Neki dan ja završio lagani servis FG501 ton generatora. Upiknem ga u mainframe,a ono imam što da vidim, tj. da ne vidim.

Izlazni signal nekakav čudan trokut koji se ne mijenja što god ja okrećem na prednjoj ploči. Jedno sat-dva sam gledao uređaj i šemu da vidim di sam mogao pogriješiti. Pa gledaj CAM prekidač jer sam i njega rastavio i čistio, pa da li sam dobro okrenuo tantale i integrice,ali sve je ok.
Na kraju ja lijepo idem pogledati da nisam neku nogicu zaboravio zalemiti budući da sam zamijenio sve i jedno DIL podnožje, da bi na kraju vidio da imam nešto viška tinola.
Pinovi 2 i 3 spojeni kratko da ne mogu kraće. Uglavnom to je operaciono pojačalo čije sam ulaze kratko spojio i sa kojima se regulira jedno 3-4 napona u pluginu. Ja mislim da je plugin objavio štrajk čim je vidio da mu fali tih par napona.
fg501 2.jpg
Ovo ispod je malo žešća zanimacija, u stilu "where is Waldo" iliti po naški "Di je Jura".

Standardni problem vezan di god ima tantala, negdje je kratki spoj između +5VDC i mase. Eliminirao sam tri od ukupno četiri PCBa i na ovom sa slike je negdje kratki spoj. Eliminacija je išla i dalje te sam zaključio da su tantali ispravni, što me vraća na prvu rečenicu "Di je Jura", u tri lijepe....

Izgleda da nakon što sam riješio dva plugina zamjenom tantala koji su vrisnuli, treći je morao da bude neki zaguljeniji slučaj. Plugin je nekakav "digitalni delay" veoma nebitan za mene ali definitivno je zanimljiva mozgolomka koju bi volio riješiti.
7d11.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.