika i da svaki bude dovoljno poseban sam za sebe.
To da je nesto popularno pa necemo tako su pubertetske fore.
joe dalton

PostPostao/la Bepone » Pet lis 29, 2021 6:54 am

nis nisi skuzio dalton, dobro je gremo napred :lol:
Bepone

PostPostao/la Bepone » Pet lis 29, 2021 6:57 am

p.s. a koje ja to zvucnike iman doma? :mrgreen: da vidimo kako ti to zamisljas ca ja slusan.. i koji su moji ciljevi u saundu ?!
Bepone

PostPostao/la Bepone » Pet lis 29, 2021 7:00 am

SasaKC83 napisao:Seas Thor je dizajnirao Joža Dapolito personally himself. :D Ima temica na diyaudio od 120 strana tak da se ima kaj čitat. KD

iman audioeksprese doma mi se cini clanak sa dapoliton, zasto ovako zasto onako.. razmak drivera..frekvencije.ima se ca citat
Bepone

PostPostao/la Fantocci » Pet lis 29, 2021 8:21 am

Bepone napisao:
Fantocci napisao:Meni se recimo svidja jednostavna skretnica, D`Apolito design zbog vjerovatno dobre polarne karakteristike (koju nije izmjerio ili barem prikazao) i flat odaziv (ako je stvarno takav). Malo manje raspon u basu unatoč ogromnom bas refleksu (najprije sam mislio, da ima tri basa). Ali mora biti takav promjer zbog dva velika drivera, da ne dobiješ čujna izobličenja u cijevi. Mada i nekih -6dB na 50Hz nije baš loše,

ejla.nema teorije da tako veli zvucnik u sobi gre do samo 50Hz, bar do 30, tako da basa sigurno nece falit..ko zna ca je taj mjerio..
inace za mtm ima seas kitove to uzmes ako zelis kit..nije lako proracunavat mtm , bar je kit od firme sa iskustvom..mi se cini da je seas thor naziv

Možda mu fali bajsa jer ga je stvarno natrpao dampingom, cijelu spodnju trećinu. Inače se baš toliko u BR ne stavlja ali kaže, da je to uradio da ubije stojne valove, koji se kod boxa od 1 metar visine već pojavljuju u znatnoj mjeri.

Provjeriću još ove druge opcije što ste ih nabrojali, sad će vikend i praznici pa će bit vremena za čitanje.
Fantocci

Prethodni

Vrati se na: Zvučnici