pamook napisao:Khad, mislim da je rupa ovalna upravo da bi dobio ekscentricno gibanje kod brusenja... mislim.... krasna politura btw, svaka cast
![]()
Možda je zbog toga ovalna ali više mislim da je zato jer je izbočina na brusilici di se metne ta ploča takvog oblika da se ista ne bi okretala pri brušenju. Bilo kako bilo ja sam zadovoljan sa ovime jer više neće biti ručnog šmirglanja iznad vandla sa vodom i sve ča dolazi sa time. Istina da sa ovime trebam tri ruke ali nešto ćemo izmisliti. Drvo definitivno ne šmirglati sa ovime, ne u zatvorenom prostoru. Jučer sam reda radi stavio komad i za sekund sam dobio oblak prašine da nisam vidio prst pred nosom.
Politura je tak tak, treba još barem toliko slojeva gore ali zadovoljan sam. Jedino ča me muči je kako otkloniti risove koje dobijem pri politiranju,nisu veliki ali svejedno postoje. Da li da stavim više politure u lopticu,uzmem skroz fino platno,radim neke druge pokrete sa lopticom jer sam ovdje radio pravocrtne kao sa kistom. Kažu da treba biti kružni rad sa lopticom ali to sam prije radio i isto su se risovi poznali.

.... krasna politura btw, svaka cast