Khadgar2007 napisao:Već dugo vremena si razmišljam da uzmem neku aku bušilicu ali nemam pojma koju jer sam izbjegavao aku alate ko vrag tamjan. Znam samo da mi ne treba ništa od makite,milwaukee i sličnih profi alata već nešto za amatersku upotrebu ali da je dobar odnos cijena/kvaliteta. Ako Dacho ne gleda ovaj forum

od njega sam dasvno posudio jednu Workzone aku bušilicu i kod mene je na posudbi još i danas

. Nemam pojma kakva je to marka i sl. ali unatoč godinama dobro posluži i baterija traje.
Ono za što bi meni trebalo je bušenje drveta,aluminija i tu i tamo znam neki željezni profil probušiti i strojno narezati u njemu navoj.
U biti makita ima lose elektricne busilicie na kabal , ima top kutne brusilice i frezeri su odlicni ali sa busilicama na kabal se ne bih slozio. Imaju dobre aku busilice , odnosno kad odaberes jednog proizvodjaca aku alata , recimo kupio udarne odvijace od makite 1600Nm i 250Nm vjencas se sa makitom zbog baterija , onda kupis i busilicu koja i nije mozda top barem ova na cetkice , uspio ovu od 85Nm da spalim za 30 minuta posla, busio 13mm svrdlo 15mm debele limove ,busilica ima pola metra onu rucku da te ne okrene oko busilice , iz busilice se pocelo pusiti kao iz aparata za proizvodnju dima u diskotekama , baterija ostala citava , zanimljivo popravili mi u garantnom roku bez pitanja busilicu.
Sto se tice lidla , imao neke u rukama da popravim , lose u odnosu sta se moze kupiti na aliexpresu iz poljskih ili europskih skladista , alati kompatibilni sa makita baterijama , dobijes i ako hoces njihove baterije i punjace koje su dosta jeftine.
Recimo uzimao prostormer malecki akuudarni odvijac , idu 3 li baterije 16850 one u rucki jako kvalitetan ali sad vidim su su postali bezobrazno skupi. Bio daleko bolja kvaliteta vecine lidl aku alata a jeftinija ali prije.
https://vi.aliexpress.com/item/40005941 ... 0182838_21Takodje uzimao sa aliexpresa ONEVAN korejski alat , takodje BL , ovaj kutni udarni alat kvalitetniji od makite , idu iste baterije , ali u poslednje vrijeme prodaju pod njihovim imenom i kineski alat ali kazu da je kvalitet dobar.
Takodje uzimao i drillpro BL alat i bio je jako dobar odnos kvalitet cijena i stizalo iz eu skladista.
Problem sa lidl alatima sto se pojavljuje uvijek od drugog proizvodjaca , kvalitet varira , ima ok i ima loseg, vecinom nepopravljivi , dok vecina sa aliexpresa BL alata postoje rezervni dijelovi tipa zamjenske citave elektronike itd.
Takodje lidl alat nije uopste jeftin kad uzmes da vecinom prodaju bez baterije i punjaca a onda te osisaju na bateriji i punjacu.