Grundig TK 547 magnetofon

Re: SABA TK220-S magnetofon

PostPostao/la JIJokey » Ned lip 19, 2022 6:01 pm

maltus napisao:Ajd sada pamet u glavu i nadi nesto od ovog:
[url][url=https://ibb.co/8g2RJXN]Slika[/url][url][/url][/url]

Kao što već napisah negdje na prvoj stranici ove teme, nemam ja nofcof za tak nekaj. A video o most expensive music formatu pregledan. :|
Živim u sasvim malenoj kućici, ali njezini prozori gledaju na vrlo veliki svijet.
JIJokey

PostPostao/la maltus » Ned lip 19, 2022 6:40 pm

Pogledaj na njuski, nade se po pristojnoj cijeni...
maltus

PostPostao/la JIJokey » Pon lip 20, 2022 3:21 pm

maltus napisao:Pogledaj na njuski, nade se po pristojnoj cijeni...

Prošao sam njušku uzduž i poprijeko, vjeruj mi. Ijedan imalo pristojniji magnetofon (sramota me tako ga uopće nazvati)
reel-to-reel player/recorder nema ispo 3-4 tisuće kuna. I to jedan Tandbergov sam našao za 3 soma. Ovakvi Revox-ovi, Akai-evi, Philips-ovi,
Teac-ovi... 10, 12, 14, 16 tisuća i više kuna.

Doista, ja nisam mogao po nižim cijenama naći ništa imalo ozbiljnije.
Živim u sasvim malenoj kućici, ali njezini prozori gledaju na vrlo veliki svijet.
JIJokey

PostPostao/la JIJokey » Pon lip 20, 2022 3:35 pm

Momci, bez uvrede, ali ja sam se uhvatio ovog Grundiga. Drž'te mi fige. Možda i bude nešto od njega.
Raskopan zasad jest, radovi polako ali sigurno teku prema naprijed. Što se mehanike tiće malko jest zeznuta, no nije pre, pre, prestrašno. Ne onako
kako sam se prepao u samom početku. Nadam se da će tako i ostati. :D
Evo par fotkica zasad:

Slika Slika Slika Slika Slika

Uglavnom našao sam service manual odnosno samo električne sheme za nj, našao sam kompletan user manual sa komplet električnim shemama za nj:
https://www.hifi-archiv.info/Grundig/TK-547-Manual/?fbclid=IwAR1MaAocYJLyBLNc8-QeI3PywECGT7NozaUluhkYCJAA4pX7rWqTIT9_PCM

Bude li sreće i biti će nešto od njega. Eto da nisam našao user manual od 3 DIN konektora (bez ona 2 za vanjske zvučnike) ne bih niti znao da jedan od dotična
3 DIN konektora osim što služi za ulaz npr. Radia služi istovremeno i kao svojevrstan Line-Out izlaz za vanjsko pojačalo. :lol:
(Sem toga 1 DIN konektor služi za ulaz sa gramofona i to ne bilo kakvog gramofona već gramofona sa keramičkom zvučnicom ćija je impedancija oko 1MOhm.)
Kada i ako završim mehaniku, držim sam sebi fige da je elektornika hOKej. Na oko ne izgleda loše. Na oko... :D :mrgreen:
JIJokey

PostPostao/la maltus » Pon lip 20, 2022 4:37 pm

Tu si skini service manual:
https://elektrotanya.com/
maltus

PostPostao/la JIJokey » Pon lip 20, 2022 8:43 pm

maltus napisao:Tu si skini service manual:
https://elektrotanya.com/

Jesam već, hvala. Tu sam prvotno bio, faktički. Od modela TK 547 samo PDF od 4 stranice, no to je vjv
zbog toga što je TK 547 ustvari TK 545 model samo potpuno crni dok je 545 sivo-crni. Uglavnom skinuo sam i 16-stranični PDF
modela TK 545, no i tu nema baš mnogo mehanike. Ima nešto, tako da mislim da ću se snaći nekako

Svejedno tnx. :P
JIJokey

Re: Grundig TK 547 magnetofon

PostPostao/la JIJokey » Sub srp 23, 2022 4:01 pm

Pozdrav svima,

projekt je bio na pauzi i u globalu biti ce jos neko vrijeme. Vrlo vjerojatno do kraja ljeta no to ne znaci
da se na nekim sitnicama ne moze raditi. Da ovdje ne pisem nasiroko, a i pitanje je dal' bih se uspio izraziti onako kako
je to u glavi zamisljeno snimio sam mobitelom sto me muci.

Pa ako ima netko tko ima volje 6-7 min pregledati video i odgovoriti na moja pitanja bio bih vrlo, vrlo zahvalan.

Link na video:
Watch on youtube.com
JIJokey

PostPostao/la andrejp » Ned srp 24, 2022 6:01 pm

Tamne pločice su otpori, svijetli vodiči. Obično čistim benzinom jer nema vode. Naravno, možete čistiti i alkoholom. Preporučujem da bude što čišći.
andrejp

PostPostao/la maltus » Ned srp 24, 2022 6:04 pm

Poslije ciscenja obavezno osusiti!
maltus

PostPostao/la JIJokey » Ned srp 24, 2022 11:33 pm

andrejp napisao:Tamne pločice su otpori, svijetli vodiči. Obično čistim benzinom jer nema vode. Naravno, možete čistiti i alkoholom. Preporučujem da bude što čišći.

Dakle, ako sam dobro shvatio, ovo što sam zaokružio crvenom bojom su tamne pločice, otpori, svijetli vodiči?
Slika
JIJokey

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Analogni izvori zvuka