Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la Master of disaster » Sri kol 07, 2024 7:31 am

cappucino napisao:Eeee, Mod, NE fali basa :D :D :D

Škandal!! :shock: :shock:
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la Khadgar2007 » Čet kol 22, 2024 8:39 pm

Neki dan ja završio lagani servis FG501 ton generatora. Upiknem ga u mainframe,a ono imam što da vidim, tj. da ne vidim. :lol: Izlazni signal nekakav čudan trokut koji se ne mijenja što god ja okrećem na prednjoj ploči. Jedno sat-dva sam gledao uređaj i šemu da vidim di sam mogao pogriješiti. Pa gledaj CAM prekidač jer sam i njega rastavio i čistio, pa da li sam dobro okrenuo tantale i integrice,ali sve je ok.
Na kraju ja lijepo idem pogledati da nisam neku nogicu zaboravio zalemiti budući da sam zamijenio sve i jedno DIL podnožje, da bi na kraju vidio da imam nešto viška tinola.

Pinovi 2 i 3 spojeni kratko da ne mogu kraće. Uglavnom to je operaciono pojačalo čije sam ulaze kratko spojio i sa kojima se regulira jedno 3-4 napona u pluginu. Ja mislim da je plugin objavio štrajk čim je vidio da mu fali tih par napona. :lol:
fg501 2.jpg

Ovo ispod je malo žešća zanimacija, u stilu "where is Waldo" iliti po naški "Di je Jura". :evil: Standardni problem vezan di god ima tantala, negdje je kratki spoj između +5VDC i mase. Eliminirao sam tri od ukupno četiri PCBa i na ovom sa slike je negdje kratki spoj. Eliminacija je išla i dalje te sam zaključio da su tantali ispravni, što me vraća na prvu rečenicu "Di je Jura", u tri lijepe.... :twisted: Izgleda da nakon što sam riješio dva plugina zamjenom tantala koji su vrisnuli, treći je morao da bude neki zaguljeniji slučaj. Plugin je nekakav "digitalni delay" veoma nebitan za mene ali definitivno je zanimljiva mozgolomka koju bi volio riješiti.
7d11.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la Khadgar2007 » Uto ruj 03, 2024 5:07 pm

Danas mi je došao TPA3255. Modul je isti kao i onaj Davorinov iz susjedne teme. Već sam jednom pretumbavao ožičenje i PCB napajanja u kutiji, ali izgleda da ću morati to ponovo napraviti. Znači original pojačalo koje se dičilo sa natpisom 300W na prednjoj ploči imalo je velikih 4x2200uF kapaciteta u napajanju. :lol: Sada to idem malo povećati uz pomoć onih bijelih RIFA,90% će trenutačni PCB ići van.Samo onda ostajem bez pomoćnog napajanja koje napaja vu metre, tako da ću morati nešto iskemijati na protoboardu.Isto tako na protoboard će ići jedan stabilizator napona sa mosfetom da spustim onih 55VDC na prihvatljivijih 45VDC.

tpa3255.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la Phil » Čet ruj 19, 2024 1:34 pm

Wood case za Marantz 22xx seriju, trešnja masiv, nauljeno

Slika

Slika

Jedino nisam gore ubacio mrežicu. Ima tko kakav link gdje se može kupit?
Phil

PostPostao/la Fantocci » Čet ruj 19, 2024 10:19 pm

Prekrasan Marantz.

A ja sam udahnuo novi život starom dobrom i već pomalo zaboravljenom kasetaru ugradnjom BT prijemnika.

Ubacio sam ga na zadnja vrata, u pretinac za baterije. U njemu sam našao 15VDC i stavio stabilizator sa 7805 za napajanje BT.
IMGP9257m.jpg

IMGP9263m.jpg

Kasnije sam dodao još neke spužvice da se to ne miče.
Radi veoma dobro, glasno i čisto, taman za male feštice.
Fantocci

PostPostao/la Master of disaster » Pon ruj 23, 2024 9:28 am

To je poso. Evo mu novog života! :clap: :clap: :clap:
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la dredder » Uto lis 01, 2024 12:17 pm

Bravo bravo.
dredder

PostPostao/la drazenK » Uto lis 01, 2024 5:55 pm

Phil napisao:Wood case za Marantz 22xx seriju, trešnja masiv, nauljeno

jako lijepo
drazenK

PostPostao/la Bepone » Pet lis 04, 2024 3:08 pm

evo me u opet u singapore.. samo ovaj put ne znam koje kondice kupiti.. :think:
sg.png
Bepone

PostPostao/la Bepone » Pet lis 04, 2024 3:09 pm

suscon dobro zvuci!
Bepone

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica