Šta se radi...a nema blage veze sa....

Re: Šta se radi...a nema blage veze sa....

PostPostao/la pinco » Pon stu 25, 2024 10:52 pm

grunf napisao:vratia se šime , di je bia? bra je masline i piturava brod :lol: , brod još nije u moru ,tek za koji dan ali najbitnije da je u konobi 105 litara odličnog djevičanskog ulja :D

Šteta za ulje, nemože bit odlično i djevičansko, odlično može bit samo ekstra djevičansko :lol:
pinco

PostPostao/la grunf » Pon stu 25, 2024 11:50 pm

pinco napisao:
grunf napisao:vratia se šime , di je bia? bra je masline i piturava brod :lol: , brod još nije u moru ,tek za koji dan ali najbitnije da je u konobi 105 litara odličnog djevičanskog ulja :D

Šteta za ulje, nemože bit odlično i djevičansko, odlično može bit samo ekstra djevičansko :lol:

dobro, zaboravia san tu rič 'ekstra' ali to se podrazumjeva :lol: :lol:
Bolje nešto od nečega, nego ništa od ničega
grunf

PostPostao/la grunf » Pon stu 25, 2024 11:55 pm

kad smo već u ovoj temi , evo par slika sa Tulovih greda prošli vikend, nažalost uletili smo u oblak tako da ništa od lipih slika :D
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
grunf

PostPostao/la grunf » Čet pro 12, 2024 12:02 am

par slika jutros sa škoja , pred neveru koje na kraju nije ni bilo, šteta šta kamera od mobitela ne može dočarati trenutni ugođaj :(
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
grunf

PostPostao/la grunf » Sub pro 21, 2024 12:13 am

opet nevera , ali kraj kad je već zapuhala buretina ,a ovo je pogled sa Murtera na Kornate
grunf

PostPostao/la grunf » Pon sij 06, 2025 7:55 pm

evo malo škoja i velebita od protekla dva vikenda , zanimljivo je da su oba dana bila prevruća (po prognozi je trebalo biti suprotno) , kratki rukav na moru i na velebitu , a snig na vrhovima ti se doslvno pred očima topi
grunf

PostPostao/la davorin » Uto sij 07, 2025 3:22 pm

Za potrebe radova na vikendici moje kćeri u Lici sam morao pokušati popraviti mješalicu za beton koju sam kupio davne ~1980-te godine, a koja nije bila uključena zadnjih ~20-25 godina. S njom su napravljene 2 stambene kuće kao i nebrojeni ogradni zidovi, terase i ploče dvorišta dok je radila.
Stajala je vani na kiši, suncu, posolici, krupi i snijegu (nekoliko puta je pao i u Zadru u zadnje ~34 godine koliko sam tu! :lol: ) pa nije bilo čudo da se nije uopće dala okrenuti!
Rastavio sam glavni ležaj bubnja, pogonske osovine i oba ležaja elektro-motora, očistio ih,"oprao", ponovo podmazao i montirao natrag. Zamijenio sam pogonski remen (nije pukao, ali je bio krut, ispucao i "zasukan", zamijenio sve korodirane vijke, navrtke i podloške, podmazao litijevom masti ("kolomast" smo to nekada zvali! :lol: ), zamijenio puknuti štift velike pogonske remenice i ugrubo čekićem otukao ostatke betona od nekadašnjih betoniranja.
Treba još malo bolje skinuti ostatke starog betona, ponovo ju obojati jer su vidljivi tragovi korozije i napraviti novi poklopac koji štiti motor od kiše kada mješalica ne radi.
Pop-nitnama sam ponovo pričvrstio lim-poklopac motora jer su točkasti varovi svi bili puknuti.
Na iznenađenje svih, a i moje, mješalica je proradila i to vrlo tiho za jednu, gotovo muzejsku starinu!
Bubanj mješalice ima ~160 litara, a slične nove koštaju ~330-370 Eura pa bi se mnogi zapitali čemu trud!?
Sam popravak je predstavljao izazov i veselje nakon uspješnog kraja radova, jer se dugi niz godina nisam bavio sličnim poslovima, a bilo mi žao baciti na otpad uređaj-stroj koji ima šanse raditi još prilično dugo s obzirom na kvalitetu i robusnost izvedbe te vjerujem da nove mješalice neće raditi niti približno tako dugo kao ova!
https://studio.youtube.com/video/b8Sgu7ooU3I/edit
Watch on youtube.com
Zadnja izmjena: davorin; Uto sij 07, 2025 10:27 pm; ukupno mijenjano 5 put/a.
davorin

PostPostao/la Khadgar2007 » Uto sij 07, 2025 6:05 pm

Ja bi se zapitao,a zašto ne? Manje smeća se generira,nema smisla kupovati novu ako na staroj sve valja,samo treba malo zasukati rukave i napraviti nekakav servis. Inače ne znam iz kojeg razloga ali youtube kaže da video nije dostupan.

Isto bi se tako većina zapitala,zašto sam ja očistio sve i jedan prekidač za svjetlo i zvonce u svojem labosu,rastavljanje na proste faktore, čišćenje kontakata i sastavljanje. Zato jer je to stara zgrada/stanovi i htio sam da zadržim barem dio originalnosti i ti stari prekidači imaju baš fini osjećaj pri preklapanju,bolji od novih.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la SasaKC83 » Uto sij 07, 2025 9:40 pm

Ova bi mogla još puno izbetonirati... :clap:

Od ovih današnjih s motorom od mlinca za kavu svakako više. Te valjda služe za miješat puding, jer beton im dosta teško ide... :lol:
SasaKC83

PostPostao/la micro » Uto sij 07, 2025 11:39 pm

davorin napisao:Za potrebe radova na vikendici moje kćeri u Lici sam morao pokušati popraviti mješalicu za beton koju sam kupio davne ~1980-te godine, a koja nije bila uključena zadnjih ~20-25 godina. S njom su napravljene 2 stambene kuće kao i nebrojeni ogradni zidovi, terase i ploče dvorišta dok je radila.
Stajala je vani na kiši, suncu, posolici, krupi i snijegu (nekoliko puta je pao i u Zadru u zadnje ~34 godine koliko sam tu! :lol: ) pa nije bilo čudo da se nije uopće dala okrenuti!
Rastavio sam glavni ležaj bubnja, pogonske osovine i oba ležaja elektro-motora, očistio ih,"oprao", ponovo podmazao i montirao natrag. Zamijenio sam pogonski remen (nije pukao, ali je bio krut, ispucao i "zasukan", zamijenio sve korodirane vijke, navrtke i podloške, podmazao litijevom masti ("kolomast" smo to nekada zvali! :lol: ), zamijenio puknuti štift velike pogonske remenice i ugrubo čekićem otukao ostatke betona od nekadašnjih betoniranja.
Treba još malo bolje skinuti ostatke starog betona, ponovo ju obojati jer su vidljivi tragovi korozije i napraviti novi poklopac koji štiti motor od kiše kada mješalica ne radi.
Pop-nitnama sam ponovo pričvrstio lim-poklopac motora jer su točkasti varovi svi bili puknuti.
Na iznenađenje svih, a i moje, mješalica je proradila i to vrlo tiho za jednu, gotovo muzejsku starinu!
Bubanj mješalice ima ~160 litara, a slične nove koštaju ~330-370 Eura pa bi se mnogi zapitali čemu trud!?
Sam popravak je predstavljao izazov i veselje nakon uspješnog kraja radova, jer se dugi niz godina nisam bavio sličnim poslovima, a bilo mi žao baciti na otpad uređaj-stroj koji ima šanse raditi još prilično dugo s obzirom na kvalitetu i robusnost izvedbe te vjerujem da nove mješalice neće raditi niti približno tako dugo kao ova!
https://studio.youtube.com/video/b8Sgu7ooU3I/edit
Watch on youtube.com

Proizvodjac te mijesalice je bio lifam ,inace imam kuci jednu 1970 ili je -+ godina , jos masivinija i teza i sa drugacijim elektromotorom, motor je metalni i ofarban zut kao i mijesalica , mislim da je el-motor elektrokovina , inace garazirana i radila daleko vise i jos radi, inace sada limex mijesalice su najmanje 3 puta lakse od tih.
micro

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica