Malo pomalo se sredilo i stanje ispod šasije.
Većinu dijelova je trebalo zamijeniti. Potrudio sam se da što više toga bude originalno ili barem vizualno slično.
Dio je i frankeštajniziran tako što su novi dijelovi umetnuti u stara tijela.
Podešavanje je bio lakši dio posla jer je nakon prethodnih aktivnosti sve sjelo na svoje mjesto.
Malo je trebalo "nagovarati" onaj popravljani MF lonac, ali ne previše

Pomoću signal generatora sam podesio točan raspon skala (LW MW, KW) tako da sam vrlo brzo dobio glasan dobar signal.
Zamijenio sam i mrežni kabel s sličnim (pamučna izolacija),
Staklo skale je isto tako dobro i pažljivo očišćeno.
Takve skale su dosta osjetljive jer se kod nepažljivog čišćenja lako "očiste" i oznake

Kao rezultat svega toga je ispao lijep, veliki radio koji može poslužiti kao zanimljiv ukras, a k tome još i radi

Bakelitni priključak s desne strane ima preko sebe nalijepljenu crvenu izolacijsku traku (koja će se zamijeniti za nešto estetski prihvatljivije).
Taj priključak se koristi za dodatni zvučnik.
Svojedobno su dodatni zvučnici bili u principu elektrodinamički (bez trajnog magneta) pa im je za rad trebao visoki napon - koji se nalazio na toj priključnici.
Priključivanjem današnjeg zvučnika bi napravili vraga

Zato će ta priključnica ostati zazidana.
Trenutno je radio na 24 satnom testu kako bi se ustanovili eventualni bugovi ili slabosti.
Staro je upak staro i face-lifting, kakav god bio nikada potpuno ne vraća mladost.
Ostaje još nekoliko stvari za napraviti:
Nisam zadovoljan sa zlatnom bojom na gumbima - treba ju srediti.
Zadnji karton treba malo podrezati (3-4 mm) s lijeve strane kako bi rupe na priključnicama točno sjele na mjesto.
Potenciometar za glasnoću mi se ne sviđa - možda ga treba zamijeniti

Cijevima treba osvježiti boju

Što reči na kraju...
Kada se sve skupa zbroji, ispadne da je utrošeno puno vremena pa i materijala. Taj sport nikako nije jeftin.
Netko će se pitati isplati li se sve to ?
Kad bi se to gledalo sa stanovišta "puta-puta", bez dvojbe se može reči da se ne isplati.
Ali ako se uzme u obzir da će taj uređaj nekome nešto značiti, i da je to jako dobar način za opuštanje, onda definitivno DA.
Ipak se nešto i nauči, usvoje se neke nove tehnologije, uvježbavaju nove vještine.
Ako za ništa drugo onda barem za vlastiti gušt.
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......