Khadgar2007 napisao:Hvala Micro. Dobio sam informaciju di doći do njihovog softvera na jednom drugom forumu,da li je to taj isti koji si ti našao ne znam, zaboravio sam.
Sta pricas? kakav forum. Sav potreban softver ti je na njihovom sajtu.
Postoji stari napusteni MPLAB koji isto mozes skinuti zadnje verzije sa njihovog sajta iz arhive, i koji radi sa PICKIT3 programatorom.
On ti je jednostavniji od ovog novog MPLABX , pa ces se brze snaci sa njime.
Ides na ovaj link
http://www.microchip.com/pagehandler/en ... ly/mplabx/" target="_blank
onda pogledaj pri dnu stranice pise Features, Documentation ,,Downloads i Downloads Archive
Pritisni na Downloads Archive i u tabeli malo dolje nadji fajl po imenu:
MPLAB IDE v8.92
to ti je zadnja stara verzija razvojnog okruzenja, to skini i instaliraj na XP , mislim da na njemu radi najbolje.
Kad ga instaliras otvori i gore nadji gdje su ti programatori , odaberi PICKIT3 , prije programator ubodi u USB i konektuj ga na programator, program ce komunicirati sa njim i ispisace ci ti verziju itd. Ako odaberes neki PIC u MPLAB IDE onda ce ti javiti gresku da ne moze da nadje taj PIC sto je OK.
Isto i ako ucitas neki program za neki PIC javlja gresku da ne moze naci taj PIC jer ga nisi prikljucio.
Pretpostavljam da znas kako se programira ako ne znas instaliraj sve pa cu ti objasniti.