6H30 OTL Headamp by Sstrsat

Re: 6H30 OTL Headamp by Sstrsat

PostPostao/la gbrezak » Pet stu 07, 2014 10:29 am

pinco napisao:Jesi mirija prije regulatora, ili samo padne iza regulatora?
Ako padne iza regulatora, onda ili regulator nije po specifikacijama ili se prigrijava. Kolki je trafo, kolki mu je AC, i kolko ima posli greca kad se ispravi neopterećeno?

Trafo je 90VA, primar ima izvode za 220 i 230V. Na 230V primar daje 2x140V/200mA i 6,3 te 9V/4A AC neopterećeno.
Kad izbacim regulator daje oko 6V AC/DC pod opterećenjem.
gbrezak

PostPostao/la Khadgar2007 » Pet stu 07, 2014 10:43 am

Znači imaš 9AC namot. Poslije greca/dioda recimo da imaš 12V DC sa kojim možeš raditi,to treba rušiti na 6,3V što znači da je disipacija na stabilizatoru cirka 5,7V*2,3A što je poprilično i za to se treba potruditi da se ohladi ako kao ča kažeš imaš malo mjesta z kućištu biti će problema sa odvođenjem te topline van.
Ja nemam nešto puno iskustva ča se tiče DC grijanja jer sam to izbjegavao upravo zbog velike količine ekstra topline koja bi se stvarala u kutiji ali moj je savjet ostani na AC grijanju ili negdje pokušaj smjestiti taj stabilizator van kućišta,recimo na stražnju stranu ako je moguće da previše ne naruši estetiku.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la pinco » Pet stu 07, 2014 11:13 am

Nema nikakve šanse da je sa opterećenjen od 2,3A i sekundaren 9Vac, sa 2200u iza greca to moglo radit kako triba, niti će to tolko disipirat tolko, jel će napon jednostavno past, al svejedno će se grijat dosta. Da bi regulator tipa LM338 radija normalno triba razlika od min 3V ulaz izlaz, i to minimum riple, a ne ono šta vidiš na instrumentu. Iza greca mora bit 10000uF da bi moga koristit iza regulator. Malo se igraj sa psud2 pa ćeš ustvari vidit šta se tu događa... E sad jel regulator opće valja ili ne to je dr par postola. Al prvo moraš zadovoljit uvjete da bi opće radija.
Nisan svatija dobro, pod opterećenjen od 2,3A napon padne na 6Vdc? Jel ovaj sekundar od 9Vac ili onaj od 6,3Vac?
pinco

PostPostao/la gbrezak » Pet stu 07, 2014 4:38 pm

Onaj od 6,3 padne na cca. 6-6,1V.
gbrezak

PostPostao/la Khadgar2007 » Pet stu 07, 2014 4:55 pm

To je sasvim normalno i na tom namotaju ne možeš napraviti DC grijanje.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la tom_hifi » Pet stu 07, 2014 5:17 pm

Jasno ... no, zato ima ovaj 9V namotaj. Lijepo ti napravi sljedeće! Naruči LT1083. Koristi schottky diode, stavi dovoljno kapaciteta i držat će bez problema. Samo osiguraj dovoljno veliko hladilo.
tom_hifi

PostPostao/la tubeman » Pet stu 07, 2014 6:12 pm

I to po mogućnosti od istog Kineza :twisted:
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

PostPostao/la pinco » Pet stu 07, 2014 6:49 pm

http://www.tevetron.hr/hr/proizvod/ic/l ... inal/13332" target="_blank
http://www.tevetron.hr/hr/proizvod/elek ... -yageo/489" target="_blank

To bi tribala bit dobitna kombinacija :)
Nije jeftin regulator, ali ovi iz tevetrona su korektni, kažu kad je original i kad je zamjenski, i ima razlike u cijeni pa ko šta voli.
Ima i LT1084
http://www.tevetron.hr/hr/proizvod/ic-r ... mala/13520" target="_blank
Samo još uvik nemamo podatak kad je opterećeno na 300mA bilo, di je pa napon na izlazu ili na ulazu isto....
pinco

PostPostao/la tubeman » Pet stu 07, 2014 8:57 pm

Daklem, taj isti Teveton ima i LM338 u metalnom i u plastično kučištu koji košta 15-16 kuna.
Ako LT kod njih nije fake, onda valjda niti taj LM neće biti, a to mu je i najnormalnija cijena.
Zašto bi tu trebale low drop điđe ako napona ima sasvim dosta na tih 9V (osim ako ne valja namotaj transformatora, ali to je valjda sada, nakon toliko strana filozofiranja sve posve jasno i nije potrebno uvoditi neke nove varijable ako postojeće ne znamo riješiti.
Sorry na izrazu, ali već mi je pomalo muka i bojim se da će biti najbolje da iskoristim svoje demokratsko forumsko pravo da to više ne čitam i ne javljam se :) :)
Low drop regulator, UF ispravljač i pripadajući kondenzatori koštaju puno više nego što treba, i opet nema garancije da će sve skupa imati potreban napon. Regulator nije perpetum mobile da bi od 6V napravio opet 6 korektno stabiliziranih uz tu (uvijek fiksnu) struju bez dodatnih ulaganja.
A radi se TEK O GLUPOM ISPRAVLJAČU ZA GRIJANJE CIJEVI :!: :!: :!: :!:

Mislim da toliko kemijanje nije potrebno i pustite čovjeka da napravi kako je zamislio.
Neka nazove Teveton, Elmatis ili koga već i kupi taj prokleti LM (ako nije sposoban namontirati plastični, neka pljune tri puta više za metalni - ali siguran sam da zna i može). Može i LT koji je još skuplji, ali mislim da nije potrebno.
Ako je imao toliku lošu sreću da se nafejkao stabilizatora (i pravo mu budi), i ako nakon eventualnog ponovnog dimljenja NOVOG, ustanovi (to bi trebao napraviti prije) da je ostatak sklopa OK, poslati ću mu besplatno provjereni LM 338.
Ako i toga skuri, predlažem da si nabavi štap za ribičiju i provodi vrijeme s manje stresa :) :) :)
Ponovo napominjem da s tim plastičnjakom vrlo pouzdano grijem babušku zajedno sa svim drajvericama (cca 4A s preko 6A kod uključivanja), PP EL34 ( 3,5A s njezinim drajvericama), Stereo PP EL84 ( 4,2 A s njihovim drajvericama) itd... i NIKADA se ništa nije zdimilo.

Niti ovaj post neće podići produktivnost jer samo povećava buku u kanalu dobrih namjera i savjeta.

gBrezak, uhvati se nekoga od ovih mladića i u tišini, kroz PM riješite tu stvar.
Većina to zna i može.
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

PostPostao/la audio kutak » Pet stu 07, 2014 9:47 pm

htio bih se samo osvrnuti na ponudu u dućanu... da ne zagadim temu...

zanimljivo da trgovine sada uz dotične proizvode stavljaju oznaku da su original? wtf? što je već do toga došlo da u regularnom dućanu
ima fejkova kao u priči? što su do sada nabavljali i gdje? ako su kupovali lažnjake i to prodavali "pod normalno" onda su i nas obmanjivali...

sramota kuda je sve to otišlo a samo "da bi se zaradilo"! :evil: :oops: grozan je ovaj postkapitalizam... grozan...

sjećam se kada sam daaavno prije sve kupovao u elmatisu i u onom dućanu u Frankopanskoj.... tko je imao sreću kupovao je
u njemačkoj...

@gbrezak, dam ti 3 komada LM317 ako želiš, daj samo adresu.... to bu ti valjda dovoljno za 3 cijevi...
Zadnja izmjena: audio kutak; Pet stu 07, 2014 10:18 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
We Are DIY-erz...
audio kutak

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Cijevna tehnika