.... krasna politura btw, svaka cast
tom_hifi napisao:... gdi ćeš ih iskoristiti? Sigurno si već par kombinacija pronašao, jelda?
pamook napisao:Khad, mislim da je rupa ovalna upravo da bi dobio ekscentricno gibanje kod brusenja... mislim.... krasna politura btw, svaka cast
![]()
moze pitanje oko ovih odvojnih trafoa - vezano uz sigurnost mene i ekipe, a usko vezano uz akvarij![]()
kuca je starija i nije imala uzemljenje dok nisam ukopao sondu, povucena je nova instalacija (3 zile) i sve rijeseno osim FID sklopke koja ne postoji. Akvarij je na jednom vodu od kutije sa osiguracima i ima "svoj" dedicated osigurac, a u nekom momentu mi je kolega (po struci elektricar) nesto spominjao kako bi sigurnosno bilo dobro ubaciti odvojni trafo (kW bi bilo sasvim dovoljno) jer sam mu pokazivao napuknute kablove na pumpama, vise-manje neminovnost tijekom par godina rada i vibracija - na mjestu ulaska kabela u zaliveni stator pumpe dolazi do degradacije izolacije vodica (slana voda) i uslijed vibracija pumpe izolacija puca jer je postala krta...
ne bi mi bio problem napraviti sa strane kutiju sa odvojnim trafoom i uticnicama upravo za ovu namjenu, a bome vidim da i za hifu se moze izvesti nesto takvo... pa ako bi bilo pameti u ovom sto sam napisao, da krenem u pregovore oko nabave, da ne zahrdjaju kao sidra![]()
sto dobivam time da odvojim sve trafoom od mreze i sto u tom slucaju (odn. kako) sa uzemljenjem?
thx unaprijed
Nema registriranih korisnika pregledava forum i 5 gostiju