novi prijekt starog mor$%na

Re: novi prijekt starog mor$%na

PostPostao/la Khadgar2007 » Pon stu 28, 2022 2:12 pm

Preselila se. :lol:
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la Master of disaster » Pon stu 28, 2022 3:56 pm

Pih, amateri. Moja bi bila sretna da napravim takve zvučnike. :lol:
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la yoke » Pon stu 28, 2022 8:36 pm

Da, zena osla brati masline...
Tako da sam bio na miru...
To se odmah skuzi sa slika...
Nema sanse da bi podnjela pvu hrpu zica te pijacala na zivo uz dvije mace :lol:

DSP je ovo
https://analog-precision.com

Ali prva generacija sa es9028pro...

Malo osakacena verzija samo sa USB ulazom, ali mogu nakeljiti analogne, s tim da mi to ne treba pa se nisam s tim ni zafrkavao...
Cijena je bila isto malo osakacena pa nisam platio puni iznos ;)
yoke

PostPostao/la dredder » Pon stu 28, 2022 10:46 pm

Dobra slika na telki. Jel to Bravia? Oled?
dredder

PostPostao/la yoke » Uto stu 29, 2022 8:36 am

LG OLED...prešao s plazme (panasonic V serija - to im je bila kao top serija u to vrijeme)
prvih par dana bilo je ''što si ovo donio doma, gora je od stare televizije''...i bila je...
trebalo se malo poigrati s postavkama da se to dovode u red...vraga malo, jedno tjedan dana da bude ok i onda sam se svako malo zafrkavao oko postavki kod nisam došao do onog što mi je dobro.

Po forumima sam vidio da se većina ekipa koja je prešla s plazme, na OLED, malo mučila oko privikavanja i namještanja slike...
dok ovi koji su prešli s leda odmah bili zadovoljni...

Uglavnom, dobra je televizija...
yoke

PostPostao/la dadod » Uto stu 29, 2022 10:25 am

dredder napisao:Dobra slika na telki. Jel to Bravia? Oled?

Pa ovo me malo zbunilo. Kako si prepoznao dobru sliku na TVu, snimano vjerojatno mobitelom pa gledano na ekranu PCa, apsolutno nema veze s originalnom slikom na TVu.
To me podsjeca na audio reviewe zvucnika i pojacala na Youtubeu, pa sve se na koncu slusa na svom PCu ili na TVu i kako onda zakljuciti o kvaliteti. :o
dadod

PostPostao/la yoke » Uto stu 29, 2022 1:26 pm

Ajd, preko mobitela, monitora se još može i dobiti dojam o kvaliteti slike određenog TVa ili slično.
Dok god je slikano s nečim relativno kvalitetnim.
Dodoše, na prethodnoj slici je crtić, a crtići nisu toliko zaknuti za prikaz, ali svejedno može se kolko tolko donjeti neki zaključak na osnovu fotografije...
..za razliku od zvuka...što je snimano, kako je snimano, pa kompresija, pa reprodukcija preko čega i na čemu...

meni je ok pogledati recenzije TV uređaja i projektora preko youtuba, tako dobijem skroz ok dojam dali je to nešto što se iplati pogledati ili ne...
yoke

PostPostao/la Master of disaster » Uto stu 29, 2022 3:01 pm

:(
Zadnja izmjena: Master of disaster; Uto stu 29, 2022 4:49 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la dredder » Uto stu 29, 2022 4:15 pm

dadod napisao:
dredder napisao:Dobra slika na telki. Jel to Bravia? Oled?

Pa ovo me malo zbunilo. Kako si prepoznao dobru sliku na TVu, snimano vjerojatno mobitelom pa gledano na ekranu PCa, apsolutno nema veze s originalnom slikom na TVu.
To me podsjeca na audio reviewe zvucnika i pojacala na Youtubeu, pa sve se na koncu slusa na svom PCu ili na TVu i kako onda zakljuciti o kvaliteti. :o

Iskusno oko. Kliknuo sam na sliku pa zumirao i sve to na androidu. A nisam znao da je LG u mene je lcd LG isto ispadne super slika kad je statična ali se blurra kod pokreta inače mi ne bi trebalo ništa bolje u životu kad se likovi ne bi pomicali. A kod yoke se vidi da je to dobro, na danjem svjetlu i u cinema mode-u mislim!?. Imaš crnu, kontrast, boje vidiš a nisu prezasićene. Vidi se da je to dobro pitanje je samo pokreta u LG je to loše, sony to ima dobro riješeno sa x-reality.

E da, crtići jesu malo varljivi većinom izgledaju dobro na tv kad se fotka.
dredder

PostPostao/la Fantocci » Uto stu 29, 2022 7:18 pm

Uvijek je problem kod brzih scena ali to je najviše zbog kompresije, znači sistemsko ograničenje. Recimo voda u pokretu je uvijek kockasta na svakoj TV, ma kako dobra ta bila, jer jednostavno bitrate ne dostiže potrebe. Crtići naprotiv imaju puno površina u istoj boji, pa su lakši teret za prijenos (kompresiju) i prikazivanje.
A onda je tu još naguravanje previše programa u multiplex kanal kod većine IPTV ponudnika.
Fantocci

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Zvučnici