Da ne ispadne da se ne radi, paralelno s onim gitarskim radim i ove kutije sebi za ćejf. Kako moram urediti Beponetove Super Pensil kutije (začepit rupe i skockati estetiku, ove drajvere moram preseliti u neke druge kutije da se mogu i dalje usviravati, a i da se može uživati u muzici bez prekida i pada kvalitete. Materijala sam imao doma, tako da me to ne košta ništa (ne računamo li kutiju ljepila i nove konektore, damping materijal imam isto.
Već me dugo interesiraju Onken tipovi kutija, otkako sam ih prvi put čuo u živo prije nekoliko godina (mislim da se radilo o nekoj varijanti Avantgarde zvučnika) i to mi se dopalo.
Isto nisam primjetio da je netko u ovim krajevima radio taj tip kutija, pa reko, vrijeme je da se naprave.
Prrojekt, naravno nije moj (Planet10), ali je dobar početak zaradi iskustva. Pfrilično je zeznut za izradu jer je kutija u tlocrtu trapezoidna, ali tim bolje, tek da nije dosadno.
Materijal je iverica (daleko od originalne preporuke gdje ide šper) ali za probu će poslužiti, važan je princip, ostalo su finese. Bude li mi se dopao, onda ću za sebe napraviti (i naručiti te dosta skupe drajvere) kako treba, a ove kutije će poslužiti samo za eksperiment i demonstracije.
Osim toga, mislim da će Bepone biti presretan da mu uvalim još jedne kutije kad mu budem vraćao zvučnike.
I sad molo za rajcanje, par slikica iz kojih se nevidi gotovo ništa (ma tko zna prepoznati će o čemu se radi). To je tek start (jučer predvečer urađeno):