Daklem, taj isti Teveton ima i LM338 u metalnom i u plastično kučištu koji košta 15-16 kuna.
Ako LT kod njih nije fake, onda valjda niti taj LM neće biti, a to mu je i najnormalnija cijena.
Zašto bi tu trebale low drop điđe ako napona ima sasvim dosta na tih 9V (osim ako ne valja namotaj transformatora, ali to je valjda sada, nakon toliko strana filozofiranja sve posve jasno i nije potrebno uvoditi neke nove varijable ako postojeće ne znamo riješiti.
Sorry na izrazu, ali već mi je pomalo muka i bojim se da će biti najbolje da iskoristim svoje demokratsko forumsko pravo da to više ne čitam i ne javljam se
Low drop regulator, UF ispravljač i pripadajući kondenzatori koštaju puno više nego što treba, i opet nema garancije da će sve skupa imati potreban napon. Regulator nije perpetum mobile da bi od 6V napravio opet 6 korektno stabiliziranih uz tu (uvijek fiksnu) struju bez dodatnih ulaganja.
A radi se TEK O GLUPOM ISPRAVLJAČU ZA GRIJANJE CIJEVI
Mislim da toliko kemijanje nije potrebno i pustite čovjeka da napravi kako je zamislio.
Neka nazove Teveton, Elmatis ili koga već i kupi taj prokleti LM (ako nije sposoban namontirati plastični, neka pljune tri puta više za metalni - ali siguran sam da zna i može). Može i LT koji je još skuplji, ali mislim da nije potrebno.
Ako je imao toliku lošu sreću da se nafejkao stabilizatora (i pravo mu budi), i ako nakon eventualnog ponovnog dimljenja NOVOG, ustanovi (to bi trebao napraviti prije) da je ostatak sklopa OK, poslati ću mu besplatno provjereni LM 338.
Ako i toga skuri, predlažem da si nabavi štap za ribičiju i provodi vrijeme s manje stresa

Ponovo napominjem da s tim plastičnjakom vrlo pouzdano grijem babušku zajedno sa svim drajvericama (cca 4A s preko 6A kod uključivanja), PP EL34 ( 3,5A s njezinim drajvericama), Stereo PP EL84 ( 4,2 A s njihovim drajvericama) itd... i NIKADA se ništa nije zdimilo.
Niti ovaj post neće podići produktivnost jer samo povećava buku u kanalu dobrih namjera i savjeta.
gBrezak, uhvati se nekoga od ovih mladića i u tišini, kroz PM riješite tu stvar.
Većina to zna i može.
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......